Saab 900 SE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Znaci oslobadjanje od carine i ostalih dazbina se odnosi samo na diplomatsko i konzularno osoblje ( ne vazi za E, P) neznam za M
    pa da, to je ako se ne varam po Beckoj konvenciji i uzajamno se primenjuje. Ambasada i sve sto pripada ambasadi je eksteritorijalno, isto kao i lica sa diplomatskim statusom. u AMbasadu ne sme da udje policija, ne sme da diplomatu niko, ni policija ni vojska ometa u apsolutnoj slobodi kretanja, ne moze prekrsajno da kaznjava , ne moze da ogranicava raspolaganje valutom, ne moze da naplacuje carinu, porez bilo kakve domicilne takse, bilo sta sto je opste vazece za nase gradjane..

to i jeste prednsot diplo statusa i pasosa.

e sad, A su tablice od ambasade a M (od Military) takodje obicno imaju isti status.

P(Press) i E(economy) su sasvim obicne tablice sto se prava finansija prema drzavi domacinu tice, i na njih se placa carina, porez, sta god je vec predvdijeno.

rekao sam da znam da je postojala neka nelegalna fora da se auto iz ambasade kupi i papiroloski sredi...kada se bolje prisetim ambasade su uvozile auto na svoje ime a onda je nas covek vozio te 3 godine na ovlascenje, odnosno nije bio formalni vlasnik vozila vec ambasada...

ili tako nekako.

ovaj cl. zakona otvara oci, da se otada promenilo u propisima, i da je sada doslo lakse vreme po tom pitanju, hvala !

barem u BGD ima puno ambasada, stranih organizacija, a oni po pravilu odlicno odrzavaju vozila, kupuju top opremljene modele i legalnsot vozila nije predmet dileme pa su zgodna kupovina, obicno.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

A su tablice od ambasade a M (od Military) takodje obicno imaju isti status.
      Brick, M (member) na crnim tablicama je za strano osoblje/clanove, koje radi u diplomatskim predstavistvima. I ti automobili su registrovani na privatno lice, dok su vozila sa A oznakama registrovana na ambasadu tj diplomatsko predstavnistvo.

Comment

• *Egon*
        CBC Senator XXL
        • 31.12.2004
        • 1232
        • Beograd, Dorcol, N 44

M (military) oznake nose lica koja su u vojnoj misiji ( vojni atase...)
        A tablice su registrovane na ime i prezime osobe koja ih vozi ( kupio sam vec dva vozila sa A tablicama i oba su bila na privatno lice).
        Garaza
        1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141

da, slazem se sa egonom. i ja sam koristio A tablice pa znam ugrubo kakva je procedura.

i najurcao sam se za ceo zivot, milina kada te policajac zaustavi, nasmesis se i pokazes prsitcem napred ka tablici )
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Ja sam radio u diplomatskom predstavnistvu, bas kao driver, i sva vozila sa A tablicama su bila registrovana na predstavnistvo. Stranci koji rade u predstavnistvu vozili su za privatne potrebe svoje automobile registrovane na M tablicama i na njihovo ime.
            Sto se tice prstica policajcima, veruj mi svuda prolazi, u Bosni, Hrvatskoj, Madjarskoj a jedino ovde kod nas NE. Domace lice koje vozi vozilo sa A tablicama ima nasu licnu kartu i nasu vozacku i nema nikakav imunitet.
            Napunili su me prijavama upravo zato sto sam mislio da cu kod sudije za prekrsaje da prodjem na "neku" foru imuniteta.
            A kada stranac vozi isti taj auto, on ima sluzbenu legitimaciju izdatu od naseg ministarstva i ima odredjeni imunitet ali sme da bude hapsen i saslusavan, dok jedino sef misije ima potpuni imunitet i njega u najgorem slucaju mogu samo pod pratnjom da isprate do granice.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Egon, brick i dfast, M nije skracenica od Military ili Member, vec od MISSION, kao sto sam napisao u postu na prvoj strani. Uvek svi vojni atasei imaju diplomatski status.

Jos jedan dodatak na post dfasta: postoje diplomatske i sluzbene licne karte, a izdaje ih Ministarstvo Spoljnih Poslova. Nosioci diplomatskih su oslobodjeni prekrsajne i krivicne odgovornosti, a nosioci sluzbenih nisu.

Znaci stranac sa sluzbenom moze da vozi A table, prekrsajno je odgovoran, ali npr. policija ako ga zatekne u tom vozilu ne sme da vrsi pregled ili pretres vozila.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Black Knight
                CBC Senator XXL
                • 13.10.2004
                • 2020
                • Novi Beograd, kicblo

a sta bi se desilo kada bi kupio nalepnicu a oznakom A
                Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• dfast
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2005
                  • 1302
                  • Hoofddorp NL /Bgd

Evo ovako, drzao sam u rukama legitimaciju stranog lica u diplomatskoj misiji, i na poledjini iste pise da isti poseduje imunitet na sudske procese, odnosno da se protiv njega ne moze voditi sudski proces. Sad da li je to bila sluzbena leg. ili diplomatska ne znam. Uglavnom svi ti stranci kod nas postuju propise i placaju kazne na licu mesta, a po pozivu na sud zbog necega oni mogu da se pozovu na imunitet a i ne moraju. Uglavnom niko od njih ne koristi imunitet osim ako je zaista nesto ozbiljno u pitanju.
                  Uglavnom je sve to definisano ugovorom izmedju diplomatske organizacije i ministarstva spoljnih poslova i mozda i nemaju sve organizacije isti status i prava tako da, ko bi ga znao.

Comment

• Zloran
                    CBC Veteran
                    • 11.01.2005
                    • 130
                    • Beograd

Igore, fenomenalan je
                    Pozdrav / Zloran

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

Domace lice koje vozi vozilo sa A tablicama ima nasu licnu kartu i nasu vozacku i nema nikakav imunitet.
                      pa da, imunitet vazi za strance, a oni inace imaju posebnu licnu kartu zemlje domacina obicno.

A kada stranac vozi isti taj auto, on ima sluzbenu legitimaciju izdatu od naseg ministarstva i ima odredjeni imunitet ali sme da bude hapsen i saslusavan, dok jedino sef misije ima potpuni imunitet i njega u najgorem slucaju mogu samo pod pratnjom da isprate do granice.
                      ne bih rekao, diplomatski status garantuje apsolutni imunitet i nema govora o hapsenju, saslusavanju ili slicno bilo kog lica koje je na diplomatskoj listi.
                      ali nisu svi stranci diplomate, mnogo njih je na nizim nivoima koji nemaju takva prava.

drzao sam u rukama legitimaciju stranog lica u diplomatskoj misiji, i na poledjini iste pise da isti poseduje imunitet na sudske procese, odnosno da se protiv njega ne moze voditi sudski proces. Sad da li je to bila sluzbena leg. ili diplomatska ne znam.
                      diplomata (po statusu) ima u pasosu diplomatsku vizu. sve su sluzbene legitimacija ali samo su neke diplomatske.

Uglavnom je sve to definisano ugovorom izmedju diplomatske organizacije i ministarstva spoljnih poslova i mozda i nemaju sve organizacije isti status i prava tako da, ko bi ga znao.
                      sve zemlje imaju identicna prava, sve je definisano Beckim konzularnim konvencijama sto se tice diplomatskog statusa.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

M nije skracenica od Military ili Member, vec od MISSION, kao sto sam napisao u postu na prvoj strani. Uvek svi vojni atasei imaju diplomatski status.
                        jesi li siguran?

jer Mission ne postoji kao pojam u francuskom jeziku odakle potice sve oznake i manje vise sva diplomatska pravila, forme i zvanja (jezicke oznake).

oznaka na vozilu za pripadnost diplomatskoj misiji je CD a za sefa misije CMD.

vojni atase ima status ambasadora i uvek je po tom osnovu diplomata isto kao i generalni konzul dok (obican) konzul nije diplomata.

uopste diplomatski status je obicno rezervisan samo za manji broj ljudi- ambasadora kao sefa, prvog i drugog sekretara, politickog i ekonomskog savetnika i ponegde sifranta/veziste.

ostali clanovi misije nemaju pravo na oznake pripadnosti misiji, ne uzivaju imunitet, moraju da placaju carine i poreze na uvoznu robu, podlezu pregledu prtljaga pri putovanju, ne podlezu imunitetu u saobracaju. to su obicno kuvari, soferi, cuvari, blagajnik, atase za stampu, atase za kulturu i slicno.

clanovi civilnog i vojnog predstavnistva jedne zemlje se vode kao razlicite obicno, i imaju zasebne/odvojene dokumente i tablice na vozilima.

to su neka manje vise opsta u svetu vazeca pravila, e sad kako je kod nas u nazivima regulisano ne znam, znam pravila igre napolju. iz iskustva.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Siguran sam. pokazacu ti kada se budemo videli.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Saabo
                            Moderator
                            • 29.09.2004
                            • 1724
                            • Vrbas
                            • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Sve u svemu, treba traziti ambasade koje imaju na spisku SAABove.
                            Dakle SVI u poteru
                            SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• *Egon*
                              CBC Senator XXL
                              • 31.12.2004
                              • 1232
                              • Beograd, Dorcol, N 44

Originally posted by dfast
                              Ja sam radio u diplomatskom predstavnistvu, bas kao driver, i sva vozila sa A tablicama su bila registrovana na predstavnistvo..
                              Ja nisam radio u diplomatskom predstavnistvu, ali sam kupio dva auta, jedan od nemaca i jedan od kanadjana, i oba auta su imala A tablice i bila su na ime korisnika, stim sto se svima adresa vodila na ambasadu, a ne na mesto stanovanja.

Oslobadjanje od carine i ostalih dazbina vazi samo ako iste povlastice uzivaju i nasa diplomatsko-konzularna predstavnistva i njihovo osoblje, znaci ako postoji reciprocitet.
                              Garaza
                              1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• dfast
                                CBC Senator XXL
                                • 26.05.2005
                                • 1302
                                • Hoofddorp NL /Bgd

Ja nisam radio u diplomatskom predstavnistvu, ali sam kupio dva auta
                                Nisam rekao da je pravilo da su sva voazila sa A tablicama registrovana na ambasade, nego je tako bilo kod mene u firmi. Privatno su vozili automobile sa M tablicama. Moguce je da to zavisi i od poslovne politike predstavnistva i da postoji varijacija na temu, i da clanovi takodje mogu voziti i registovati A vozila na svoje ime. Prenosim samo svoja iskustva.

Comment

Working...
                                X