MAZDA XEDOS 6 2.0i V6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iceman02
    CBC Početnik
    • 25.08.2008
    • 1
    • sombor

MAZDA XEDOS 6 2.0i V6

Xedos 6 2.0i V6 sam 2003 god. dovezao iz nemačke, gde je prvi vlasnik bila mazda deutschland, a drugi neki švaba 43 godište (tako piše u brifu). Od onda je vozim iako sam pored nje imao uvek još automobila. TAko je i danas. Auto ima odlično ležanje na putu iako sam je oko godinu dana mučio oko odluke o spuštanju, te sam odustao pošto naši putevi nisu ni nalik na nemačke, a auto je već fabrički dosta krut te bi se spuštanjem značajno smanjila udobnost i verujem poremetila stabilnost na lošem asfaltu. Tako da sam iz istog razloga stavio 16" petokrake. Motor je takođe oličan i pruža više nego što se očekuje od 2.0 motora iako mnogi pri pomenu da je V6 burno pozitivno. Ne bih se složio sa drugim članom, mislim da se zove debeli deja, koji ima isto 2.0 v6 da je skroz mlitav do 4000 obrtaja, istina je da nakon 4000 obrtaja primetno bolje vuče (udarac u leđa) ali auto već dobro vuče od 2500 obrtaja. Ali za 4 ventila po cilindru je i za očekivati da na manjim obrtajima slabije vuče te da traži veće obrtaje. Ja u mom xedosu imam i kožna sedišta sa grejačima napred i mogu vam reći da osim što su lepa nisu za ništa. Leti se ugreju pa bukvalno peku, a zimi iako postoje grejači su jako hladna, pa onda 2 puta godišnje nega, uf. Zbog posla sam pre sedam meseci uzeo drugi auto te od onda odugovlačim sa prodajom xedosa, ali mi se čini da dolazi vreme kad će morati da ide. Vozio sam veći broj automobila, ali mi je ovaj posebno prirastao za srce. Nisam siguran da ću ubrzo ponovo imati ovakvu vozačku mašinu.

• RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Jednom xedos uvek xedos
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• spigy
      CBC Član
      • 29.11.2007
      • 82
      • Bjelovar

Prava kola!

Spustit ju, zatamnit šajbe i stavit dupli ispuh ............... kako bi to bolesno izgledalo!

Comment

• milannik
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2004
        • 1455
        • Niš

Koja limuzina
        Das krug? Inace, koliko okvirno kosta ovakav primerak?

Comment

• amavrenski
          CBC Senator XXL
          • 08.08.2008
          • 306
          • Zrenjanin

mazda, nema sta! Lep je!!!

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

postoji izreka na nemackom da covek ne vozi xedosa vec uziva u njemu!
            sta da kazem jedino da ko ga nije imao i vozio ne zna sta je,i tesko je se rastati od njega,ja to mogu najbolje posvedociti.za sedista si u pravu osim sto moja imaju malo bolje drzanje,ali su isto tako leti vruca a zimi hladna.mene jedino muchi zimi jer ima senzor u sedistima i nece da staruje grejanje sedista ako nema tezine na njima,znachi ne mozes da ih uljucis i dok obrises stakla itd da su sedista topla...inace kvalitativno xedos je daleko iznad mnogih tadasnjih konkurenata jer se Mazda bas potrudila da proba da udje u tu gornju klasu auta,ali su joj na zalost falili neki drugi atributi kao sto je na primer jachi motor,dizel motor,i u mom slucaju Xedosa 9 mozda zadnja vucha...
            inace veoma lep primerak,i mislim da si pogresio sto ga nisi spustio,jer tada bi bio jos povozniji.
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• skar
              CBC Veteran
              • 15.10.2007
              • 102
              • begrad-miljakovac

pojavila se u oglasima koliko vidim opasan auto da imam pare kupio bih ga odmah

Comment

• PRESRETAC
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2007
                • 333
                • BG
                • Grande punto 1.4T

uf i meni se svidja ali posto sam se nameracio na mazdu 6...videcemo...i xedos mi je kul
                sigpic

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Eh, da mi je para...

Comment

Working...
                  X