djurkinova 155-ca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

11.zamena,zaebi punjenje
    12.neznam ,vidi sa auto elektricarom
    13. ,kvake u raznim bojama?Ako je tako,budi srecan sto su sve citave i pazljivo sa njima.Jako su krte pa su trazena roba=skupe polovne.Nek ti u nekoj auto-farbari smuckaju orig. boju u spreju pa prespricaj sam.To kao najjeftinija opcija.Ovde je 250 kinti 100gr boje ...
    14.kao i kod dosta nas .Jos nisam nasao lek za to .
    15.neispravno neko od svetala u kabini(u plafonu,kaseti,...)

Brisaci .Da,trebalo bi ceo brisac = 20-ak € komad .Mislim se da probam ovih dana,da zamenim samo metlicu tj. samu gumicu koja brise pa da vidim.To je jedan od 2 tipa brisaca na 155.Kod drugog tipa se menja klasicno-samo metlica.Nam zapalo ovako,jbg.

Zaboravih ,
    cestitam i ja na mashini !

Comment

• veterinar
      CBC Član
      • 16.09.2006
      • 55
      • Smederevo

155

... nasao sam elektro semu pa ako hoces poslacu ti pa zameni sam rele,
      davas nivoa ulja retko kod koga radi , kao sto napisa Flavio,
      pogledaj svetlo u gepeku, mislim da je sijalica crkla pa zato ono svetli.
      Za brisace, probaj da zamenis samo gumu
      i poslao sam ti na mail semu klime i drier-a
      ako prolazim tuda, svraticu da ti donesem alarm

ONLY THE FAIR SEX AND ALFA

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

@veterinar,drier = isparivac klime ?

Comment

• veterinar
          CBC Član
          • 16.09.2006
          • 55
          • Smederevo

155

@Flavio, kopirao sa nekog foruma a inace naleteo sam i na naziv za to sr.... accumulator

Inace DRIER osim sto isusuje sistem od vlage, sluzi i za filtraciju sistema od kontaminirajucih delova koji mogu da kruze sistemom (a mogu da poticu od aluminijumskog kondenzatora, ostecenog kompresora i ostalih delova sistema) i upravo ti delovi mogu da ga zapuse, a mogu da ga zapuse i filtarski ulosci (filter screens) na cije si postojanje zaboravio.
          DRIER osim sto ima granule u sebi ima i filtarske uloske koji vremenom gube svoje filtarske sposobnosti i ne mogu se ocistiti vakuum pumpom

Comment

• alfaskorpion
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2007
            • 361
            • Smederevo

Re: Ehej

Originally posted by djurkin
            Eto Milance kao sto si i savetovao registrovao sam se i tu sam!!!Nego onaj tvoj Smederevac mi se smeje i zeza me da je za slog!!! Nismo odradili najvazniju stvar kupo-prodajni ugovor mozes li sam ili moram do Smedereva?

Pomoc
            11. amortizeri prednji punjenje ili zamena
            12. neki releji do pumpe na rezervoaru oce nekada da zabodu
            13. spoljna plastika za otvaranje vrata na svo cetvoro vrata (leva strana su braon a desna jedna crna druga zelena)
            14. lampica pritiska ulja (ona sto ima nacrtan merac) na konsoli ispod klime non stop sija
            15. lampica skroz desna na istoj konsoli se nekada upali cemu ona sluzi tj sta signalizira

ajde postavi neku sliku od alfe ti je vec imas slikanu dok ja to ne uradim
            i pogledaj dal sam nesto zaboravio da navedem
            objasni im za klimu vidis i sam da me ne razumeju kad spomenem drajer i dal ima mogucnosti da se popravi alarm

Brisaci kaze veterinar da nemogu da se menjaj samo metlice vec mora ceo nosac!!!
            Gepek vrata se otvaraju preko dugmeta iz kabine postavljenog u fioci ispred suvozaca

11. novo , novo ... i sto puta novo
            12. ima samo jedan relej u motornom prostoru i osigurac za pumpu, proveri ispravnost pumpe, veruj mi pupa kad se se zagreje prestaje da radi ... a greje se ...

Comment

• gane 33
              CBC Veteran
              • 14.10.2007
              • 103
              • Zemun

pozdrav,
              cestitke na kupovini,

11. novi ili polovni sa nekog stranca

punio sam dva puta, traju mesec, dva

Comment

• OMP
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2004
                • 458
                • Krusevac

cestitke za jos jednu 155icu pa jos zelenu ,daj slike cim pre,
                u vezi one lampice sto si pomenuo na konzoli na kojoj je nacrtan merac za ulje,pricali smo o tome,Deki najbolje zna da ti kaze ali to je neki senzor na dnu sipke meraca koji je verovatno crkao i tesko ga je zameniti,ili probaj da vrlo malo ulja dolijes pa vidi jel se gasi lampica,u sustini ona i nije toliko bitna najvaznija je ona u instrument tabli da ne svetli...inace kao sto Flavio rece kod vecine nas svetli ta lampica na konzoli pa se ne sekiraj ...ona skroz desna lampica na konzoli sto si pitao,ako mislis na onu malo pored auta sto je nacrtana kao neka baterija,to ti je nesto vezano za alternator,sto znaci da kad ona svetli imas neki problem sa gubitkom struje ili je slaba i sl. ako gresim neka me neko ispravi,meni je ona svetlela par dana ali samo kad upalim oboreno i dugo svetlo mada je to imalo neke veze sa svetlom sto mi je kasnije elektricar sredio jer mi je cesto crkvala desna sijalica fara ....
                Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• Flavio
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2006
                  • 1926
                  • 012 Centar
                  • KaraWagon 1.4T.Spark

Ne pratis na casu OMP
                  Originally posted by Flavio

Ta "kao baterija" znaci to.
                  Senzor nivoa ulja-rekli smo vec,ne znaci mu dolivanje ulja,ako brljavi.Najvaznije je,ne da radi lampica za nivo na tabli vec da se kontrolise nivo na sipci meraca-klasicno .Dok ne nadjemo resenje za nivomer :x .

Comment

• OMP
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2004
                    • 458
                    • Krusevac

Ne pratis na casu OMP

Ta "kao baterija" znaci to.
                    da,da sad skontah

Comment

• djurkin
                      CBC Član
                      • 12.07.2008
                      • 43
                      • Adelaida
                      • alfa romeo 155

evo i mene

Prvo da Vam se svima zahvalim na lepim zeljama i dobrim savetima
                      15. Pronasao sam da fali sijalica u svetlu za gepek, maglenke nerade neznam dal su i one pod kontrolom isto vazi i za svetla za voznju u nazad!!!
                      Al ga srocih.
                      Alfa nije nova niti ista posebno to je ona ista od Veterinara iz Smedereva smao je promenila vlasnika!!!
                      Eh sada kako da ubacim sliku!?
                      Samo za one s jacim srcem

I slika : spojler (treba pomoc oko farbanja), maska, limcici ispod farova, rucke na vratima s vozaceve strane,
                      II slika : zakaceni retrovizor, razvaljena vrata od rezervara za benzin, spojler na pragovima, suvozacevo sediste
                      Oba blatobrana vape za peglanjem, suvozacevo sediste iskrivljeno tek ce se otkriti zasto dal je zupcanik il je nesto puklo unutar njega, hauba zagrebana nekim ekserom il ko zna cime, krov boja stradala od sunca ili necega sto je prosuto po njemu i tako dalje
                      Manite me felni moze za pocetak i neki savet za ratkapne, sta da uradim s branikom!!!
                      Amortizeri i kocnice su prioritet, lampica za ulje ko zna ona druga na komandnoj tabli se nepali, a pritisak ulja je 4-4.5 na temperaturi 70C sto bi trebali da je OK
                      Cim uvatim priliku proveram sediste skidam tapacirunge zbog centralne i podizaca i javim vam se!!!
                      Srdacan pozdrav svima koji pomazu i gledaju sa strane

Comment

• veterinar
                        CBC Član
                        • 16.09.2006
                        • 55
                        • Smederevo

155

@djurkin
                        maglenke ti ne rade jer su sijalice crkle, promeni ih

branik ili oteraj kod lakirera ili sam smirglu u ruke i u svakoj farbari ce ti napraviti boju pa mozes i sam
                        Centralna brava ti radi

Comment

• OMP
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2004
                          • 458
                          • Krusevac

uh,dosta jadno izgleda alfa ali mogla bi da se upristoji makar farbanjem delova i poliranjem celog auta, ja sam skoro kod mene farbao branike,ista zelena boja, jedva su mi napravili boju ali dobro je ispalo, kupio sam 400g boje, kad se pomesa sa razredjivacem izadje malo vise,sa time sam ofarbao prednji i zadnji branik i zadnji spojler,tako da imas neki odnos kolko ti je boje potrebno za tvoje delove,opet sve to zavisi i od majstora tj pistolja za farbanje koliko boje rasipa i sl. ali u principu uvek kupis i malo vise nije na odmet, za ne daj boze nek ima....

Comment

• srdjan_p
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2004
                            • 1915
                            • ZR

Video sam Alfu na jednom parkingu na Bagljasu...Sredices ti to, samo polako

Comment

• djurkin
                              CBC Član
                              • 12.07.2008
                              • 43
                              • Adelaida
                              • alfa romeo 155

Ca Srdjane

Jeste to je ta na Bagljasu soliteri na bulevaru kod "102", nekad tu na parkingu nekad druga strana kod japanki. Sredicu jee znam samo treba vremena i puno puno pomoci od ostalih.
                              Kakva je to zica ili sta vec ispod vozacevog sedista?
                              Koja sijalica ide u gepek?
                              Maglenke se menjaju komplet ili mogu samo sijalice?
                              Cuje se elektro motor od prozora u vratima iza vozacevih al prozor stoji?!Pomoc!!!
                              Ventilatori za kabinu rade samo na najjace, na manjoj brzini rade neravnomerno a na jos manjoj stanu?

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

- ne bi trebalo da imas to jer je stariji model, ali ako je pakovano moguce da je - inercioni prekidac struje za benzinsku pumpu koji reaguje pri sudaru, a resetuje se pritiskom odozgo da ponovo proradi. zice su za njega...
                                - sijalica kao tableta, malo veci osigurac, ima kontakte sa strane. ne znam oznaku...
                                - menjaju se samo sijalice, naravno. dva srafa (krstasti srafciger) od napred, izvadis maglenku ka napred. pozadi imas poklopac, otvoris. H3 je sijalica, zameni. pazi kako je mantas da joj ne dodirnes staklo. sijalica ima zicu na sebi (H3)
                                - moras da otvaras tapacir vrata pa pogledaj sta se otkacilo
                                - motor za ventilaciju kabine se nalazi iznad suvozacevih nogu. imas jedan sraf (krstasti srafciger). kad ga odvijes, uhvati motor odozdo i zakreni ga u stranu malo pasce ti u ruku. pretresi ga u kakvom je stanju na stolu. ocisti ga bar trebalo bi da se malo vrati u balans...
                                .

Comment

Working...
                                X