opel astra bertone

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • greywiendog
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 421
    • Stara Pazova

Nemoguce da ti nije rekao majstor sta je konkretno pokazano na dijagnostici. Inace da znas, ta lampica se ne pali zbog jednog problema vec je ona signal da nesto ne valja na kolima, a to moze biti bilo sta, recimo kvar na instalaciji svetla za tablicu (kao banalna stvar) ili prestanak rada nekog od vaznijih delova na automobilu...
    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• chikavili
      CBC Senator XXL
      • 11.02.2008
      • 732

Volim te "strucnjake"
      Mom ortaku tako rekao majstor "Cuti i vozi", pa je posle dva meseca morao da proda auto upola cene. Idi ti kod nekog drugog majstora da vidis sta ce taj da ti kaze.

Comment

• Dragon
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2006
        • 963
        • Beograd

Raspitaj se gde u tvojoj blizini ima dobar majstor za Opela sa dijagnostikom ili neki ovlasceni servis. Verovatno znaju ljudi u Opel klubu, pa mozes da postavis pitanje u tom delu cannona. Uradi to sto pre jer moze da bude banalna stvar, ali i nesto ozbiljno.

Inace, bas lep autic...
        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• kaslerjd
          CBC Član
          • 22.07.2008
          • 11
          • nikolinci

opel astra bertone

nije ni prikacio auto na dijagnostiku,digo je haubu pogledao i rece da cutim i da vozim to je od loseg goriva,malo mi je to bilo sumnjivo,ali sta da kazem....ima u gradu ovlasceni opelov servis,cuo sam da deru,ali cu morati izgleda da odem do njih.Imao bih jos jedno pitanje,dali su kod nas dozvoljena zatamnjena stakla?Vidim dosta vozila sa zatamnjenim staklima a imao sam priliku ranije da vidim kako je policajac terao drugara da skida folije na licu mesta.

Comment

• veljabandit
            CBC Član
            • 23.09.2007
            • 70
            • BGD, B.brdo

u pravu je taj strucnjak, to je zbog loseg goriva. A jos jednu stvar da vam kazem-sva goriva na svim pumpama dolaze iz Jugopetrola tako da se ne zanosite OMV, MOL i sl. Dakle, tako se zalomi nekad pa se pali lampa. Imao sam vectru B i presao mnoooogo km sa upaljenom lampom koju pominjes.

Comment

• chikavili
              CBC Senator XXL
              • 11.02.2008
              • 732

E sad si nam otvorio oci
              Pa to je opstepoznata stvar da svo gorivo (osim evro dizela) dolazi iz NIS-a (ne Jugopetrol), ali je pitanje koliko ga koja pumpa "prekrsti" u svojim rezervoarima i definitivno nije svejedno gde ga kupujes.
              A to za lampicu i lose gorivo, mozda i jeste taj "strucnjak" u pravu, ali ja ne bih mogao mirno da spavam dok ne proverim na bar jos jednom mestu (pouzdanom).

Comment

• greywiendog
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2006
                • 421
                • Stara Pazova

Originally posted by veljabandit
                u pravu je taj strucnjak, to je zbog loseg goriva. A jos jednu stvar da vam kazem-sva goriva na svim pumpama dolaze iz Jugopetrola tako da se ne zanosite OMV, MOL i sl. Dakle, tako se zalomi nekad pa se pali lampa. Imao sam vectru B i presao mnoooogo km sa upaljenom lampom koju pominjes.
                Kako si ti na osnovu njegove price zakljucio da je do loseg goriva!? To je generalno prva stvar koju ce ti reci majstor (lose sagorevanje), jer je na nekim opelima ta lampica odvojena od lampice check engine, a na starijim modelima oznacava sve kvarove na vozilu... Imas dijagnostiku i za dzabe, potrazi malo u opel sekciji...
                P.S. Koje godiste je astra?

Comment

• kaslerjd
                  CBC Član
                  • 22.07.2008
                  • 11
                  • nikolinci

opel astra bertone

Niasm to ja zaklucio "strucnjak" je zakljucio da se pali lampica zbog loseg sagorevanja i loseg goriva.Secam se kadet je palio tu lampicu kada je potapajuca pumpa bila pri kraju,gusio se u voznji,motor je trokirao,gasio se u leru kod astre nije taj slucaj.Upali je par dana,pa je ugasi ,a u voznji ne osecam neke promene.Gde rade dijagnostiku za dzabe?Nisam cuo....Mozda i jeste do goriva,ali ja bih mirno da spavam,kao sto rece kolega ranije.Astra je 2001 god.

Comment

• greywiendog
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2006
                    • 421
                    • Stara Pazova

Majstore, obracao sam se coveku ciji sam post citirao, ne tebi...
                    Mislim da je dijagnostika u servisu "Calibra" u Simanovcima, besplatna, ali garantujem da nesto treba da se menja cim lampica sija! Opet kazem, mozda je neka banalna stvar a mozda i nije! Eto moj primer da ti navedem, meni je sijala lampica i na dijagnostici pokaze da je nesto kod klime crklo i rekli mi da odem kod nekog asto radi klime. Ja sam mislio sad ce da ode 200e kad ono osigurac crkao i nije kostalo ni 200din... Trenutno mi opet sija lampica, ali ne uvek. Sija zbog nemogucnosti kompjutera da prepozna sta se desava kada blago stisnem kocnicu, odnosno, ukoliko stisnem jace, nece se upaliti, ukoliko stisnem slabo, ona ce da se upali jer komp dobija informaciju da je izvrseno kocenje (kao mozak) iako zapravo nije! Trenutno vozim tako, ali spremam pare da radim kocnice i naravno da cu da resim taj problem, jer ako stalno sija lampica, kako cu znati kad se pojavi drugi kvar?!

Comment

• veljabandit
                      CBC Član
                      • 23.09.2007
                      • 70
                      • BGD, B.brdo

izvinite strucnjaci sto sam vam se obratio kad vi ustvari sve znate. Necu vise, casna pionirska.
                      Inace sve sto napisem na forumima je 100 posto provereno i u najvecem delu govorim iz sopstvenog iskustva a ne prenosim neke bezvezne opste prihvacene glupe price cisto da bih nesto napisao. Super ste pomogli decku, saveti su do j... Idi u servis. Kao on to ne zna?!
                      Opet kazem, izvinite strucnjaci, necu vise.

Comment

• greywiendog
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2006
                        • 421
                        • Stara Pazova

Veljo banditu, nisam nista lose mislio kada sam ti se obratio, zasto se odmah ljutis?!? Zeleo sam da mu skrenem paznju na konretne situacije koje su se meni dogodile, a ne na neke price iz komsiluka! Ja vozim Astru i imam iskustva sa nekim od kvarova, za koje se upalila ista lampica! Bas me zanima sta ti vozis kada sa sigurnoscu tvrdis da je u pitanju lose gorivo? Zar u Srbiji postoji i dobro gorivo?
                        Inace, tvoj prethodni post je jako bezobrazan, u kome ti ispadas pametan (navodno) a mi glupi jer smo mu rekli da ide u servis.
                        Tvoj savet je bolji, da cuti i vozi i da se trudi da sipa sto bolje gorivo!? Izvini ti, stvarno si se nalupetao!

Opet, ponavljam u zavisnosti od godista automobila, lampica ima razlicito znacenje! Kod mene je ta lampica jedinstvena za sve kvarove, kao i kod kaslerjd-a, a kod novijih serija od 2002. postoji posebno lampica za check engine i za exhaust emission:

for exhaust

Lights up when ignition is switched on and remains illuminated during starting. Goes out shortly after engine starts. An illuminating indica tor with the engine running is an indication of a fault in the emission control system. The permitted emission values may be exceeded.
                        Flashing with the engine running indicates a fault that may damage the catalytic converter. You can continue to drive without causing damage by slowing down until the flashing stops and the control indicator is steady.

@ kaslerjd

Ukoliko imas odvojene lampice odnosno indikator za kvarove u obliku autica sa kljucem i lampicu na kojoj je nacrtan motor (to sto kazes pumpa) onda je u pitanju lose sagorevanje, ali ukoliko imas samo lampicu u obliku motora, onda je to indikacija nekog kvara.

@ veljabandit

Nisam strucnjak za automobile, ja sam msc. dipl. prostorni planer, ali umem da se pozovem na literaturu koju posedujem iz drugih oblasti...

Comment

• chikavili
                          CBC Senator XXL
                          • 11.02.2008
                          • 732

Originally posted by veljabandit
                          Inace sve sto napisem na forumima je 100 posto provereno ...
                          Izvini, a hoces li ti posle platiti coveku popravku ako se ispostavi da nije bas tako banalan problem, pa ispadne jos vece s**nje? Mislim, s' obzirom da garantujes 100%!

Iz dugogodisnjeg iskustva i druzenja sa automehanicarima mogu samo da kazem da ti "strucnjaci" koji bez provere kazu "ma to ti je zbog loseg goriva, samo ti cuti i vozi" i nisu bas neki strucnjaci.
                          I da ponovim jos jednom za kraj - mozda i jeste zbog goriva, ali mirnije ces spavati ako proveris.

Comment

• greywiendog
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2006
                            • 421
                            • Stara Pazova

Upravo o tome i ja pricam, bolje na vreme proveriti sta je u pitanju!

Comment

• kaslerjd
                              CBC Član
                              • 22.07.2008
                              • 11
                              • nikolinci

opel astra bertone

evo lampice koja se pali stvarno neznam koju funkciju ima.....

Comment

• greywiendog
                                CBC Senator XXL
                                • 01.12.2006
                                • 421
                                • Stara Pazova

To je kako sam napisao gore, lampica check engine, ali u slucaju da ne postoji lampica u obliku malog automobila preko koga je nacrtan kljuc! Ukoliko imas i tu lampicu (ali prema godistu automobila rekao bih da nemas), u tom slucaju ova lampica predstavlja indikator za sagorevanje odnosno exhaust emission! Samo u slucaju da imas obe lampice sa sigurnoscu se radi o losem sagorevanju, a u drugom slucaju moze biti bilo sta!
                                Ovo je ta lampica, ako nju imas, onda je sigurno do loseg sagorevanja, u suprotnom kod majstora sto pre!

Comment

Working...
                                X