Moja nova dvojka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savicp
    CBC Član
    • 30.03.2009
    • 17
    • Bg

Re: Moja nova devojka

Ok hvala na ovim informacijama.

Predstoji jesen i mozda je sad pravo vreme za razmisljanje o zimskim gumama.
    Vidim da ove nove mazde sad forsiraju Toyo. Ja ih imam na dvojci i odlicne su.
    Da li se opredeliti i za zimske Toyo ili ici na jeftiniju varijantu. Recimo Sava
    Eskimo. Tigar Wintera nema dimenziju 185 55 R15 cini mi se.Jedan vulkanizer
    mi rece da su Toyo u klasi Miselin pneumatika. Inace kazu da se isplati zimi voziti
    sa zimskim gumama a leti sa letnjim. I radi sigurnosti, a na kraju i finansiski.
    Sta bi bilo optimalno resenje za Mazdu 2. Uglavnom za Beograd, ali mozda i za
    neko zimovanje, Kop i sl.
    video kasete

Comment

• Gruja
      CBC Senator XXL
      • 09.02.2006
      • 614
      • Bgd
      • Alfa 75 TS

Re: Moja nova devojka

Toyo se nije bas istakao sa zimskim gumama, koliko su mu letnje dobre toliko su zimske blago receno osrednje.
      Posto nisu bas ni jeftine, za te pare se mogu naci i bolje gume.
      S obzirom na tvoje prohteve, mislim da je Barum Polaris 2 optimalan izbor

A ako ne zalis para onda GY Ultragrip 7+, Pirelli Winter 190 Snowsport, Nokian WR... volja ti
      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• savicp
        CBC Član
        • 30.03.2009
        • 17
        • Bg

Re: Moja nova dvojka

Kakve su to fore sa menjanjem naslova teme? Jel to trebalo da bude duhovito?
        video kasete

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Originalni naslov je isti, prva promena naslova je u tvom postu "savicp Uto 01 Sep 2009 23:17 ".

Sto se guma tice, ako si u finansijskoj mogucnosti izbegni Tigar. Nije losa guma, daleko od toga, ali sam bio mnogo zadovoljniji sa Sava Eskimo S3.

Comment

• petar
            CBC Veteran
            • 22.12.2007
            • 129
            • NS
            • Peugeot 206

Koliko trosi mazdica???

evo ti rezultati adac-ovog testa zimskih pneumatika, doduse 185/60 14 ali nije velika razlika...

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/W ... eID=268503

pise da sava nije preporucljiva...

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Ali treba pogledati rezultate i videti zasto Sava nije preporucljiva tj zbog losi(ji)h perfomansi po suvom i vlaznom, dok je po snegu u rangu sa gore preporucenim gumama.
              Obzirom da je cena Save i Fulde, kod nas, u 185/60/14 dimenziji slicna, razlika od 100-200 dinara po gumi, mislim da je lako doneti odluku.

Takodje bih napomenuo da je cena zimskih guma svih ostalih proizvodjaca, u gorepomenutoj dimenziji, znatno visa, a za neke i duplo veca od Tigar Winter1. Dok su Sava i Fulda skuplje oko 1000din po gumi, sto je trosak koji se moze podneti, obzirom da su gume znatno bolje. Ako je verovati ADAC-ovom testu onda zimska Fulda ima najbolji odnos cena/performanse.

Comment

Working...
              X