djurkinova 155-ca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djurkin
    CBC Član
    • 12.07.2008
    • 43
    • Adelaida
    • alfa romeo 155

Re: djurkinova 155-ca

@ Flavio

Veliko i detaljno prosto neznam odakle bi krenuo!!!
    Sad je jos poceo i da podize temperaturu;bode je na crtu izmedju 90 i 130!
    Nekako smo smanjili za koji milimetar al sa izvadjenim termostatom!!!

DekiDeki me uputio na tebe al cekam da vidim kako cu proci s preregistracijom, i naravno kakva ce mi biti finansijska potpora za dalje!
    Veterinar je nabrzaka zvirnuo oko nje, covek se razume i odrzavao je, nije iskrivljena glava, a baloncici i gejzir u posudi za vodu su uzrok rastelovanog ECU-a, zbog plina i dugog stajanja automobila bar se tako potajno nadamo!
    Neznam ni dal mi je AC pumpa dobro spojena mislim na ona dva creva sa gornje strane, koje je povratno a koje je glavno!
    Imam bezbroj pitanja i mukica...
    A najveca je sto sam propustio ALFA skup u Zrenjaninu 29.juna, nemogu da verujem da ste bili svi ovde na motelu Sumice, a da nisam odveo sincica od 2.5 godine da se divi vasim ALFICAMA. Posto kako prodje koja na ulici on vice "tata ALFICA" mad au poslednje vreme spomene i "LANSER" al samo evolutiona.
    Pozdrav svima

Comment

• Kolja
      CBC Član
      • 07.02.2006
      • 50
      • Novi Pazar

Ti mehurici i klobutanje iz posude za rashladnu tecnost poticu od neispravnog dihtunga glave (popustio,istrulio od godina itd) ili same glave motora koja se ili iskrivila ili pukla.Nikako ne shvatam kakve veze ECU ima sa time.Skidanje glave je nimalo lep osecaj ako covek nije spreman da zaroni maximalno odnosno nema dovoljno para da sve to dovede u red.Pre mesec dana sam krenuo u zamenu gumica ventila kad se ispostavi da su karike u uzasnom stanju,pa lezajevi radilice pa obrada i sve to lepo umesto 50e izadje 500e.Dok se ne otvori motor veruj ne znas o cemu je rec...Kakvo ti je ulje u motoru,ima li sivkastu boju? A da se taj sto ti je uvalio auto razume u auto,pogotovu Alfu,ne razume se sigurno.I to sto si rekao da je odrzavao,vidi se koliko je jadnik proveo oko nje.Taj ni jedan jedini evro nije ulozio u auto!!! Tebi svaka cast na zivcima i istrajnosti,taj auto bi kod mene odavno bio ili u jarku ili zapaljen...Pozdrav

Comment

• djurkin
        CBC Član
        • 12.07.2008
        • 43
        • Adelaida
        • alfa romeo 155

@Kolja
        Cao Koljo al si me obradovao i dao mi podrsku!
        Ulje je na istom nivou kao i kad sam ga sipao,crno je!
        Znaci obrada glave i zamena dihtunga glave!
        Ufffff

a evo mi papir od carine u ruci na kome pise 38.500.00 dinara da platim za prenos preregistraciju dal da palim oboje

Comment

• DushanSD
          CBC Senator
          • 25.03.2008
          • 248
          • Smederevo, Srbija

@Djurkine: Ima li sta novo, jesi li preregistrovao Alfu, sta je sa motorom?
          POZURI POLAKO!!!

Comment

• djurkin
            CBC Član
            • 12.07.2008
            • 43
            • Adelaida
            • alfa romeo 155

U petak sam je podigao s carinskog terminala dobio onu platnicu da platim troskove i onda proces registracije!
            Kad to zavrsim onda zavrnuti rukave i baciti se pod haubu!
            21.08.2009 bi trebalo da krenem za Sutomore,a do tada posla preko glave sto sse tice radnih obaveza a o Alfici da ti i nepricam!
            Kao sta sam ti rekao hiljadu i jedno pitanje!
            Novi detalj : stajao je na carinskom terminalu 7 dana i kad sam dosao da je uzmem trt nemogu da je otvorim prazan akumulator skroz izgleda da sada negde vuce struju UZAS!
            Kalika treba da je kompresija po cilindrima ?
            Zbog cega mi puca auto na benzinu a plinu radi OK?

Comment

• DushanSD
              CBC Senator
              • 25.03.2008
              • 248
              • Smederevo, Srbija

Samo lagano
              1) Moguce da vuche negde struju ili ti je akumulator na izdisaju, teraj kod elektricara...
              2) Cini mi se da je od 8 do 12 OK ali nisam siguran
              3) Najverovatnije te malo zeza protokomer, nista alarmantno. Jel puca sve vreme ili samo dok ne dostigne temperaturu motora do nekih 30*-50*?
              Sto se tice motora nista dok ga ne otvorish. Preporucujem da glavu odradis komplet (ravnanje, gumice, ventile, vodjice, stelovanje ventila obavezno) i prekontrolisi bregaste pa ako su OK usta ne sumnjam samo ih vrati. Vidi u kakvom su stanju klipovi, hilzne i radilica pa ako je OK sve izmenjaj karike, lezajeve i obavezno gumene prstenove izmedju hilzni i bloka (moraju da se izbijaju hilzne). Dihtunzi komplet novi, taman prekontrolisi lamelu, korpu i druk lezaj i kad to sve odradis uz dobro i redovno odrzavanje miran si jako jako dugo... Srecno i javi sta je i kako je
              POZURI POLAKO!!!

Comment

Working...
              X