Ako smem da te ispravim, posto imam ksenone, to ti nisu bi-ksenon, onaj mali halogeni pored kratkog ksenona je svetlo za krivine (radi pri manjim brzinama i pri odredjenom zaokretu tockova levo ili desno). Unutrasnji halogen ti je dugo svetlo.
Pozz, Vectra je stvarno dobra. Ta sedista su extra, video na jednom GTS-u.
Ako se ne varam, bi-ksenon su kratka i duga svetla u jednom socivu. Ti imas jos dva halogena svetla pored ksenona, i to bi trebalo da je ono sto sam napisao. Sta ti pise u uputstvu.
Sorry, citao uputstvo:
Adaptive Forward Lighting (AFL)
On vehicles w ith Bi-Xenon headlights,
improves illumination of
- curves (curve lighting),
- intersections and tight turns (turn
lig hting).
Curve lighting
The Xenon light beam p ivots based on
steering wheel position and speed (from
approx. 6 mph / 10 km/h).
The headlights shine a t an angle of up to
15° to the right or left of the direction of
travel.
Turn light ing
An additional light is switched on based on
steering wheel position (when turned past
approx. 90°), turn signal use and speed (up
to approx. 25 mph / 40 km/h).
The light shines at an angle from approx.
90° to the left or right of the vehicle up to a
distance of ap prox. 30 metres.
hoces da bacimo neku paru, na opkladu? Slusaj ovako, da ti objasnim, socivo u sebi ima bi-xenon top, koji u sebi ima elektromagnet, koji pomera klapnu za dugo i oboreno + samo socivo se pomera levo desno (kurven-licht) + dodatna sijalica u faru sluzi da bi pri skretanju manjim od 30-40-50 km/h(otprilike) osvetlila ugao od 90 stepeni levo i desno od automobila (kanal, kamen....). Halogena sijalica se dodatno pali pri dugom svetlu, i pri dnevnom (blicanju)! Sve ovo sto sam napisao, skoro pise u tvom postu na engleskom, uostalom, moje uputstvo je na srpskom.
tacno tako, imam ja sve to isto (bi-xenon+zakretanje 15 stepeni u krivini+bocno svetlo u faru za skretanje pri malim brzinama) ali na novom mondeu, bixenon je mnogo dobar jer nocu kada blicas ubija kao strob, blicnes sitno na auto putu sa 100m udaljenosti i vidi te svako
Comment