Vectra A 2.0i 8v '91

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexandar_mld
    CBC Početnik
    • 16.10.2008
    • 5
    • Mladenovac

Vectra A 2.0i 8v '91

Moja Vektrica
    Nije nista preterano, ali sam je tek pre nedelju dana uzeo (pre nje sam imao suzu 1.4i), i mogu reci samo da sam prezadovoljan kako ide na plin (sumnjao sam, suza je bila samo benz.)... Bila je 4x4, ali je skinuto (prethodni vlasnik je skinuo, kaze zbog reduktora, stavljen menjac 5 brzina, ali je ostao diferencijal na zadnjoj osovini)Jedino rubove i sajtne moram da uradim i farove da zamenim (nisu isti)... A evo i slike, pa svaka sugestija je dobro dosla

Inace, da se predstavim, moje ime je Alexandar i iz Mladenovca sam...
  • stress
    CBC Veteran
    • 05.10.2008
    • 107
    • Zagreb - HR

O-ho... pa vrlo posebnu vectru imaš.. U prvom redu zato jer ova tvoja nema krutu letvu na stražnjoj osovini, već, kao i vectra 2000 ili calibra, neovisan ovjes. Zadnji diff možeš skinuti, ako ne misliš popravljati transfer box (ili reduktor ). Pazi na limariju, provjeri si rubnjake, od ispod provjeriš podnicu, te mjesta gdje stražnje opruge dosjedaju na karoseriju. Baci oko također na lim ispod šoferšajbe, zna se voda tamo skupljati i onda jednog dana poslije kiše samo osvanu vlažni tepisi...

Što se tiče motora, C20NE motor slovi kao nepoderiv. Mijenjaj ulje na svakih 10 tkm, kad promijeniš ulje, odmah promijeni i pluteni dihtung ventildekla, jer prije druge promjene će ti propišati ulje i ukenjati motor. Nije skup, oko 1€ je cijena tu u HR. I ako je nisi kupio od nekog poznatog, zamijeni zubčasti remen da ne bi kasnije imao problema.

Što se tiče ovjesa, on je isto nepolomljiv. Provjeri kugle i selene da nemaju lufta, zamijeni što se treba i miran si slijedećih 100 tkm. Ako mijenjaš kugle, obavezno kupi originalne opelove, jer zamjenske već nakon 10-15 tkm plešu lambadu

Uz redovno održavanje, odlično će te služiti za malo para

Moja je kad sam je prodavao imala preko 450 tkm
    you want to kick my ass? Well, give your best shot

Comment

• alexandar_mld
      CBC Početnik
      • 16.10.2008
      • 5
      • Mladenovac

Hvala na odgovoru, poslusacu tvoj savet... Zupcasti kais mu je menjan pre 2 meseca, ulje sam mu ja zamenio pre 3-4 dana, ostala je limarija da se sredi, ali ne znam kada cu to (nije zbog mene, nego zbog majstora)...

Comment

• GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.04.2007
        • 1018
        • Zemun

Pozdrav i dobrodosao!

Nadam se da cemo videti Vecu i uzivo na skupu.
        Dr. Fritz Indra

Comment

• alexandar_mld
          CBC Početnik
          • 16.10.2008
          • 5
          • Mladenovac

Originally posted by GSi
          Pozdrav i dobrodosao!

Nadam se da cemo videti Vecu i uzivo na skupu.
          Hvala na dobrodoslici...
          Ako Bog da zdravlja ( i malo parica usput ), zasto da ne

Comment

• goransremcica
            CBC Član
            • 12.07.2008
            • 16
            • Beograd

Dobrodosao u klub ljubitelja OPEL automobila.

Comment

• driverGSI
              CBC Senator
              • 31.07.2007
              • 252
              • NISHCITY

dobro nam dosao!
              vektrica je super
              nisi napisao a bas me zanima cena[definitivno prodajem GSI-a i kupujem omegu ili vecu]

Comment

• alexandar_mld
                CBC Početnik
                • 16.10.2008
                • 5
                • Mladenovac

Originally posted by driverGSI
                dobro nam dosao!
                vektrica je super
                nisi napisao a bas me zanima cena[definitivno prodajem GSI-a i kupujem omegu ili vecu]
                Ajde da kazem ovako...

Sedeo sam i cekao, svako vece i gledao polovne automobile (na netu naravno) celih mesec dana... E onda moj komshija kupi golf III i plati ga 4000, a ja kupim Vecu i platim 2500, vozio sam se i u njegovom golfu, 1.8 je, manji je, samim tim i neudobniji, ali je golf na ceni jbg... Znaci, vozio sam suzu pre nje, i ona je extra auto, ali Veca je nedostizna... Za te pare brate slatko da se vozis, em udobnost, em stabilnost, em snaga, em na plin, em jeftini delovi... Milina, sta reci... Ja sam bar naisao na lepu Vecu, i isplatilo mi se cekanje, i noci ne prespavanje uzeo sam najbolji auto (morao je da bude opel naravno) koji sam mogao za te parice, i svakome bih je toplo preporucio...

Comment

• ciklon
                  CBC Senator XXL
                  • 11.08.2008
                  • 362
                  • Beograd

Pogotovo taj 2.0 8v, uz odrzavanje je neunistiv... sem jednog, nekad mog...
                  A i tada je bio mrcina do kraja, tj., krenem ja za 1.maj na Palic ( od Indjije ima 160km ) cujem da motor lupa na 30km voznje ka Palicu, nastavim dalje brzinom oko 160km/h auto-putem sve do Palica, provedemo se i vratimo se nazad... motor usput lupa i kuva ali ne gubi na snazi a nas cetvoro u kolima, uparkiram se u dvoriste i tek tada ispusti dusu - otisla glava, karike i klipovi...
                  ponika marke ROG :-)

Comment

• neshica
                    CBC Veteran
                    • 26.07.2008
                    • 197
                    • Beograd

Originally posted by alexandar_mld
                    uzeo sam najbolji auto (morao je da bude opel naravno)
                    naravno svaki OPEL je najbolji...
                    dobro ti nama dosao,i svrati do nebojsine kule u nedelju,nismo daleko...
                    jel' to moze da se nabudzi na kadeta???

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Lep auto, a i koristan kad mu radi 4x4

Jel si proveravao koliko bi kostao taj reduktor ? Ili eventualna porpravka ?
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                      X