Trabant 2.2 turbo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miljan bl
    CBC Član
    • 19.02.2006
    • 31
    • Banja Luka

Trabant 2.2 turbo

vec duze vrijeme pratim ovaj forum, a nikako da se predstavim. forum mi se jako dopada zbog toga sto obiluje informacijama iz oblasti tuninga masina i pravljenja laganih sportskih automobila. u neku ruku zahvaljujuci informacijama sa ovog foruma, a prije svega zahvaljujuci velikoj zelji i ljubavi prema brzima autima odlucih se da se i sam okusam u njihovom stvaranju. Ukratko... nekolike slike mog auta.

• srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Trabant 2.2 turbo

au,svaka cast,reci samo neke blize podatke,koliko ti je auto tezak,kolika snaga.....osecaj voznje i ubrzavanja
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• krstin
      CBC Senator
      • 14.09.2007
      • 223
      • Novi Sad

a kolko moze da razvije?

Comment

• mirdza
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2005
        • 2437
        • Katowice (PL) / Banja Luka
        • AGP / W126

Vidio sam auto na forumu AK Crankshaft - sjajno! Gdje je snimano - da nije Starcevica?

BTW Jesu li ti ono svinje pojele blatobrane?
        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• djape1977
          CBC Senator XXL
          • 08.03.2008
          • 401
          • bg
          • fiat 132 i lada 2103

kad porastem bicu pilot i letecu kao muva bez glave

mogu samo da zamislim kako tek ovo cudo ide. ima jedno 600 kila i 200 konja!
          ako smem da delim savete, uradite ga tako da spolja sto vise lici na standardnog trabante. bice vic na tockovima! ljudi ne mogu da se opasulje kad ih sa mojom ladom oladim na semaforu a tek trabant!!!

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Posle dobre svirke i jos bolje cirke,dodjosmo do kola i pukosmo od bola,zbog ocajnog prizora,seljaci nas kinje,jer nasega trabanta pojele su svinje -Atheist rap-Blue trabant Svaka cast na ideji za trabija
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• skyline
              CBC Senator XXL
              • 31.07.2007
              • 3149
              • Cacak

odavno mi je trabant jako zanimljiva osnova za tuning, tako da mi se ovaj projekat jako dopada
              Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• jevrem
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2006
                • 948
                • Smederevska Palanka
                • A4 2.0TDI quattro

Pratio sam pre nekog vremena tvoju temu na AK Crankshaft forumu. Znam da si imao nekih problema sa menjacem. Je si li uspeo to da sredis?
                Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• miljan bl
                  CBC Član
                  • 19.02.2006
                  • 31
                  • Banja Luka

tacnu tezinu ne znam jer ga jos nisam vagao, ali ako znamo da trabant fabricki ima 615 kg i da mu je oduzeto jedno 100kg, a da je dodano jedno 300kg onda dolazimo do cifre oko 800kg ugrubo... posto motor ima obilje obrtnog momenta, vrlo je ugodan i lak za voznju. saltanje gotovo da ne zahtjeva. dok nije radio mijenjac, vozio sam ga trecom sasvim normalno i bez saltanja. auto ima mijenjac od audija 100. to je kraci mijenjac u odnosu na onaj iz S-ova. ogibljenje nazad je mekano. prilikom startovanja u prvoj brzini, auto gotovo da ne proklizuje. dijelom zbog velikog obrtnog momenta, dijlom zbog rada mekanog ogibljenja. ni sam nisam vjerovao da se audijevi limuzinski mijenjaci se jako brzo saltaju na visokim obrtajima. drugu prima u trenu, a dok si trepnuo eto je i treca. uglavnom na otprilke 150 metara treca je puna, a jos jedno 100 metara pa i cetvrta oko 7000 rpm. moram priznati da ga nisam vozio brze od pune trece, jer su naprijed i dalje trabantove 13-ke. prilikom pustanja gasa, na njima auto leluja lijevo desno. sljedeca test voznja slijedi nakon nekih sitnih izmjena i dok bude lijepo vrijeme.

mijenjac sam rijesio pomocu saltebla od pasata 3 i produzenja njegovih sajli. jos nisam suzbio sve luftove, ali i sa njima radi dobro.

sto se tice blatobrana, za sada su ih svinje pojele. u fazi sam razmisljanja i osmisljavanja unutrasnjih, pa onda i vanjskih blatobrana. valjda smislim nesto uskoro.

djape svaka cast za lajku. sibni mi neki link gdije mogu da je pogledam. hvala na preporuci za izgled. potrudicu se da izgleda sto pribliznije serijskom trabantu odnosno koliko to bude moguce.

za sada mi nedostaje protokomjer, nock senzori i intercooler da bi ovaj motor radio kako treba. ako neko ima bilo kakve info o tim dijelovima ili audijevom 3b, aby ili aan motoru koji je na prodaju molio bi da mi javi.

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

jos jednom odajem respect i za ideju i za projekat
                    koliko je novca progutao, ako nije tajna?

ovaj trabi se meni jako dopada kako je uradjen, pa ako bude od koristi link, bice mi drago da sam makar malo pomogao

Das Internetportal zum Thema Auto. Hier finden Sie Testberichte, Kaufberatung und mehr als 700.000 Autos im Automarkt.
                    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• djape1977
                      CBC Senator XXL
                      • 08.03.2008
                      • 401
                      • bg
                      • fiat 132 i lada 2103

evo ga trabonja sa linka odozgo! Vrh! bas ovako sam zamislio tog tvog, naravno sa tegovima napred umesto motora

hvala na komplimentu za lajku, evo link pa pogledaj detaljnije http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=1182

inace, bez namere da vredjam ostale clanove foruma, bojim se da samo oni koji su se u zivotu upustili u projekat pakovanja drugog motora/prenosa/vesanja mogu zaista da ukapiraju koliko je tu posla. mene 90% ljudi pita jel pasu nosaci motora! to je najmanji problem, ima tu milion sitnica koje pojedu uzasno puno vremena i para.
                      u svakom slucaju, za trabonju - RESPECT

Comment

• Dottore
                        CBC Član
                        • 13.12.2008
                        • 32
                        • Banja Luka

Ovih dana ću uzeti G-Tech paćemo ga izmjeriti

Auto Klub Crankshaft
                        www.akcrankshaft.com

Comment

• madic
                          CBC Senator XXL
                          • 07.10.2007
                          • 844
                          • Beograd

Jako interesantan projekat, sve pohvale.

Comment

Working...
                          X