Kaddet E 1.4i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ĆOMI
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2006
    • 1705
    • Braće Jerković,Vozd
    • Stilo JTD 16V

Re: Kaddet E 1.4i

Radio sam ja,stavljas ih u stegu,da iscuri svo ulje,pa ih posle udaras o neku dasku npr da se sve lepo iscedi,ali veruj mi,nije uopste delotvorno.Ja sam na kraju kupio nove hidropodizace i klackalice,posto ciscenje nije imalo efekta...Ceo komplet je 120 eura...
    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• lija026
      CBC Član
      • 24.10.2008
      • 17
      • Smederevo

ok imaću i to u vidu
      ZA ŠTA OVO SLUŽI A U OSTALOM I NERADI

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Draxin auto servis i BOX auto servis. Sto se mene tice bio sam jako zadovoljan.

Draxin iz ul Oslobodjenja u Mostarsku do kraja pa desno do kraja nekih 50m sa leve strane.
        BOX ako znas gde je ona kasapnica Lola, prodjes nju i nekih 100-nak metara sa desne strane.

Koje gradacije je ulje koje koristis? Da li se ta potrosnja ulja (mada je stvarno mnogo ) desava sa uljima razlicitih proizvodjaca? Auto obicno ne trosi svako ulje podjednako.

PS Comi je u pravu, proveri paljenje!
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Originally posted by ĆOMI
          Opelove radilice iz tog doba su "neunistive"
          Mislio sam na lezajeve radilice, ali sada nema veze...
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

• ĆOMI
            CBC Senator XXL
            • 31.08.2006
            • 1705
            • Braće Jerković,Vozd
            • Stilo JTD 16V

...ali nisi tako napisao

Cak ida su leteci lezajevi,opet se ne bi tako cuo

Pozz
            OPEL CLUB SERBIA

Comment

• lija026
              CBC Član
              • 24.10.2008
              • 17
              • Smederevo

ovako juče skinem poklopac na motoru, gde se sipa ulje, i pogledam bregastu kad ono imam šta da vidim. Bas kao što ste mi rekli proverim i ono haos. Po mom vidjenju bregasta se pojela oko 0.5-1mm, baš lepo izgleda da čovek poludi.
              E sad ovako interesuje me ako je bregasta toliko otišla (to jest pojela se) dali je moguće da su otišli hidro podizači.
              Uzgred pitao sam koliko je nova bregasta, oko 9000 din i to kaže da je boljeg kvaliteta a kao ima i jeftinije lošija normalno, a kažu da je polovna od 20 do 50 eura, pa šta mi vi predlažete novo ili polovno.

za zemu ulje mi je 15-40w mislim da je proizvodjač sillco ili tako nešto, mineralno normalno pošto mi je rekao da je ono bolje za starije motore.
              Možda stignem preko vikenda da odem do majstora pa ću videti šta je stvarno, pa javljam u ponedeljak pošto preko vikenda neću moći da se javljam.

Comment

bregasta nova je oko 50-60eura ali nevalja kurcu(znam iz iskustva)..da narucis iz opel servise iz njemacke ne znam tacno ali mnogo je skupa...
                bregasta kao bregasta cim je stavljena u auto nije vise to to ali ipak mislim da je mozda bolje da kupis polovnu "dobru" bregastu i da budes miran....jer te italijanske po 50€ nevaljaju nista.

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo

Ajde probaj sledeci put GM 15w-40 pa javni kako se auto ponasao sto se potrosnje ulja tice. U svakom slucaju nije skuplje od tog koje sad koristis. Mozda bi mogao pre same zamene i da tretiras motor nekim "engine flush" sredstvom recimo STP, WURTH ili sl.

Kako si utvrdio da se pojela za oko 0.5-1mm? Mozda je i bolje sto kolege kazu uzeti staru tj. polovnu bregastu samo da se lepo premeri kako se ne bi presao. Imas dosta otpada pa proveri cene svuda i uporedi.

Comment

• lija026
                    CBC Član
                    • 24.10.2008
                    • 17
                    • Smederevo

e tačno se vidi na krajevima brega da je ostalo po 1mm materijala, verovatno mesto gde ona ne naleže pa nije nimogla de se pojede. Čak je na jednim kraju brega bilo parče toliko tanko da sam ga rukom skinuo.
                    Nisam sipao GM ulje jer mi drugar reče da su ga iskvarili , to je bio jedini razlog ne cena.
                    Već sam nabavio broj nekog otpada pa zovem večeras kada dodjem kući posto sam sada na poslu. Javljam cene i šta je bilo.
                    I da sutra ide kod električara na proveru elektrike i paljenja mada mi je majstor rekao da 100 posto nije paljenje nego dizna ili neki drugi deo.
                    Hvala svima na trudu sto pokušavate da mi pomognete.

Comment

• somi_kac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2009
                      • 796
                      • Kać

Slazem se za GM 15W-40. Bregastu polovnu, original preskup a ove nove losijeg kvaliteta necu da komentarisem...
                      Uostalom, rekao sam za 1.4i da je problem mali blok, a jaca bregasta.
                      OPEL Astra 1.6i
                      OPEL Kadett 1.6
                      ŠKODA Favorit

Comment

• lija026
                        CBC Član
                        • 24.10.2008
                        • 17
                        • Smederevo

Ovako, auto juče bio kod majstora, potvrdjeno da je bregasta pošto je u gužvi vozim auto u četvrtak pa menjam. Što se tiče bregaste našao polovnu na 1000 mesta svuda 50 jeura sa sve klackalicama, i svi tvrde odlična je u extra stanju itd.
                        Posle montaže i provere javljam se da kažem utiske.

Comment

• Pele
                          CBC Senator
                          • 01.07.2006
                          • 262
                          • Požarevac

Pih, da smo se ranije sreli ..... dao bih ti ja ovu moju za 30, nije sjajna, ali po tvojim rečima, mnoooooogoooooo je bolja od tvoje .... Samo da skokneš do PO, da ga moj majstor baci pod lupu .... Će kupiš menjač sa 5 brzina? šalim se, radim moj auto, pa mi pretiču delovi ... viewtopic.php?f=160&t=39898 pa ako budeš odlučio da ubacuješ 1.6, kada prestanu da važe brojevi motora, kada se bude vodio kao rezervni deo .....

da kažem i ja mišljenje, auto ti izgleda sjajno, i ovaj moj majstor ima limuzinu C14NZ, i prezadovoljan je .... izuzetno mali potrošač (izmedju 10 i 11 litara plina po požarevcu, a na otvorenom ne smem ni da ga pitam) auto već godinama ima sledeći ritam održavanja: Ulje GM 15W40, vozi 5000, ulje, vozi .... zupčasti zamena, ulje, vozi, ulje vozi .... menjan zglob, pukla manžetna, otišao zglob, (istina je da majstori svoja kola ne pregledaju, samo kad nešto rikne, AKO MORA onda se menja ) zamenjen, ulje, vozi .... normalne vožnje, bez silovanja, i trajaće to dugo dugo ..... njegov je 90o godište .....

Comment

• alexa05
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2006
                            • 1769
                            • Smederevo

Kod kog majstora si bio? Gde si nasao bregastu? Jesi li trazio kod Jove & Deje, kod Zlaje u Selevcu, Dace u Mladenovcu, ...?

Comment

• lija026
                              CBC Član
                              • 24.10.2008
                              • 17
                              • Smederevo

Bio sam kod Jove i Deje i verovatno ću da uzmem od njih,najbliži su, mada mi gazda iz Selevca garantuje za bregastu da je dobra pošto ga zvao drugar koji ga zna.
                              A što se tiče majstora idem kod Djuke kod novog groblja pošto ga poznajem, a i nije mnogo skup, a dobar majstor.

Comment

• lija026
                                CBC Član
                                • 24.10.2008
                                • 17
                                • Smederevo

Evo ovako da krenem redom. Da ne ostanem duzan odgovor svima koji su mi pomogli. Kod majstora sredjena bregasta, kupljena polovna, uz to zamenjen dihtung poklopca, nove klackalice, lezaci klackalica ili kako se vec zovu, posto su samo tri hidro podizaca bila losa zamenjeni i oni i pravo da vam kazem posle stelovanja paljenja i svega ostalog radi kao singerica.
                                Uz to odradjeno jos sajla rucne kocnice, zamenjeni paknovi i plocice, sada koci u mesto i vise mi ne zanosi pri kocenju.
                                Ostalo jos da zavarim auspuh i ima da bude ko sa sajma.
                                Izvinjavam se zbog malog kasnjenja nisam radio ovih dana bio sam na raspustu malko sam se opustio i uzivao u kolima.

Comment

Working...
                                X