Ax GTi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sparco
    CBC Početnik
    • 24.05.2008
    • 9
    • bgd

Ax GTi

Pozdrav svima!
    Vozim Citroen Ax Gti 1.4 100hp 91god.
    Auto ima neku no-name pecurku i skarabudzivan auspuh (nista od toga nisam radio,tako je kupljen) Ima fabricke alufelne 13,takodje neke polukadice,i sve na njemu osim tog auspuha i filtera je fabricki !
    U planu su mi neke lepe felne,krpljenje prednjeg branika
    ,Farbanje plasticnih delova u crno,Normalni fil. za vazduh ili pravi kn,auspuh:izbacivanje kat. ako ga ima i zadnji lonac supersprint =] ,crni mat vizir i tako

Evo malo slika:

Predlozi,komentari itd. dobrodosli

=]
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Ja sam mnogo voleo AX jer je prgav, zivahan autic koji se lako vozi i lezi k`o karting...i malo trosi. Limarija im je uvek bila slaba strana, trebalo bi to dobro da isproveravas.

Koliko vidim branici su mu crni...sta bi farbao u crno?

Takodje ne vidim volan kakav je na slici, obicno su stavljali neka plasticna sranja - ako je kod tebe tako stavio bih neki fini sportski volan.

Meni su ove felne lepe, ali Boze moj...

Jel si imao neki "ulicne obracune"? Tvoj auto moze mnogo jaca kola po gradu opasno da iznervira.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Hehe ...bas sam se nesto raspitivao za GTI. Mnogo me zanima kako ide posto je extremno lak auto i vozio sam onog najobicnijeg od 1.1 55KS i leteo je kao jedan yugic ili ostali mali automobili te klase sa 70-75KS tako da bi ovaj sa 100 kako kaze starac trebao da zadaje probleme mnogo ozbiljnijim masinama.
      Ne znam za GTI verovatno je puno bolje ali obican nema ni balans stanglu i izuzetno lose drzi put. Ali tim auticem je nas 4 islo u Grcku a ja put nisam usetio, francuska udobnost pritom malo trosi sto su motori dobri a laka karoserija. Mislim da je jedan od najboljih gradskih zvrk autica.
      Sa slike mi deluje dobro ocuvan i neko mladje godiste ima bolji enterijer unutra.
      Mislim da je mnogo dobro imati ga za gradski autic nesto sam razmisljao da bi ja mog jugica mogao menjati za tako nesto, veoma brz, odlican za parkiranje, mali potrosac, jeftino odrzavanje, mala tezina= mali jeftini tockovi, male jeftine kocnice, bez problema sa trapovima, mala registracija 1.4
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• LuccaGabazzi
        CBC Senator
        • 16.09.2005
        • 294
        • pole position

pazaris saxo 1.4 i eto reshenja
        Billionaire Boys Club

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Pa to, al sto da ne bude 1.4 GTI. Sto je jos bolje motori su na plocicu a mislim da su oni vece kubikaze identicne konstrukcije
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Saxo 1.4 uopste ne ide nista spec. ali kontam da ovaj AX leti.

Comment

• Sparco
              CBC Početnik
              • 24.05.2008
              • 9
              • bgd

@starac vujadin
              Da je prgav i zivahan jeste,ali ne lezi bas kako treba ,i sto je jos gore ne trosi mi bas malo 10-12l ubijem po gradu sigurno.
              Branici jesu crni ali se na prednjem ljusti farba i mora da se krpi posto je keva imala okrsaj sa trotoarom
              Kod mene je trokraki citroenov volan (meni lep) samo je malo glomazan...

Felne jesu lepe,ali mi se cine nekako male i vise su mi za zimske gume =]
              "ulicnih obracuna" ...Pa ne bas...
              Ponizio me bmw 120i xexe

@M-power
              ...Ako te stvarno interesuje provozacemo se jedan dan,pa ces da vidis.
              Lepo ide stvarno...Osim sto nije bas udoban ne znam kakve amorte ima napred i sta je pozadi poprilicno je krut
              Jeste ovaj je 91' i ima noviji enterijer,slicno peugeot-u 106 i saxu
              Brz jeste,za parkiranje skroz dobar ali kao sto sam rekao ne trosi bas malo jeftino je odrzavanje i poprilicno je lagan oko 800kg

Pozdrav svima
              =]

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

E, pa nije los volan...moze da ostane

Ako stavis vece felne. onda nece biti tako zivahan i lak za parkiranje, ali mozes da probas...mozda i ne bi bilo lose da probas.

Sto se tice lezanja, gledao sam puno puta AX Sport na trkama i bolje je lezao od Swifta i 205-ice...stvarno odlicno...tako je bilo i na testovima...no dobro i to se moze srediti. Pogledacu da li ima neke razlike u specifikacijama medju modelima u donjem postroju.

Pozdrav!

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225
                  • Belgija - ranije Luna-Chico

lep autic, meni se bas svidja!

Koliko kilometara je presao i ako nije problem cena? pitam da vidim razliku izmedju cene tu i ovde kod mene.

Comment

• Aki
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2006
                    • 1133
                    • Beograd
                    • Yugo 1603, Yugo 1301

Ooooo, vidi ti njega. Poceo da vozi, konacno.
                    Samo... stare su ti slike, neke novije...?
                    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                    - Lousie Smith

Comment

• LuccaGabazzi
                      CBC Senator
                      • 16.09.2005
                      • 294
                      • pole position

[quote="srdjan_p"]Saxo 1.4 uopste ne ide nista spec. ali kapiram da ovaj AX leti.

ma salio sam se naravno, saxo ima 75 ks, ovaj zvrk 100 ks. nije mala razlika...
                      Billionaire Boys Club

Comment

• Sparco
                        CBC Početnik
                        • 24.05.2008
                        • 9
                        • bgd

@aki
                        Poceo,poceo =]
                        Nisu ima jedna nova
                        Bice

@Starac vujadin
                        Probacu vece felne 100% ,javljam odmah kako se ponasa
                        Hvala,znacile bi mi informacije kakav mu je uopste donji postroj
                        Sto se tice lezanja skoro mi je zadnji deo pobegao,zaplasao...kako god...Zato kazem da mi ne lezi bas najbolje,ali vrlo je moguce da su gume u pitanju,ili mozda moja voznja Ali nizi je napred a malko visi pozadi,i jos kad sede dvoje napred a nema nikog pozadi tuga...mislim da bas onda bezi...

@CLD
                        Presao je 180000 km
                        Kostao oko 2000e

Comment

• Andrej55
                          CBC Veteran
                          • 28.07.2008
                          • 104
                          • Beograd

Originally posted by Sparco
                          @starac vujadin
                          Felne jesu lepe,ali mi se cine nekako male i vise su mi za zimske gume =]
                          "ulicnih obracuna" ...Pa ne bas...
                          Ponizio me bmw 120i xexe
                          eh i ti nasao da ga poredis sa 2000 kubika i 170ks,pa nece da moze ali garantujem da neke slabije kubikaze mozes da kidas opusteno. da ne pricamo o ostalim 1.4 ''konkurentima''...
                          samo izgleda da ga ti bas muski vozis kad izvlacis 12 litara prosek iz njega. mada kao sto rekose,100ks nije malo na taj autic.

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Pogledao sam na internetu, ali sem podatka da "GTi ima mekse ogibljenje od AX Sport i da je udobniji za voznju" nisam nasao nista konkretno. Ima dosta foruma o AX, ali nisam imao vremena da ih "cesljam".
                            Vidim da je popularno da ljubitelji prave neke hibride tzv. "AX Sport VTS" sa dohc 16v masinom...

Izgleda da bi trebalo staviti neke gasne amortizere i tvrdje opruge.

Comment

• David_WRRT
                              CBC Veteran
                              • 02.11.2007
                              • 130
                              • Beograd

Ja bih ga namerno ostavio ovako STOCK jer sa ovim motor i ovakvim izgledom predpostavljam da je pravi lepak za budale!!!!
                              Predlog pun rezerv'ar i pun gas.....
                              Alfabet is like:ABT...
                              I like to hear Honda, to see Italian's, but I like to have only a V.A.G. car

WOLFRACE RACING TEAM

Comment

Working...
                              X