i jos jedna Ae86

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dragan_drift
    CBC Član
    • 06.06.2009
    • 40
    • Beograd
    • Clio Sport ph2 172

i jos jedna Ae86

Kao sto u naslvu pise jos jedna ae86.
    Moram samo da kazem da kada sam se odlucio za kupovinu, hteo sam da to bude neka civic, crx `90-`91 1.6 dohc, ali automobili koje sam gledao nisu bili to sto ja hocu, sto zbog cene sto zbog izgleda.
    Gledam halooglase i vidim toyota corolla AE86.........I sasvim bezveze okrenem, javi se covek i u roku od 2 min isprica mi sve moguce, ja pola stvari zaboravio, ali se dogovorimo sutra da pogledam auto.
    I opet sasvim bezveze odem da pogledam auto. Nalazimo se a Sale dolazi sa njegovom sivom, pomislih jaoj! STVARNO NE BIH ZELEO NIKOG DA UVREDIM ALI JEDNOSTAVNO NE VOLIM SPOJLERE I TA CUDA.
    "jel` to ta?"
    "Ne, ne, ona je coupe, idemo da je vidimo."
    Dolazimo, auto stoji u dvoristu, gume polu izduvane, ko zna kada je vozen zadnji put ali auto je upalio kao zmaj. Tamo, vamo, dogovorimo se, inace Sale kralj, mi je dao uz auto ove felne i ove kadice.
    Cena je bila 2300 jevreja.
    Auto je `84 godiste, na tabli 212k, ali ne bas u sjajnom stanju.
    Na prvi pogled auto limarijski izgledao ok, rubovi ok, kliko toliko, sajtne se ne vide od ovih cuda, farovi i pozicije nisu original od ae86 nego od corolle dx, auspuh malo vrisnuo pa se dere kao superturismo, kocnice vataju slabo, treba proveriti ler gas, paljenje... Amortizeri i opruge su radjeni i sasvi ok i drze i auto nije mnogo spusten, po meni sasvim ok.
    Ali dok se vozi ovaj auto, znaci ne znam, bruka.
    Ove slike su kada je auto uzet, odradjeno je dosta stvariod tada.
    Svacije misljenje mi dobro dodje.
    Pozdrav.

• skijash
    CBC Senator XXL
    • 07.09.2007
    • 1354
    • Beograd
    • wrx

Re: i jos jedna Ae86

Crni ti, ne voliš spojlere, a vidi našta ti liči auto...
    Skidaj to sve pod hitno!

Comment

• 323f
      CBC Član
      • 11.08.2006
      • 53

e prethodi poste je bas bas na pravom mestu...
      gde bre ovoliki zaobljeni spojleri idu na taj auto... em sto je kockas em sto ima za njega pravi kit sa kojim izgleda...

Comment

• Snejk
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2008
        • 704
        • BG

Dobrodošao!

Vidim ja da će nam trebati poseban forum na kenonu koliko nas se ovde već skupilo..

BTW, ti si onda sigurno zvao Živka za delove onomad.. Šta si planirao sa autom?

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Pa dobro Dragane zar je toliko bilo potrebno da dodjes medju nas i predstavis auto.

Ne pominjes da si promenio boju kola,odradio limariju , menjao branike... i da polako pocinje to da lici na auto, ajde stavljaj te nove slike ove stare su strahota ziva i pisi sta si sve odradio
          Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Snejk
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2008
            • 704
            • BG

Možda čovek čeka da ga napljuju pa da onda izvadi keca iz rukava?

Comment

• kalibaR
              Moderator
              • 03.04.2006
              • 352
              • Beograd
              • AE86 rolle, Eclipse 1G

pozdrav,
              dobrodošao na forum

daj šta si sve odradio, znam da si jurio svašta..

Comment

• dragan_drift
                CBC Član
                • 06.06.2009
                • 40
                • Beograd
                • Clio Sport ph2 172

Evo me, posto je auto dosao sa farbanja pokusavam da sklopim sve....
                Sta je sve uradjeno na autu, ajmo redom:

-prvo je skinut zadnji branik, ispod njega bio fabricki - extra, (I TADA SE PRVI PUT VIDELA SPOLJNA LEPOTA AE86-ice) prednji branik ostavljen dok se nesto ne smisli, skinute sajtne, a onda i sve nalepnice

-sredjene kocnice, novi diskovi, plocice, sredjena zadnja klesta, jer su leva bila zaribala (zezanje i nerviranje mene i burazera oko klesta ceo jedan vikend)

-ustelovano paljenje, ler gas, zamenjene svecice

-auto oteran kod limara, pokrpljene rupe u unutrasnjosti i gepeku, zamenjene sajtne i zadnji desni rubi sve zasticeno

-dok je auto bio kod limara, ofarban zadnji, zezao se sa prednjim branikom i nesto je ispalo, nije bas extra, ali bolje i ovo nego ono

-auto doteran, stavljeni branici da vidimo nasta to lici (koncno je to nesto)

-auto spremljen za farbanje i oteran

-auto ofarban u neku crnu metalik, nije bas ono sto sam ja hteo ali ok, sasvim lepo izgleda
                ima malih propusta u pripremi auto, ali ko je radio dobro je ispalo

-ofarban motorni prostor i prednji deo (oko svetala, hladnjaka) u mat crno, to je ispalo extra

Toliko za sada, ja bi mogao da pisem dva dana, o "servisima" koji si mi "radili" kocnice, kako auto odjednom samo nije hteo da upali, zadnjim klestima koje smo ja i burazer rasturili pa nismo mogli da spojimo (nismo imali spec. alat)......
                Ali isto tako, cika Tomica - majstor koji je sve ustelovao (paljenje, predpaljenje, vakume, ler gas) i kada sam dosao i upalio auto, nisam mogao da verujem kako je to radilo, a kako sada radi.

U planu je, prvo da se registruje auto, onda da se zamene sva ulje (motor, menjac i diferencijal), distanceri - napred 20mm, nazad 30mm (felne su ok, ali su sa mnogo velikim et-em)
                neka obicna muzikica.
                Za sada to posle cemo videti.
                Jos jednom pozdrav za sve i pisite komentare.

Comment

• Marko Denser
                  CBC Veteran
                  • 24.05.2008
                  • 141
                  • Beograd-Surcin

cekaj bre jel ovo zadnja vuca??? )) dobra toyota,i sa onim branicima je lepa,zelim ti uspeh u daljem radu svakako.pozdrav
                  I'd rather be driving my SUPRA

Comment

• Marko Denser
                    CBC Veteran
                    • 24.05.2008
                    • 141
                    • Beograd-Surcin

evo i jednog predloga,ofarbaj zadnje migavce u crveno
                    I'd rather be driving my SUPRA

Comment

• skijash
                      CBC Senator XXL
                      • 07.09.2007
                      • 1354
                      • Beograd
                      • wrx

Ee, sad je već bolje, sad liči na auto
                      Prepade me bre čoveče onim prvim slikama

Comment

• 323f
                        CBC Član
                        • 11.08.2006
                        • 53

e vidis sad je to to!!
                        jos samo neke sitnice... i moze se reci svka cast!!!!!

Comment

• andrigo
                          CBC Član
                          • 30.05.2008
                          • 94
                          • Nis

Ok auto spolja i nije tako los samo mislim da nije vredan 2300E za te pare ima da se kupi bembare u odlicnom stanju... Sale je sa njom ostao na nuli jer je ulago u nju,sta ti mislis jel si dobro prosao za auto ?

Comment

• cvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 11.06.2006
                            • 1008
                            • Beograd,Banovo brdo

Nekako mi od svih mogucih jednobojnih kombinacija boja crna bas bas lezi. Uz malo drugacije felne (mada joj ni ove ne leze lose) i malo spustanja moze lepo da izgleda. Sad ce one crvene kadice da dodju do izrazaja i samo jos da resis prednji branik nekako. Jer si gledao one varijante sto si jurio od DX-a kako pasu i sl..

Sto se tice cene ono malo jeste da deluje prevelika ali uz kadice koje si dobio i felne i nije nesto previse placeno.

@ Andrigo
                            Ako mozes da pojasnis sta je to Sale ulozio u nju od kad je ima da je ostao na 0 kako kazes, deluje da znas o ovom autu dosta pa kazi konkretno sta i kako, te pomozi sadasnjem vlasniku.
                            Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• andrigo
                              CBC Član
                              • 30.05.2008
                              • 94
                              • Nis

Pa ulozio je u farbu,sedista izduv,nalepnice i da je covek imao zaelju da je potera na drift imao je,ali da do toga nije imala sanse te je posle kupio sivu korolu. A sto se tice pomoci vidim da vlasink vec uveliko radi i menja ono sta je trebalo odavno da se uradi i to mi se svidja ali samo ne znam da li ce da se uklopi u oni cifru na kraju kada se saberu svi racuni jel onda ta cifra prelazi neke stvari ocekivanja... A da bi se taj auto poterao na drift treba mnogo znanja i bez 4-5k Eura ni ne pomisljati na to jer se kod nas jos uvek ne moze radite PRO STOCK tuning koje moze recimo za bmw ubaciti drugi jaci fabricki motor u nju i terati. Skupi su motor a korole XLi su u dalje na ceni a motori su svi pred generalnu a generalna motora sa novodno original delovima ne izlazi ispod 500-600E ako sam radis. U neku ruku to i nije velika cena za BG jel su tamo velike plate i to nije neki luksuz ali kao sto sam rekao 600E na 2300E izlazi vec u cenu opel corse 1.4GSI Full( koza,klima ) koja ce da tera jos dugo dok dodje u stanje da treba da se ulaze dodatnih 500-600E. AE86 se isplati kupiti od onih koji misle da je to obicna toyota kao DX inace od nekog ko to tretira kao Sportski auto to ne vredi kupovati jer ga taj nije spustao ispod 3500rpm...ista stvar kao sto nemozes kupiti dobar CRX,Civic,Calibru...
                              Pozdrav

Comment

Working...
                              X