Musso

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • edoze
    CBC Član
    • 18.10.2008
    • 14
    • Zenica,BiH

Musso

evo da i ja predstavim svoju bebu,veliku bebu,hehehehe
    radi se o koreancu(NIJE KINEZ! ),musso,pod haubom 2900 ccm motor radjen po mercedesovoj licenci...razvija 100KS...auto je inace 96 godiste,presao je 155.000km...od opreme ima servo,abs,stakla i retrovizore na struju,podesavanje farova po visini,podesavanje vozacevog sjedista i volana po visini,srednji naslon za ruku naprijed i dva naslona za ruke na zadnjim sjedistima,alu felge...radi se o metalik zelenoj boji...snaga se isporucuje na zadnju osovinu s mogucnoscu ukljucenja i pprednje pomocu elektricnog reduktora(nema mali mjenjac nego je elektro)...to je otprilike to...ev jos par slika,da vidite o cemu se radi

2.9 a samo 100ks?

Comment

• edoze
      CBC Član
      • 18.10.2008
      • 14
      • Zenica,BiH

Originally posted by Sheta_Junior
      2.9 a samo 100ks?
      motor je atmosferac,nema turbo...96 je godiste i to je ustvari motor iz mercedesa 124,iz zadnje generacije koja je izasla prije promjene oznake u E klasu...nisam ga ja pravio a inace,u terenaca su takvi motori,velika zapremina a nemaju mnogo KS...znam samo da mu 1,9tdi iz audija b4 ne moze nista

Comment

• Milorad90
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2007
        • 975
        • Beograd

Njemu je najbitniji tu obrtni moment jer je namenjen za off roud.

Comment

• Andrej55
          CBC Veteran
          • 28.07.2008
          • 104
          • Beograd

pa jeste bitan obrtni moment,ali ne znam sta moze zapravo da se izvuce iz atmosferskih 100ks jeste da je 2.9,ali opet. da je turbo dizel,to bi bilo sasvim dovoljno,ovako ne znam vec.

Comment

• Bojan1212
            CBC Senator XXL
            • 15.07.2008
            • 468
            • Zemun
            • Honda Accord

Originally posted by edoze
            znam samo da mu 1,9tdi iz audija b4 ne moze nista
            Ne bih se slozio sa ovom tvojom konstatacijom. Tvoj Musso ima 100 ks i oko 1800 kg, a Audi b4 tdi ima 90 ks i manje od 1300 kg, a o aerodinamici da ne govorimo.
            Mozda si mislio na b4 1.9 td koji ima 75ks, pa tesko da mozes i sa njim, al mozda u nekim prilikama.
            Dobra je stvar sto su ubacili Mercedesov motor, vozio sam se u Corrandu sa tim motorom.

Comment

• edoze
              CBC Član
              • 18.10.2008
              • 14
              • Zenica,BiH

Originally posted by Bojan1212
              Originally posted by edoze
              znam samo da mu 1,9tdi iz audija b4 ne moze nista
              Ne bih se slozio sa ovom tvojom konstatacijom. Tvoj Musso ima 100 ks i oko 1800 kg, a Audi b4 tdi ima 90 ks i manje od 1300 kg, a o aerodinamici da ne govorimo.
              Mozda si mislio na b4 1.9 td koji ima 75ks, pa tesko da mozes i sa njim, al mozda u nekim prilikama.
              Dobra je stvar sto su ubacili Mercedesov motor, vozio sam se u Corrandu sa tim motorom.
              s njim na crti bio,ne mogu ni ja njemu nista al ni on meni,isto idemo...lik me zvao da se trkamo,i poravnali se,i tek kad smo uhvatili 85-90 on je otisao kraj mene,jer se zna za sta je dzip...al do 80 mi ne moze nista...ne znam jel do ovog audija,al covjek nije vjerovao da onako ide dzip sa 100KS...a u njega nazad stoji da je tdi,znaci sa intercoolerom...mozda je do njega,ne znam,to mi je bila jedina trka sa tdi-jem pa ne znam kako idu naspram mog dzipa...a 1,6 dizeli ostaju u prasini

pa jeste bitan obrtni moment,ali ne znam sta moze zapravo da se izvuce iz atmosferskih 100ks Smesko jeste da je 2.9,ali opet. da je turbo dizel,to bi bilo sasvim dovoljno,ovako ne znam vec.
              sto mislis da je nemoguce nesto izvuci iz atmosferca?i ja bi volio da je turbo,al sta je tu je...sve u svemu,sluzi namjeni,izasao je na 25 cm snijega sa 350kg u gepeku bez lanaca uz poprilicno velik uspon,meni dosta...passat syncro je zapeo na tom usponu,prazan...to i jest bit terenca...znam da ide u drugoj ko i tdi il bar skoro...meni dosta
              pozz svima

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Ja sam pre nekih 8 godina vozio benzinca isto sa merc. motorom. Nije bio u mom vlasnistvu ali sam ga cesto vozao.
                Znam da je imao problema s prekidacem (ukljucivanjem pogona 4x4).

Koliko trosi taj dizel po gradu i ovako?
                https://t.me/pump_upp

Comment

• edoze
                  CBC Član
                  • 18.10.2008
                  • 14
                  • Zenica,BiH

ja sam 99% po gradu,znaci nema otvorene,normalna voznja 11-12 litara,malo zesca 13...cuo sam da se ljudi zale na reduktor,u mene sve radi,bar za sad...ne zalim se

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Koliko si presao s njim. Mene u principu interesuje neki dzip... Daj neke slike enterijera.
                    Motor me nebrine ali kako je za ostale delove - sitnice
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• edoze
                      CBC Član
                      • 18.10.2008
                      • 14
                      • Zenica,BiH

auto je preslo 156000,kod mene 10000...nazalost nemam slika interijera...al mozes malo googlat,nije tesko naci
                      sto se tice dijelova,ja sam iz zenice a u sarajevu ima ovlasteni servis,sve dijelove mogu porucit,dijelovi su originalni,iz koreje,ne znam kako je kod vas,al vjerovatno u BG ima ssangyongov servis

Comment

• stainless
                        CBC Veteran
                        • 26.10.2007
                        • 183
                        • CG

Svaki dzip dobro povuce do 100kmh zbog kratko proracunatih brzina i u ovom slucaju velike zapremine motora.
                        Vozio sam inace ovaj dzip i ide fino,ne osjeca tezinu,unutra kao da je pravljen za americko trziste,sve u svemu nije neka ljepota.
                        Originally posted by Stefan_s
                        Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...

Comment

Working...
                        X