Pozdrav svim mazgašima u Srbiji !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ljubas
    CBC Član
    • 11.08.2008
    • 28
    • Zagreb

Pozdrav svim mazgašima u Srbiji !!!

Pozdrav!

Zovem se Igor Ljubić, 35.g., iz Zagreba, dipl.ing. strojarstva...
    Trenutno radim kao projektant i asistent na Strojarskom fakultetu u Zagrebu (držim vježbe iz "crtačkih" predmeta: AutoCAD, SolidWorks i CATIA V5), a moji hobyji su utezi i automobili, naravno mazge...

Vozim 2. mazge:
    1. MX3 1.8 V6, 93.g., motor K8DE -> crveno-crna
    2. MX3 1.8 V6, 96.g., motor K8DE - > aluminij (srebrna)

Inače sam totalni MX3-fan i u zadnje dvije godine sam kupio ukupno 8 MX3 automobila.
    Neke sam prodao, neke rastavio za djelove, neke prodajem, a ove 2. gore navedene vozim...
    Mislim da sam se jedini u Hrvatskoj specjalizirao za MX3, jer se u slobodno vrijeme bavim SAMO sa MX3 i nijednim drugim autom; naravno da prema tome posjedujem manje-više SVE moguće djelove za MX3...
    Osim KLDE i KLZE motora, kod mene se sve može naći. :

U nastavku ću Vam predstaviti MX3 1.8 V6, 93.g., motor K8DE -> crveno-crnu, moj jedini konstantni MX3 koji NIJE na prodaju i vjerojatno najljepšu MX3 u Hrvatskoj (tako kažu drugi...).

[/img]
    Vazda mazda gazda...
    Viđe mazgi, amo-tamo, al´MX3 - volim samo !!!
  • Ljubas
    CBC Član
    • 11.08.2008
    • 28
    • Zagreb

MX3 by Ljubas...

...probably the best MX3 in Croatia !!!

Vazda mazda gazda...

Comment

• Ljubas
      CBC Član
      • 11.08.2008
      • 28
      • Zagreb

Update... MX3 by Ljubas

Trenutno je mazda bez prednjeg spojlera i stavio sam druge felge, jer mi se ove felge i spojler ne dopadaju... slike ću staviti naknadno...

Budući planovi:
      1. Plin uvesti u ovu mazgu, jer moram imati barem jedan auto koji će biti ekonomičan (za dulja putovanja i sl.). Inače ova crveno-crna mazga ima svu moguću opremu (osim kože).
      2. Prodati sve ostale MX3 koje imam i stvoriti jednu full sređenu sa KLZE motorom (to mi je san, koji ću ostvariti vjerojatno na proljeće...)

Inače, Spigy je moj bratić i mislim da smo "najluđi" MX3 igrači u Hrvatskoj... i on je baš ovih dana sredio svoju mazgu, što će Vam sa prikazati fotografijama...
      Vazda mazda gazda...

Comment

• spigy
        CBC Član
        • 29.11.2007
        • 82
        • Bjelovar

Dobro nam došao burke!

Ekipa, ovo vam je još jedan bed mader faker lud ko šlapa i veliki zaljubljenik MX-3, što se vidi iz priloženog!

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Ludnica ti je auto, stvarno sredjen, sigurno su u pravu kad kazu da je najbolja u HR, i jos KL-ZE i bice

Comment

• Ljubas
            CBC Član
            • 11.08.2008
            • 28
            • Zagreb

Da još malo sam sebe hvalim...

Sve djelove za styling sam kupio u Švabiji, pošto mi tamo radi ćale(Minken), pa mi svako malo dofura nešto.
            Prednji farovi (Angel Eyes) su sa honde civic (2001-´03g.), pošto NE POSTOJE oriđiđi za MX3...
            Trebalo mi je tri popodneva da ih uspijem ugraditi... naime, odrezali smo skoro pola fara i dio šasije

Mazga je spuštena za 4 cm(sportske opruge), felge su 17 cola, gume: prednje 205/45, zadnje 225/45; odozada stavljeni xenoni umjesto originalnih lampi, set spojlera kakav misli Miško staviti; CIJELI auto prefarban u hondinu crvenu boju, krov u crno (prošlog ljeta).
            MX3 ima: ABS, ESP, šiber, klimu, retrovizore i stakla na struju, volan podesiv po visini - sve serijski; zatim: daljinsko centralno, sportski volan, djelove kokpita ofarbane u sivo, MP3 Clarion osmicu i vufer sa pojačalom, te prednje i zadnje zvučnike, kao i visokotonce, nadalje: sportski auspuh, KN filter, Al remenicu, kraći mjenjač, plazma instrument tablu, antiradar, alarm, chip, kompletan veliki servis (prošle godine zamjenjene SVE tekućine i filteri u autu, kupljene nove kočnice, zamjenjeni SVI remeni i zatezači, kupljen novi akumulator); osim toga, pored šajbe sa lijeve strane ugrađene su 3 "ćukice" za: napon, pritisak ulja i još jednu obrtaljku... vjerojatno sam nešto i propustio...

Uspio sam dići konjažu sa originalnih 133 na cca. 150 KS, ali to mi, naravno, nije dosta, pa sam odlučio u ovu mazdu ugraditi plin i pokloniti ju ženi, a sebi ću složiti najkasnije do idućeg ljeta KLZE ( dok se malo financijski oporavim)...

Uglavnom, u autić je uloženo 4-5 tisuća eura i regan je godinu dana, stoga ni nije na prodaju, jer tko bi mi dao 8000 za MX3 iz 93.g. ...
            Međutim, to me ni ne brine i siguran sam da ću ju voziti još dugo godina...

Eto, toliko za sada od mene...
            Vazda mazda gazda...

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

da li izmerio pomenuto podizanje konjaze ili si onako od oka?
              posto ne procita nista da si uradio na motoru sto bi moglo doprineti tome ili si propustio to podeliti sa nama
              inache autic je mrak
              poz
              miki
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• ivanlavsd
                CBC Veteran
                • 10.04.2008
                • 107
                • Smederevo

citaj miki chip, KN filter...

Comment

• RedboX
                  CBC Senator XXL
                  • 28.11.2006
                  • 1537
                  • Novi Beograd

Pozdrav kolegi mazdasu sa hr foruma i jos jednom lepo je videti mx lepoticu i ovde
                  I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Nema sanse sa chipom i filterom da se dobije skoro 20ks.

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

ima ako je chip iz kazina pa jos dobitni

Comment

• Ljubas
                        CBC Član
                        • 11.08.2008
                        • 28
                        • Zagreb

Hajde malo matematike, iako je sve "odoka":

1. Serijski - 133KS
                        2. 5% od serijale na K&N i sređen ispuh, izbačen katalizator - 7 KS
                        3. 7% od serijale na chip (iako se reklamira 25% pov. snage) - 9 KS
                        4. Kad se ganjam preko 2. glave - još 1. Konj u autu...

Ukupno: 133+7+9+1 = 150 KS !!!

Dečki, dečki... svi na popravni !!!
                        Vazda mazda gazda...

Comment

• Ljubas
                          CBC Član
                          • 11.08.2008
                          • 28
                          • Zagreb

Eh, da....

Aluminijska remenica (na alternatoru) i kraći mjenjač možda ne daju niti jedan konj, ali omogućavaju brže razvrtavanje mazde i bolju startnost automobila...

Hehe, Miško i Mikimazda, pa vi ste TOTALNI frikovi... kada ću uvaljivati KLZE, trebat ću vašu pomoć, savjete, prijedloge...
                          Naravno, i ja ću Vama stajati na usluzi za bilo šta, moramo vratiti vjeru u bratstvo i jedinstvo, barem na ovaj način...
                          Vazda mazda gazda...

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

Originally posted by Ljubas
                            Hajde malo matematike, iako je sve "odoka":

1. Serijski - 133KS
                            2. 5% od serijale na K&N i sređen ispuh, izbačen katalizator - 7 KS
                            3. 7% od serijale na chip (iako se reklamira 25% pov. snage) - 9 KS
                            4. Kad se ganjam preko 2. glave - još 1. Konj u autu...

Ukupno: 133+7+9+1 = 150 KS !!!

Dečki, dečki... svi na popravni !!!
                            losa ti racunica....najbolje zapucaj na neki aparat za merenje snage,i lepo potvrdis svoje misljenje i vidis gde si...to ne kosta mnogo novaca,ali vredi i za tebe kao neka pocetna referenca za dalje.da ne bi sada nabrajao zasto se to tako ne racuna,mislim da je najbolje da uradis ovo sto sam ti preporuchio i onda imas crno na belo,a ne neku virtuelnu brojku
                            eh klze....kada dodje do toga lako cemo
                            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• RedboX
                              CBC Senator XXL
                              • 28.11.2006
                              • 1537
                              • Novi Beograd

hmmmm jedinstvo tesko da cemo da ostvarimo , evo ja b3 a ti klze al ako poradimo na bratstvu , tj da mi das bratski popust na klze koji imas viska uradili smo bar pola

Comment

Working...
                              X