Moja 156

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AsimoV
    CBC Početnik
    • 12.09.2008
    • 4
    • Beograd-Zeleznik

Moja 156

E pa vako

Zovem se Stefan, iz Bg-a sam i 89. sam godiste. Prica o meni i Alfama traje vec par godina... Moj cale je vozio 75-icu 2.0 i godinu dana pre nego sto sam ja polozio ju je prodao nekom prijatelju za sitne pare zato sto je jelte imala problema sa glavom.. , nakon toga pre godinu i po, tj. kada sam trebao da dobijem dozvolu malo je falilo da cale (opet on ) menja mareu za 156 SW 2.4 JTD ali ni od toga nije bilo nista, vremenom sam gubio nadu ali se onda zelja ostvarila . EM JE ALFA EM JE BENZIN , stvari su legle na svoje.

Dosta o tome , sad malo o lepotici>
    Kupljena prosle godine u oktobru, sa njom sam presao 17k.
    Ime boje (koliko ja znam) je "rosso bordeaux", par ogrebotinica tu i tamo ali nista strasno.
    Ja sam joj izgleda treci vlasnik, kupio je od coveka koji ju je uvezao iz Italije. Pregledana detaljno pre kupovine zagledana tamo-vamo, kacena na dijagnostiku i sve je bilo ok ali kad sam video da su originalni brisaci jos uvek tu a obloge pedala neizguljene odluka je pala .

Godiste 2002
    Presla 115k
    Motor 1.8 ts 16v....

Menjao sam par stvari otkad sam je uzeo ali uglavnom sitnice (filteri, menjano ulje nekoliko puta , gumice, svecice....)

Jedini ozbiljan problem ako ga uopste mogu tako nazvati bio je kvar tj. pucanje jednog nosaca motora, to je potrajalo dok smo provalili sta je u pitanju...

O njoj mogu stalno da pricam tako da ne moze sve da stane u jednu poruku.

Da vas ne davim dalje o zvuku, osecaju u voznji, zadovoljstvu . To bi ukratko bilo to o meni i mojoj alfi. Vidimo se dalje na forumu a nadam se da cemo se bolje upoznati u Kragujevcu.

• VNOV
    CBC Veteran
    • 21.04.2008
    • 150
    • beograd

Dobrodošao medju odabrane lepa makina da nije to možda ova http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=71751 što nekupi i felne.Svaka ti čast kad sa 19 godina voziš alfu meni je trebalo samo 31

Comment

• spanjeli
      CBC Senator XXL
      • 17.09.2005
      • 532
      • Nis

Prelepa boja,prelepa Alfa,uzivajteeeeee zajedno....
      Originally posted by Sheta_Junior
      Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• AsimoV
        CBC Početnik
        • 12.09.2008
        • 4
        • Beograd-Zeleznik

@VNOV
        nije ta, ali mogu ti priznati da mi je najveca zelja da imam takve felne

Postoji gomila slicnih ali nigde nisam nasao original alfine....

Hvala spanjeli.

Comment

• Tihomirce
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2008
          • 443
          • Arandjelovac

Auto je ekstra a i boja
          moja omiljena ,
          moj predhodni auto je bio u toj boji (mozda neka nijansa u pitanju )

Samo jes felne da cucnu i kompletan je .

Comment

• AsimoV
            CBC Početnik
            • 12.09.2008
            • 4
            • Beograd-Zeleznik

Hvala.

BTW zvao sam za onaj oglas gore i pitao za felne. Nece covek samo njih da prodaje, steta .....

Comment

• DushanSD
              CBC Senator
              • 25.03.2008
              • 248
              • Smederevo, Srbija

Dobrodosao. Alfa je super, zelim ti mnogo bezbriznih kilometara.
              Pozdrav
              POZURI POLAKO!!!

Comment

• igorkrnic
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2007
                • 572
                • Kikinda

bravo za alfu
                nek te lepo sluzi

Comment

• Damjan156
                  CBC Senator XXL
                  • 07.01.2008
                  • 568
                  • Beograd

Dobro došao!

Nek te uvek tako dobro služi kao do sada,i jedno pitanje.

Kakve si zvuke imao pa si na kraju izvalio da je nosač motora bio u pitanju? Imam još uvek ponekad tiho škripuckanje,pa mislim šta ako nije ta gornja viljuška,nego nosač.
                  Strauli motorsport
                  Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• QV lale
                    CBC Senator XXL
                    • 09.11.2005
                    • 734
                    • Zrenjanin (klek)

Svaka cast kada sa 19god. vozis tako lepu 156 !!
                    Unutrasnjost je vrhunska!!
                    Dobrodosao u ARCS!!
                    pozz!
                    Originally posted by Sheta_Junior
                    ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• IgorBGD
                      CBC Član
                      • 01.04.2007
                      • 74
                      • Novi Beograd

Lepa, lepa, dobrodosao!

Nego, vidim imas isto 1.8TS pa me interesuje koliko ulja ti trosi na recimo 1000km?

Comment

• AsimoV
                        CBC Početnik
                        • 12.09.2008
                        • 4
                        • Beograd-Zeleznik

Hvala svima.

@damjan156

Uff duga je to avantura bila , prvo sam primetio da kada npr. okrecem auto na ulici iz vise motanja i namotam tocak do kraja levo (za levo sam siguran ne i za desno) i pocnem da krecem cuje se neko brzo kuckanje, metalan zvuk velike ucestalosti, ni previse dubok ni previse visok ali metalan, nesto nalik mitraljezu samo usporen. Nisam mnogo obracao paznju na to i onda posle nekog vremena pocne da se cuje isti taj zvuk pri paljenju kola! Nekad se cuje po 2 min i prestane i onda se bez ikakvog pravila ponovo procuje. Npr. pre stajanja na semafor nista ali cim zaustavim auto odma se procuje i to mnogo cesce kad stojim na nizbrdici. Takodje sam primetio i da kad se procuje u voznji zvuk nestaje cim dodam jaci gas tj cim prednji kraj pocne da gubi na tezini. Takodje se na suvozackom delu patosa osecalo lupanje.

E sad, pregledavali smo osovinu, letvu, sve i svasta i na kraju serviseru padne na pamet nosac. Zamenili smo onaj donji veliki u obliku valjka, malo podseca na filter ulja i stvar je bila resena...

U svakom slucaju nije skripuckanje vec lupkanje, bar sto se tice tog nosaca. Izvini ako sam malo udavio sa pricom .

@IgorBGD

Nikad nisam tacno merio potrosnju, imam naviku da svaki 300 km ili par nedelja proveravam nivo, za ovih 17k sam menjao ulje 3 puta za svaki slucaj....

Comment

• Damjan156
                          CBC Senator XXL
                          • 07.01.2008
                          • 568
                          • Beograd

Thx na opširnom odgovoru zlu ne trebalo

Meni se više ne čuje ni to tiho skripuckanje,(čulo se jedino preko rupa) nakon sređivanja trapa mi se čulo sasvim tiho,i evo poslednjih dana ni da cikne =]

Videću da li će se vratiti kada krene ponovo suvo vreme,jer je moguće da je voda ušla među gumice na viljušci pa je zato prestalo,mada čudi me kako nije podmazivanje to sredilo a da vlaga ili kiša uspeju...videću kada prođu kiše do čega je...
                          Strauli motorsport
                          Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

Working...
                          X