Ford Mondeo Mk4 2.3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bigfoot
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 224
    • Lower Hutt, New Zealand

Ford Mondeo Mk4 2.3

Poduze vremena nisam svracao do foruma, ali u poslednje vreme sam to promenio i sada cesto svracam. A posto sada cesce svracam bio bi red da predstavim svoj novi auto.
    To je Mondeo karavan Mk4 2.3 160KS 2008 godiste, automatik sa sest brzina. Inace to je ovde (na Novom Zelandu) osnovi model i od opreme ima DSC, ESP, EDB, BA, 7 airbags (cak i onaj za kolena), manuelnu klimu, bord kompjuter, CD plejer sa osam zvucnika, elektricne podizace prozora, elektricne retrovizore i grejace. Za sada sam prezadovoljan autom, prava drumska krstarica, udoban, tih, ogroman i dosta nepregledan za parkiranje. Pre njega sam imao Mazdu 6 2005 (ovde na Novom Zelandu, u Srbiji sam imao jos uvek ne prezaljenu Alfu 156) i mogu reci da je razlika nebo i zemlja. Jes da nisam jos probao novu Mazdu 6 ali mislim da je Mondeo bolji i od nove Mazde 6. Cak sta vise mogu kazati da sam prijatno iznenadjen ponasenjem auta u krivinama i ostrijoj voznji, jer bas dobro drzi put. Jes da bi sa 17" tockovima isao jos bolje, ali i ovako je mnogo bolji od Mazde 6 i veoma blizak Alfi 156. Mozda ce nekima zvucati glupo ali mnogo sam zadovoljniji sa manuelnom klimom a ne digitalnom. Jer kada samo uporedim namestanje temperature ili venitilatora sa Mazdom ili Audi 4 i pritiskanje dugmica 100 puta ili vrtenje onog kruga u nedogled ovako kako je na Mondeo sa manuelnom klimom je mnogo bolje, makar za mene. Kvalitet izrade unutra je za svaku pohvalu i sve je lepo uklopljeno. Jedino malko strci ona sva "metalna" centralna konzola ali sada cak i tako pocinje da mi se svidja.

Sve u svemu tople pohvale za auto i ko god se razmislja da ga kupi dajem sve preporuke.

Pozdrav sa Novog Zelanda.

“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Re: Ford Mondeo Mk4 2.3

Jaooo kaki je....
    Ja se ramisljam da ga pazarim ali ne zbog toga da li valja ili ne nego zbog para

Jel to 6-tak motor ili....nisam otvarao sliku gde je motor pa nisam ni obracao paznju i zanima me jos po nesto a to je cena kostanja kod vas i da li je to najslabiji motor u ponudi ili si hteo da kazes da ima najslabiju opremu!? Jel ima odvojen izduv pozadi u smislu leva i desna strana?

Inace sve cestitke za kupovinu,mislim da nisi pogresio ama bas. I veruj mi da ces alfu vrlo brzo zaboraviti
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• bigfoot
      CBC Senator
      • 13.04.2005
      • 224

Ovo je 4-tak, a u ponudi imaju 2.0 koji ide samo sa 5-to stepenim manuelnim menjacem, naftaru 2.0 i 2.5 turbo 5-tak zvani Mondeo XR5 . E taj bi mi bas pasovao ali kada pogledas da je ovde maksimalana brzina 100km/h i da pandura i kamera ima na sve strane onda je i ovo dosta. Inace mislio sam da je ovo najslabia oprema, a imaju jos dva paketa opreme. Sledeci je Zetec koji ima dual automatski klimu, automatska svetla i brisace, elektricna sedista i prednje maglenke, dok Modeo XR5 ima keyless entry i paljenje, kozu i onaj Ford HMI - display.
      Sto se tice cena, moj model kosta 21k eura, najjeftiniji model je 17k eura dok najskuplji XR5 je 24k eura. Inace kupiti novo nije najpametnije jer naprimer moj auto koji je kupljen od Forda kao demo model, star pola godine i par hiljada km kostao je samo 14k eura, ipak to je 30% jeftinije a i dalje imam garancju od 3 godine

Nadam se i da ces se ti isto tako ponoviti ovako dobrim autom
      “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

E pa tu se i ja najvise lomim,a to je da li se uopste "isplati" kupiti nov ili je bolje neki polovnjak od nekih 50-ak hiljada predjenih
        U svakom slucaju auto je skroz dobar,a i prilicno lepu liniju ima. Vidjam kod mene u komsiluku nekog TDCi-a ali izgleda da ima neki sport paket posto je pozadi sa dva izduva,neke sive plastike kao na onim audijima allroud ali je ja mislim i nizi od obicnog mondea.

Jedva cekam da vidim tog ST mondea ili kako ga kod vas zovu XR5.
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• bigfoot
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 224

Gledajuci moj auto sa 25kkm i da jos uvek mirise na nov auto, mislim da kilometraza nije toliko bitna koliko garancija. Tako da na primer ako predje za godinu dana 50kkm i ostane ti jos dve godine garancije onda je to odlicna kupovina, naravno uz odgovarajucu cenu.

Ovde ima podosta XR5 ili ti ST i na oko je skoro isti osim sto ima kao Alu gril i 18" tockove, tako da i nije neka razlika, sve dok se ne pritisne papucica gasa a onda zurka

Comment

• scarab26
            CBC Senator XXL
            • 27.09.2006
            • 353
            • bgd

Originally posted by Laki GSi
            E pa tu se i ja najvise lomim,a to je da li se uopste "isplati" kupiti nov ili je bolje neki polovnjak od nekih 50-ak hiljada predjenih
            U svakom slucaju auto je skroz dobar,a i prilicno lepu liniju ima. Vidjam kod mene u komsiluku nekog TDCi-a ali izgleda da ima neki sport paket posto je pozadi sa dva izduva,neke sive plastike kao na onim audijima allroud ali je ja mislim i nizi od obicnog mondea.

Jedva cekam da vidim tog ST mondea ili kako ga kod vas zovu XR5.
            odvojene izduve ima 2.2 dizel i 2.5 turbo, sive plastike dolaze u titianium x paketu, to je najvisa oprema, ford ima taj paket za mondeo i s-max.

inace mondeo je prilicno ispod mazde 6 po enterijeru i exterijeru, a motori su vise manje isti ako se gleda npr 2.0 na 2.0, jedino je mondeo tezi pa samim tim ide malo losije, imam ja novog karavana 2.0 benzin u ghia opremi doci cu na skup jednom, inace ne razumem amere i australijance sto ne vole digitalnu klimu, pa to je sad u evropi standard za skoro sva kola u visoj klasi

Comment

• scarab26
              CBC Senator XXL
              • 27.09.2006
              • 353
              • bgd

inace najvece njesra u auto je onaj je... dupli pod gepeka gde sa stiroporom izgubis 15cm visine gepeka, ja narucio mali rezervni tocak da bi bio veci gepek, kad ono dosao glupi stiropor, to je da bi pod gepeka bio u ravni sa utovarnim delom i oborenim zadnjim sedistima...

Comment

• bigfoot
                CBC Senator
                • 13.04.2005
                • 224

Originally posted by scarab26
                inace mondeo je prilicno ispod mazde 6 po enterijeru i exterijeru, a motori su vise manje isti ako se gleda npr 2.0 na 2.0, jedino je mondeo tezi pa samim tim ide malo losije, imam ja novog karavana 2.0 benzin u ghia opremi doci cu na skup jednom, inace ne razumem amere i australijance sto ne vole digitalnu klimu, pa to je sad u evropi standard za skoro sva kola u visoj klasi
                Uopste se ne bih slozio da je Mondeo ispod Mazde, po mom misljenju je bas obrnuto, a sto se tice kvaliteta mogu da tvrdim da je Mazda ispod.

A sto se tice digitalne klime, i dual klima, ne znaci da sto je standard da je i time bolje. Meni je mnogo, mnogo prakticnija manuelna klima od digitalne, jer na primer sa manuelnom klimom temperaturu podesim za 0.5 secunde a na digitalnoj u Mazdi (koju sam imao pre ovoga) mi je trebalo sekund dva, a tek necu da pricam o digitalnoj klimu u audiu i pritiskanju + ili - po pola stepena, pa to traje vecnost. Mozda to nekome izgleda glupo i da nema razlike ali meni itekako je ovo prakticnije.

Comment

Working...
                X