Alfa 166 2.4JTD 2002

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danijel
    CBC Početnik
    • 24.12.2006
    • 9
    • Beograd - Karaburma

Alfa 166 2.4JTD 2002

Sutra je gotovo carinjenje Alfe, nadam se da cu u sredu vec staviti tablice. 2002 godiste, 150ks, 170k km presla. Inace nisam nikada slutio da cu kupiti Alfu, uletela mi je prilika, ortak je uzeo od stranca prvog vlasnika... Dajem mu Punta i doplacujem. Iznenadio sam se koliko je dobar auto, sve je savrseno, ide kao nenormalna, ne cuje se...

Za sada samo ovo od slika, kada je preuzmem postavicu bolje...

E ovako, stranac je pred put u Grcku menjao kais i nisu mu dobro uzupcili i peti klip je udario u ventile, zna se sta je bilo... Ortak ima slep sluzbu, mehanicar je i doslepovao ga je sa auto-puta, videli su sta je i ponudili mu da otkupe auto i pristao covek... Sve ostalo je bilo idealno. Bilo je problema oko delova tj. kupili su neki klip kod nas i ispostavilo se da ne odgovara... U Delti su porucili iz Italije novi klip, klipnjacu, cini mi se da je rekao da je klip 270e a klipnjaca 130e. Uzeli su na kraju i novu glavu motora, ventile, vodjice i sve sto ide uz to... Sve je zamenjeno, svi kaisevi, spaneri, tecnosti, filteri, sada je kao nov. Kilometraza je prava, auto nije drndan i spreman za prodaju i sl... Jedino felne treba ispeskirati i srediti, oguljene su malo.

Nadam se da cu ovde moci da dobijem par saveta sada i ubuduce, nemam iskustva sa Alfama. Citao sam dosta tema, sve pohvale za forum.

Treba mi neki User manual za 166, imam onaj za servis i mehanicare, jel moze neko da mi da neki link za obicno uputstvo sto ide uz auto, funkcije dugmici... ?
    Ima opciju za navigaciju ali ne radi, citao sam i o tome nesto ali nisam nasao konkretno, cini mi se da sam procitao da je Navteq, da nema mapa za Srbiju jos uvek... Ali ukratko ako neko moze da objasni sta i kako, disk ubacim u sarzer pozadi ili...? Pozz
  • igorkrnic
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2007
    • 572
    • Kikinda

extra izbor, svaka cast, stavi neke lepse fotke kad stignes

Comment

• Dacha166
      CBC Član
      • 14.08.2008
      • 16
      • Beograd

Re: Alfa 166 2.4JTD 2002

Originally posted by Danijel
      Ali ukratko ako neko moze da objasni sta i kako, disk ubacim u sarzer pozadi ili...? Pozz
      Pozadi iznad diskova se ubacuje cd za navigaciju,ali na zalost jos nema za Srbiju, proverio sam u Italiji radi bez problema

Comment

• sistem33
        CBC Član
        • 21.06.2008
        • 55
        • Beograd

Originally posted by Dacha166
        Ali ukratko ako neko moze da objasni sta i kako, disk ubacim u sarzer pozadi ili...? Pozz
        Pozadi iznad diskova se ubacuje cd za navigaciju,ali na zalost jos nema za Srbiju, proverio sam u Italiji radi bez problema

A gde si to proverio, koji zvanicni sajt navigacije koju koristi alfa 166
        ?
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

• Danijel
          CBC Početnik
          • 24.12.2006
          • 9
          • Beograd - Karaburma

- losije je ispala slika jer sam slikao u voznji, ruka sa telefonom bila na menjacu ali se vide podaci, prosek za 11 minuta voznje...

Nemam nijednu zamerku na auto jedino ne znam da li je ukljucena neka blokada jer ne mogu preko 160, dostigne tu brzinu ko od sale i ne moze dalje a gas moze jos dosta da se doda, dodajem ali nece ni obrtaje da poveca, tacno ima neku zabranu... Nadjem tu opciju na kompjuteru i podesim na 250, probam i nece opet... Sada... ima tempomat, mozda on mora da se resetuje ako je do toga, pojma nemam... Nisam pitao ortaka, ako sutra ne otkrijem sam, moracu... E da, i kao ima fabricki alarm ali kako ja da znam, ja mislim da ima samo centralnu, probao sam da ga zakljucam daljinskim i da otvorim samo kljucem, mislio da ce da svira ali nista... Onda zakljucao pa probao kroz prozor da otvorim i opet nista...
          Treba i CD sarzer da sredim, polomljena su ona plasticna vratanca, namestio sam nekako ali ne prepoznaje uredjaj, kaze da nema... Jel zna neko gde moze to da se odnese na popravku ili da pazarim nov, polovan...? Pozz

Comment

• Tihomirce
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2008
            • 443
            • Arandjelovac

Auto ti je super , da se slatko navozas sa njim .

Comment

• Dacha166
              CBC Član
              • 14.08.2008
              • 16
              • Beograd

Originally posted by sistem33
              Originally posted by Dacha166

A gde si to proverio, koji zvanicni sajt navigacije koju koristi alfa 166
              ?
              Proverio sam u Italiji druze ), a tamo su mi u zvanicnom servisu rekli da jos nema ponuda sa mapom za Srbiju.

A to za 160km/h nesto stvarno nije u redu,vozio sam tog dizela, tacno je i da ima blokadu preko boarda, mozda da probas da resetujes ceo board, nema veze to sa tempomatom jer tempomat je u funkciji dok god ti ne stisnes gas ili kocnicu

Comment

• Danijel
                CBC Početnik
                • 24.12.2006
                • 9
                • Beograd - Karaburma

Hvala svima.
                Alfa je bila na dijagnostici u Delti, kazu da su nasli dosta gresaka na kompjuteru i da je otklonjeno, sve je bilo ok a onda se posle 3 dana ukljucila lampica za vazdusni jastuk ponovo... Video sam da je ovde neko imao slican problem, proverio sam i kontakte ispod sedista, cini mi se da je ok. Povremeno mi je trepnula jos jedna crvena lampica, nisam siguran sta je, rece mi ortak da je pumpa, na slici skroz levo -

Sta predstavlja ona? I blokada brzine nije ponistena, probao sam juce, 6-ta brzina 160km/h, 3000 obrtaja, ima jos dosta gasa ali ni da mrdnu obrtaji i brzina, i zvuk je isti... Mislio sam da je do kompjutera i da se zaglavila ona blokada tj. limit ali posle reseta i dalje isti problem. Probacu 5-om da vidim da li ce biti isto...
                Ostalo sve ok, odusevljen sam autom, za svaku pohvalu je

Edit: Lampica mi lici ipak na neki alternator...

Comment

• Blade
                  CBC Veteran
                  • 14.05.2007
                  • 101
                  • Zemun , Srbija
                  • 4 5 Alfi

Super ti sportska limuzina iako je dizel samo polako sve ce se srediti imaj vere i vratice ti se duplo obavezno !!!
                  viewtopic.php?p=286805#p286805

Comment

• sistem33
                    CBC Član
                    • 21.06.2008
                    • 55
                    • Beograd

Hvala svima.
                    Alfa je bila na dijagnostici u Delti, kazu da su nasli dosta gresaka na kompjuteru i da je otklonjeno, sve je bilo ok a onda se posle 3 dana ukljucila lampica za vazdusni jastuk ponovo... Video sam da je ovde neko imao slican problem, proverio sam i kontakte ispod sedista, cini mi se da je ok. Povremeno mi je trepnula jos jedna crvena lampica, nisam siguran sta je, rece mi ortak da je pumpa, na slici skroz levo -

Sta predstavlja ona? I blokada brzine nije ponistena, probao sam juce, 6-ta brzina 160km/h, 3000 obrtaja, ima jos dosta gasa ali ni da mrdnu obrtaji i brzina, i zvuk je isti... Mislio sam da je do kompjutera i da se zaglavila ona blokada tj. limit ali posle reseta i dalje isti problem. Probacu 5-om da vidim da li ce biti isto...
                    Ostalo sve ok, odusevljen sam autom, za svaku pohvalu je

Edit: Lampica mi lici ipak na neki alternator...

Ta lampica je bosh pumpa... Nadam se da nije otisla...
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

• Danijel
                      CBC Početnik
                      • 24.12.2006
                      • 9
                      • Beograd - Karaburma

Hvala ljudi

Comment

• Danijel
                        CBC Početnik
                        • 24.12.2006
                        • 9
                        • Beograd - Karaburma

Problem

Akumulator je malo oslabio, cale je vozio taj dan, kaze da je slabije verglala, ja nisam bio u Bg i sutradan je probao da upali i nece ni da zavergla... E onda je zeznuo stvar jer je vadio akumulator da ga dopunjava i kada je vratio trazi da se unese ICS kod i kod za navigaciju... Broj Italijana prvog vlasnika nemam pa smo zvali Deltu, mora da se skida taj HU ili sta je vec i sa strane da se vidi serijski broj, to kosta 1300 din pa onda se salje zahtev u Italiju, ceka se, 6000 din. Ajde, ok sve to ali auto ne moze da zavergla, znaci ni malo, ni da cakne, nista... Ja mislim da to nema veze sa paljenjem, on bi trebao da upali ali mi ne bi radila klima i radio, navigacija... Mislio sam da je akumulator skroz riknuo pa nema snage ali probao danas na kablove, ista prica... Sta mi je ciniti, sta moze da bude? Tj. ima li to veze sa tim kodovima ili je nesto riknulo? Probao sam neke kodove sa interneta, pogresim 3 puta i ceka se 10 min da bi mogao ponovo (na kontaktu) pa opet 3... - 10 min, pa opet 3 - 60 min... Da skinem klemu ponovo, valjda ce nestati tih 60 min cekanja?

Comment

• ilija156
                          CBC Veteran
                          • 25.07.2008
                          • 106
                          • beograd

Nazovi AMAG preko telefona pa se konsultuj....

Comment

• Danijel
                            CBC Početnik
                            • 24.12.2006
                            • 9
                            • Beograd - Karaburma

Nije me bilo duze vreme, sve je sredjeno, alnaser je riknuo tada, zamenjen je a novi kodovi su poruceni preko Delte iz Italije, cekao sam 3 nedelje, sve je ok sada. Bila mi je frka dok nisu stigli kodovi da li ce raditi, u Delti su rekli da su imali 4 slucaja sa 166 od cega 2 koda nisu odgovarala jer je menjan ICS... Pa sam se cimao da nije i kod mene menjano, sta znam jos kazu 1 zabica je bila puknuta kada su vadili pa delovalo kao da je vadjen... Sreca...
                            Kupio sam i novi akumulator, ponovo Exide

E da, sto se ogranicenja tice (160 km/h) mislim da je do pumpe tj. 1 dizna nije odgovarajuca (brizgaljka), tek sada mi je rekao ortak od koga sam uzeo, nisu mogli da nadju istu pa su stavili slicnu i tacno sam primetio ako dajem jaci gas na trenutak trepne lampica pumpe...

Comment

• Tihomirce
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2008
                              • 443
                              • Arandjelovac

Jel sad kompletno rešeno ili je ostala ta ne odgovarajuća brizgaljka
                              kad pada probna vožnja , kako se sad ponaša

Comment

Working...
                              X