Kako srediti enterijer?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stnebojsa
    CBC Član
    • 05.09.2008
    • 24
    • Pirot

Kako srediti enterijer?

Pozdrav MAZDASHIMA! Neshto ste mi se pritajili?
    O ovome je verovatno vec bolo reci negde na forumu, ali poshto nisam nashao, pitam schmeleta a i sve ostale: "Kako si ofarbao to oko instrument table i na ventilatore u sivo?" Svidja mi se, mogao bih i ja tako neshto da uradim na mojoj.
    Evo fotke enterijera jedne BG-jke. E bash tako bih hteo da odradim moju!

• Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Za pocetak je potrebno da te delove rasturis, ne znam koliko je komplikovano, ali verujem da ih drzi samo par srafova i zabica. Treba obratiti paznju da nesto ne pocupas i polomis, ako to uspesno izvedes na konju si, jer dalje zahteva samo malo truda i vremena.

Posto si taj prvo korak, manje ili vise , uspesno zavrsio, sledece sto treba da uradis jeste smirglanje.
    Treba ti grublja smirgla, 400 ili 600, i meksa 800-1000.

Prvo smirglas sa grubljom, pa nanosis tanak sloj prajmera (moze onaj u spreju, to je ujedno i najlakse resenje).
    Zatim opet malo presmirglas grubom, pa tanak sloj prajmera.

Ostavi 30ak min da se susi izmedju svakog sloja, posto je ipak hladno vreme, pa mu je potrebno nesto duze da se veze sa plastikom kako treba.

Sada uzimas meku smirglu i osmirglavas lagano, tek da se naprave brazdice, koje verovatno neces moci ni rukom da osetis.

Nanosis prvi sloj boje, opet tanko, pustas da se osusi minimum 30ak min, al to generalno zavisi od toga kako su umuckali boju (opet je najlakse uzeti je u spreju) i od temperature, al to je neki prosek.

Meka smirgla ponovo i jos jedan tanak sloj boje.

U zavisnosti kako hoces na kraju da izgleda kupujes i lak tj ako hoces mat zavrsnicu kupujes mat lak, a ako hoces da se sjaji (ko pasja muda ) uzimas sjajni lak.

Nanosis samo jedan sloj laka, takodje tanak i ostavljas da se susi 1h minimum, ako ima potrebe tj uvidis da treba, mozes naneti jos jedan sloj.

Onda ostavi sve lepo da se osusi 1-2h, pa mozes otpoceti sa vracanjem nazad u auto.

Treba vremena, ali vizuelni utisak posle je dobar, auto mnogo lepse izgleda iznutra i otvara (izgleda prostranije) unutrasnjost.

Comment

• MaRe_
      CBC Senator
      • 20.02.2008
      • 248
      • Nish/SRBIJA

Sve je to @Vocko lepo objasnio ali postoji jos jedna stvar.. Posto sam ja to radio i bilo je neuspesno....
      Za pocetak kad skines plastike nadji u nekoj farbari odmascivac to je jedna narandzasta kantica kosta nesto smesno.. Moras da odmastis plastike jer smirgla nemoze to lepo da odradi.. Odmascivanje plastika je obavezno zato sto si sigurno nekada koristio one Anti statik sprejeve.... pa kad lepo odmastis onda sve ono sto ti je vocko objasnio...

MAZDA KLUB SRBIJA

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Taj korak uvek zaboravim
        Mozes i benzinom, mada je odmascivac prava stvar.

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

i naravno gumene rukavice da ne umastis tek odmasceno
          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• stnebojsa
            CBC Član
            • 05.09.2008
            • 24
            • Pirot

Hvala drugari na savetima.
            Gledacu da to odradim uskoro. Ne zanam, mozda tek na prolece, sad nesto nisam u fazonu promena, ali cim bude gotovo saljem slike na Vashu strucnu procenu.

Comment

• mazdamx3
              CBC Član
              • 03.06.2009
              • 53
              • nis

Re: Kako srediti enterijer?

Na kutiji kod rucne,odmah iza sedista ima 2 srasfa-odsrafi..pa sledeci su ti kod menjaca ispod..skini kutiju. SL.odvrti rucicu menjaca,kod pedale za gas ima 1 zabica i po 1 sraf sa svake strane..skines pikslu i tu ima 2 srafa..skines taj deo..na ventilatorima ima 2 srafa ispod pogledaj..sve u svemu cista logika samo polako.Juce sam skidao i vratio sve na mesto za 40-tak minuta.Ja da pomognem,pa ti kad resis..Pozdrav

Comment

Working...
              X