VW Passat 3BG 1.9TDI Highway

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Yupower
    CBC Član
    • 17.11.2007
    • 27
    • Vrnjacka Banja

VW Passat 3BG 1.9TDI Highway

aj posto sam vec dugo na forumu i pratim dosta toga doslo je i vreme da predstavim svoj auto
    vecina vas zna sta vozim vec par godina ali posto i na ovom forumu ima ljudi koji me neznaju,resio sam da i ovde otvorim topic i da predstavim svoje vozilo
    auto je kupljen u decembru 2004 i odmah sam znao da se na tome nece zavrsiti
    prvo su bili neki pokusaju radical stylinga ali vremenom je sve sto je bilo na kolima skinuto i preslo se u nesto malo kulturnije.(necu ni da kacim slike sa letecim spoilerom i tim sranjima ha)
    evo prvo par slika kako je izgledao prosle godine sa keskin k1 felnama koje su u medjuvremenu promenile vlasnika i hvala bogu nalaze se u dobrim rukama kod vrge iz novog sada

posle toga se ukazala prilika da kupim jako dobre hromirane felne za smesne pare i naravno nisam hteo tu priliku da ispustim i pazario sam ih u martu ove godine
    rec je o cabo felnama inace su poreklom iz amerike i jako su retki u evropi a narocito kod nas.
    imaju samo jednu manu a to je da im nedostaju poklopcici koji pokrivaju srafove,ali jedna dobra cnc glodalica ce resiti i taj problem
    evo i par slika i snimka da se vidi kako to izgleda in motion

posle toga sam resio da promenim komplet ozvucenje u autu jer mi dojadila pa sam polako poceo da skupljam materijal i pribor koji ce mi biti potreban za kompletan rebuild hifi systema
    basshorn kutiju koja mi je zauzimala ceo gepek morala je da ustupi mesto tako da sam kutiju i dva JL Audio menjao uz magnat AD300 naravno uz doplatu kupca
    evo par slika gradjne kutije za AD300

posto mi je SQ cilj,poceo sam prvo da trazim stara audison pojacala koje sam i nabavio ali mi nisu zadovoljavala snagu koja mi je bila potrebna pa sam iste prodao i pazario dva steg-a iz AQ serije
    jedno je AQ120.2 a drugo je AQ 75.2
    120.2 koristim za woofer magnat i deklarisano daje 400Wrms mada mislim da su cifre smesne
    a AQ 75.2 koristim za zvucnike u vratima na 2 ohma i 125Wrms po kanalu,inace mac audio super audio 16.2 koje su kupljene kod bassteama.
    pa evo par slika i jedan snimak kako to izgleda i zvuci,nazalost snimak pokazuje samo test ispravnosti pojacala i zvucnika jer se sa ugradnjom tek treba poceti

slike projekta tek treba da se naprave tako da se moze ocekivati dosta toga u narednih par nedelja
    sta sve treba da se uradi
    1) skidanje tapacira
    2) vadjenje sedista i etisona
    3) pranje fabrickih presvlaka sa sedista i etisona (radim vec treci put)
    4) kompletna instalacija za hifi = dva plusa sa akumulatora1x25qcm i 1x16qcm
    da se sprovedu kablovi od pojacala u vrata 2x2.5qcm
    dva cinca
    instalacija distancera za zvucnike u vratima
    lepljenje rebrastog sundjera na tapacirima i vratima
    menjanje zabica na svim vratima
    i jos mnogo toga
    5) pravlenje centralnog naslona za ruke u kome ce se takodje nalaziti razni prekidaci za paljenje pojacala i ostalih dzidzabidza.

i to bi od prilike bilo to.
    spolja jedino trebam da uradim donje delove plastike u foliju ali u foliju koja ima istu sivu boju kao auto,ne pada mi napamet da farbam jer to kod nas nemoze trajati vise od jedne sezone a folija kad se iscepa ili osteti samo odlepim i zamenim a nijanse su minimalne i za taj donji deo nema nikakve veze sto nije lakirano

evo par slika za gledanje

i jedna slika kad je bio spusten-nikad vise :teeth:

a ovo su slike radova koji su trenutno jos u toku

spremio sam plexi za pojacala i evo par slika gde trebaju da se smeste
    nisam mogao da nadjem bolje resenje gde da ih stavim a da mi pri tome ne zauzima prostor u gepeku
    na prvoj slici se ne vidi plexi koliko sam ga istrljao sa sredstvom za prozore hah

a da,ovaj veliki steg sam samo ubacio cista da razbija malo monotoniju normalnog ozvucenja jer sam 6 meseci i vise bio bez bassa pa nisam mogao da izdrzim unk:

posle toga sam uradio par stvarcica kako bi obaveze koje imam oko ugradjne smanjivao sto je vise moguce
    pa idemo redom

moje omiljeno radno mesto

priprema dioda za osvetljenje pojacala

termoskupljajuci buzir

takodje

posto ne zelim da se vidi izvor dioda resio sam da ofarbam krajeve plexija jedno 13mm u crno mat
    pa pogledaj te kako to izgleda,ovo je zastita pre farbanja

debeo sloj boje

skinuta zastita sa jedne strane

proba na pojacalu i bas mu daje neki smek

i naravno prva proba sa diodama.malo se vidi izvor svetlosti jer plexi nije nalego bas kako treba jer kablovi trenutno smetaju pa nemoze plexi da pridje 100% ali evo kako lepo homogfeno svetli

i pripremio sam i zavrsio plexu za veci steg,na manjem se vidi da sa zalepio duplex traku sa unutarnje strane kako bi ona sprecila jos da svetlost ne prolazi kroz diode jer su bas jake,a i pomocice mi traka da stoji plexi tamo gde treba

eto to je to za sad
    ostalo jos da se na plexiu laserski izgravira STEG i to bi u sustini bilo to
    trebao bi sledece nedelje da krenem sa pakovanjem pa cemo videti kako ce napredovati

radilo se i ovih dana ali vrucina lose utice na moje zivce pa mi se desavaju neke sitne greske koje me nerviraju ali dobro ipak je na kraju sve ispalo dobro.
    pa pogledaj te

ipak sam resio da ne ostecujem fabricke poklopce za ove pregrade jer ako budem prodavao auto lako cu da pocupam pojacala i povaditi sve sto mi treba :teeth:
    iznajmio kod druga freser i tako sam oborio ivice da to izgleda kako treba
    ovo je tek pocetak svega sto ima da se radi ali dobro napreduje se iz dana u dan sve vise i vise

eto to bi bilo to za sad
    ocekujte slike u skorije vreme
    pozdrav svima
  • dusanns
    CBC Veteran
    • 03.06.2007
    • 199
    • Novi Sad

Svaka cast, extra auto i dopada mi se sto si se bas posvetio muzici i sto ce sve biti lepo upakovano i prakticno. Nemoj preterivati sa tim plavim diodama da ti ne bude jako kic i mislim da ti je onaj pokazivac za BOOST suvisan Fele su jako dobre ali malo cudne i nesvakidasnje! Samo napred i pazi da ne preteras sa budzenjem, za sad je ok! Pozz...
    http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• Yupower
      CBC Član
      • 17.11.2007
      • 27
      • Vrnjacka Banja

hvala brate na savetima
      ima dosta toga iz proslosti koje sam skinuo i znam o cemu mi govoris
      diode ce biti samo za osvetljenje pojacala i nista vise
      cisto da razbije malo monotoniju i da privuce paznju na elemente nocu
      jos uvek cekam plexi sa graviranja tako da je obustava rada dok ne stigne
      pozdrav

Comment

• Yupower
        CBC Član
        • 17.11.2007
        • 27
        • Vrnjacka Banja

iskoristio sam ovo lepo vreme i danas sam radio malo oko auta
        a i stigo mi sundjer pravi akusticni rebrasti i nemoze se uporediti sa pojedinim sundjerima koji se nude na nasem trzistu
        posto sam zakljucio par propusta na kutiji resio sam da to sredim i oblozim kutiju umesto crnim stofom,sivim
        ali prvo nekoliko slike od pre par nedelja

izrada panela za veci amp

a ovo su slike od danas

ocerupao sve i jovo nanovo

no more loose screws

sad znam kako je wooferu

ovde se moze videti da sam bassreflex lepo upustio u medijapan i sad je ravan sa prednjom plocom a i mnogo bolje izgleda nego pre

evo i paneli gotovi i presvuceni
        cekam jos uvek plexi da mi stigne sa laserskog graviranja,morao sam da odnesem na drugo mesto posto ovi prvi ocigledno nisu znali kako da urade

mac reflex

finito

a evo i nove felnice kako cuce

nove slike uskoro

pa da vas cujem

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Svaki komentar je suvisan!

Cestitam ti na trudu i radu, a mogu slobodno da kazem da ti je masta prilicno velika i talenat je tu da proprati sve to kako treba!
          Sve sto je uradjeno uradjeno je skroz pedantno,nema greske!

p.s.Sta uradi sa onim niklovanim felnama!?
          Sto njih skinu sine brute?
          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Yupower
            CBC Član
            • 17.11.2007
            • 27
            • Vrnjacka Banja

hvala brate puno na lepim recima,mnogo znaci

a felne su zavrsile kod druga na mercedes 123
            mnogo mu bolje stoje a meni jednostavno nisu htele da prirastu uz srce-nijem oj fazon a ove su mi ok

evo i danas se radilo
            cerupao sam sve redim
            i sad mogu na miru da provlacim kablove i povezujem sve kako treba

sat vremena sam turpijao da bih imalo mesta za dva kabla i crevo za boost gauge

bice jos slika sutra

Comment

• Yupower
              CBC Član
              • 17.11.2007
              • 27
              • Vrnjacka Banja

evo kao sto sam i obeca-radilo se i danas uz povremenu kisu,ugrabio sam lepo vreme da operem presvlake pa pogledajte :lol:

cerupanje pocelo again

side impact airbag

natapanje presvlaka vrucom vodom u kojoj jer rastvoren prasak sa ves-ariel naravno :lol:

fight-ovanje

opet kisa

coffe break

onda sam i roletnu lepo oribao

pa plastike koje su bile sve ulepljene od silnih silikonskih sprejeva

i dok se sve lepo susi poceo sam oko priprema za ponovnu ugradnju hu-a
              posto u rupu ide mnogo vise kablova nego sto je fabrika predvidela potrebno je da se napravi malo prostora kako bi svi kablovi lepo stali i kako bi hu mogao lepo da legne na svom mestu

pa malo frezerom i smirgla

i to je to za danas

sutra bi trebali da se provlace kablovi za zvucnike i cincevi ali otom potom videcemo dokle cu stici
              pozdrav svima koji prate moju temu

Comment

• malivuk406
                CBC Senator XXL
                • 04.04.2007
                • 490
                • Nbg

auuu
                svaka cast!!! ima jedan koji pokusava nesto sa Passatom ovde, al se sve svodi na plastika-fantastika branike i neke glupe hrom felne...
                svidja mi se, radis kulturno i uredno! svaka cast, samo napred.
                i pazi da ne preteras

Comment

• spanjeli
                  CBC Senator XXL
                  • 17.09.2005
                  • 532
                  • Nis

Brate..... tebi je bas dosadno...
                  Originally posted by Sheta_Junior
                  Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Yupower
                    CBC Član
                    • 17.11.2007
                    • 27
                    • Vrnjacka Banja

@malivuk
                    prosla su ta vremena preterivanja i vremenom se uci kao sto kazu-na greskama
                    @spanjeli
                    sve ovo radim da bi jednom uradio muziku kako treba ali to nemozes postici ako ne rasturis ceo auto,nema to veze nikakve sa dosadom,to je moj hobi i to volim da radim,radi se opusteno po par sati dnevno i kad se ima vremena.
                    imam ja dosta svojih obaveza zbog kojih sam morao 6 meseci da cekam da bi krenuo da radim auto na tenane onako kako sam ja to zamislio

evo danas sam resio da izvadim i zadnje panele pa da mogu na miru da provlacim i protinjem sve sto mi treba
                    jeste malo mucno izvaditi sve ali tek se tu moze videti da je fabrika mislila na sve
                    sve je napravljeno kao da se vadi svaki dan iz auta,kad sam krenuo da izvadim ove panele u gepeku mislio sam da necu uspeti nikad-ali za 10 min je sve bilo gotovo-samo treba razmisljati kako su ga oni ugradili i onda sve isto to radis ali unazad
                    pa evo jos slika

sredjeni kablovi kod radija

zadnji deo bez panela

iskoristio sam fabricke vezice da sprovedem kabal lepo
                    mislili su i na nas

i to je to za danas

Comment

• Yupower
                      CBC Član
                      • 17.11.2007
                      • 27
                      • Vrnjacka Banja

posle mnogo sati razmisljanja nasao sam resenje kako cu provuci cinceve a da ne budu blizu plus kablova

i radio sam ugurao na mesto-i pored prepravki jedva sam uspeo da vratim sve kako treba da ne pregnjecim nijedan kabal

Comment

• Armageddon ///M
                        CBC Senator XXL
                        • 26.04.2008
                        • 447
                        • SRB
                        • Ne

Bas steta sto si skin'o one felne... Koliko si puk'o za njih, ako nije tajna? Odlican auto, najjaci Passat kod nas
                        Ambitious but rubbish.
                        http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• Yupower
                          CBC Član
                          • 17.11.2007
                          • 27
                          • Vrnjacka Banja

pa nisu bile preko 1000 evra jer nemaju poklopcice,ma jesu one strava i sve ali ne stoje passatu i to je definitvno
                          jos je ET bi mali pa mu stojale jako uvucene
                          al dobro-nasao sam razumnu zamena za njih i ne kajem se uopste
                          hvala na pohvali

Comment

• GTI 16V
                            CBC Senator
                            • 04.02.2005
                            • 236
                            • Beograd

Originally posted by Yupower
                            ali ne stoje passatu i to je definitvno
                            jos je ET bi mali pa mu stojale jako uvucene
                            Mislis, bio je veliki ET, pa su mu stajale jako uvucene...U suprotnom, bile bi izbachenije ka spoljasnjem delu...

Ljudi, ajd' jos jednom: manji ET-izbachenije napolje, veci ET- uvuchenije unutra

Comment

• ĆOMI
                              CBC Senator XXL
                              • 31.08.2006
                              • 1705
                              • Braće Jerković,Vozd
                              • Stilo JTD 16V

Samo napred,svaka cast
                              OPEL CLUB SERBIA

Comment

Working...
                              X