i jos jedna Ae86

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cvrle
    CBC Senator XXL
    • 11.06.2006
    • 1008
    • Beograd,Banovo brdo

Re: i jos jedna Ae86

Ko god sedne u ovakav auto jedino da je mnooogo glup pa da ne vidi da auto moze da se vrti do 8K i da ubrzava solidno dobro i da ide lepo, tako da od te price da ce da ga vozi kao DX nema nista. Za nju je najveca smrt ne gazenje vec odrzavanje. Svi mi vlasnici Ae86 ne gazimo ovaj auto svaki dan, vozimo sasvim normalno ali kad se uzelis ubrzanja, ostrijih prolaza kroz krivine mozes i to, a odrzavamo ih kao niko do sad( to mogu da potpisem za one koje znam).

Ovakav auto se moze nabudziti za iste pare kao i ti BMW-i koje pominjes i da budu vrlo konkurentni za drift ako o tome pricamo. Jedan V8 za BMW-a sa menjacem i kompletnom instalacijom rukama i sl. kosta od 2 - 3000 evra a za te pare se kod nas i u regionu(Hrvatska, Bugarska,Madjarska) moze naci Nissan SR20det i imati isto toliko snage. A da ne pominjem ostale motore koji se ugradjuju kao sto su CA18det, 4age (black-silver), 3sgte i sl. koji su dosta jeftiniji. Inace i njen standardni motor se uz odredjene, danas na trzistu dostupne modifikacije, moze lepo pojacati sto uz dosta laksu karoseriju staje rame uz rame sa BMW-om sto se tice drifta bilo gde u Evropi.

Saletov auto nije farban vec je imao bordo nalepnice komplet ( vidi se da je auto u originalu bio crven) i koliko ce covek da ulozi je licno njegova stvar i zavisi sta ocekuje od njega. Pitaj Snejka i Uzelca koliko su ulozili do sad i dal bi mozda prodali auto , a i ako dodje do prodaje verovatno ce to biti uradjeno van granica ove zemlje jer su tamo cene od 3K evra pa na vise upravo u zavisnosti koliko si ulozio u auto (cene idu do 15 000evra). U svakom slucaju se isplati jer osecaj u voznji koji ona pruza je fenomenalan.

Dragane samo napred i nadamo se da cemo te videti na nekom nasem ne oficijalnom skupu, sad nas ima oko 10-ak pa bi valjalo to i slikati malo po ovom lepom vremenu
    Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• andrigo
      CBC Član
      • 30.05.2008
      • 94
      • Nis

Pozdrav Cvrle
      Hmm
      Ne bih se bas slozio sa tvojom terijom,mada postujem tvoje misljenje posto si ti prebacio toyotu na carburatore a ja podrzavam jos uvek onaj svet 2 karburatora sa po cetiri girla ili ili tri sa po dva
      Sto se tice 8000rpm to ne moze sa stock motorom ni slucajno a sa tim drugim motorima sto si naveo smal port i to dalje ni sa njim ne moze ako mu ne promenis kompjuter posto mu kompjuter NE dozvoljava preko 7600 obrtaja ( Proverena informacija ) a za Snejka i Uzelca ne uzimam u pricu jel su oni to kupili namenski znaci nisu trazili Honde prelude,crx nego su namenski kupili automobili da ga naprave. Sto se tice gazenja to mislim da ne treba komentarisati... Ti si kupio najbolje AE86 u Srbiji koji je mogao da se nadji,ali posle jednog snimanja klipa motor je produvao ( sta onda treba da kazem za ostale ) sto se Saleta tice mislim da je ovo ovaj auto sto je kupio Dragan_drifter ( motor je stelovao doktor za AE86 i reko je da nema leka ) Sale mu je dodavao kadice,felne,sredjivao je motor sigurno i njegov rad naravno sve to je kostalo koliko je kostalo tako da je on mozda i u minusu,a sto se automobila tice vi ste svi znali za taj auto posto ste drugari sa Saletom a niko nije teo da ga kupi ( sta to treba da znaci ) skupa cena ili sa automobilom nije nesto u redu,ili jednostavno volite kupe verziju. Ja sam pitao decka da mi kaze njegovo misljenje da li on misle da je dobro prosao ili ne posto imam neke AE86 u ponudi u slicnom stanju kao fandjova pre restailinga ali je taj momak mnogo gledao ovaj forum i sad misli da taj auto mnogo vredi dok kod njegovog komsije u BMW iz '81 i dalje ulaze devojke a u njegov AE86 ni kineskinja da udje . Sto se tice 2-3k za BMW da ga radi majstor to podrzavam jedino da ga radi ZOKI doktor za bmw i da na kraju ispadne kao ovaj na slici,inace za 1000E se uzima BMW 750 V12 kompetan auto pa ko voli nek izvoli.. moze da trampi motor za motor,da prodaje posle delove na auto pijac i da ga na kraju to sve izadje na nekih 500E max... E sad neko voli AE neko voli BMW ja sam ipak za Made in West Germany varijantu.
      Pozdrav svima,a vlasniku samo napred

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Ni jedna ovakva kombinacija nije isplativa, ne znam nikoga da je sredio auto "za svoju dusu" i prodao ga za vise od ulozenog.

Dragane, samo napred, lepo izgleda auto. Meni je crna bila prvi pik, ali obzirom da je klima za AE86 misaona imenica ipak sam otisao na svetlije tonove, po ovoj vrucini razlika u boji cini cudo razliku u temperaturu.

Ostali, ko zna gde ima prednji branik za Toyotu, neka javi . Hvala

poz

p.s.
        Originally posted by andrigo
        Sto se tice 2-3k za BMW da ga radi majstor to podrzavam jedino da ga radi ZOKI doktor za bmw i da na kraju ispadne kao ovaj na slici...:
        Mnogo stosta si lepo rekao, ali ovo..
        Dobri amortizeri i opruge kostaju 1000 evra, pola od toliko dodju felne i gume, da se sredi mehanika, kocnice, trapovi ode jos 1000rka u najboljem slucaju. Limarija, roll bar, motor, enterijer... dobar drift prevoz ne moze se napravi bez 5000 evra i to bez ruku.
        work in progress

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Sale je taj auto resio da prodaje nakon KOE prosle godine kada su vecina sadasnjih vlasnika vec imali svoje toyote, a i ja je licno ne bi kupio nikad jer nije po meni bila u stanju koji bi voleo da imam, pa ni za mnogo manje pare (osim ako nije bas dzabe). A i vise volim moju verziju.

Meni motor nije produvao na snimanju nikakvog klipa a pogotovu ne prvog, vec na drift treningu u junu ili julu prosle godine i bio je pukao 4-klip, slobodno sad mogu da kazem mojom greskom jer nivo ulja nije bio dovoljan plus starost ulja te je upravo onaj do kog stize ulje najkasnije stradao.

Za 8K obrtaja sam govorio metaforicno odjasnjavajuci za teoriju voznje kao DX-a, sto ne znaci da 7600 RPM nije cepanje takodje.

Koji je to doktor za AE86 kazi i nama i daj kontakt da se upoznamo sa tim specijalistom i poznavaocem, mozda ce nekome trebati.

Pokazi mi i jedan BMW sa V12 motorom koji se koristi kao drift auto u Evropi, a moze i u Svetu

I ako moze ovo da se prebaci u onu temu u opste diskusije da ne trujemo Draganu temu,Hvala

Comment

• Snejk
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2008
            • 704
            • BG

Meni je gazda Japan Shop-a rekao da je on povremeno održavao oba automobila za neki sponzorski dogovor..

Comment

• dragan_drift
              CBC Član
              • 06.06.2009
              • 40
              • Beograd
              • Clio Sport ph2 172

to andrigo: pazi, 2300 po meni je bila neka ok cena , jer mi je covek dao 2 extra kadice i 4 sasvim prisojne felne. da mogao sam da uzmem bmw-a, crx, civic to sam i hteo, ali bezveze sam otisao pogledao auto, provozao i shvatio da je ovo nesto skroz drugo, jednopstavno svdja mi se kakav je osecaj kada se sedne u ovaj auto, kako ide, lezi.
              Po mom nekom misljenju (mozda sam debil), ja hocu da imam nesto nesvakidasnje.
              sto se drifta tice, vrlo tesko, jer su to velike pare, i sam znas, a ja evo jedva krpim da je dovedem u neko normalno stanje. Do sada me je izasao oko 3100 + registracija, da mogao sam da doteram punta, corsu...
              ali ja jednostavno ne zelim da vozim takva kola, ako me razumes. ne pravim se pametan (valjda) i ne kazem da su to losa kola (jeftini delovi, ima ih svugde, lak za odrzavanje), ali opet ovo je nesto posebno.

to cvrle: kadice imam da joj cucnu samo tako, felne za sada nista, ako uspem da nadjem distanicere
              mislis li ovako nesto

prednji branik od dx nije mogao da se upase bio je presirok i kratak (mislim na duzino od ruba ka faru), pa sam ga onda spajao sa ovim sto je bio na njoj.
              AKO BUDE BILO IKAKVO OKUPLJANJE OBAVEZNO ME ZOVITE! to ne sme da se propusti ako treba guracu je do tamo!

Auto je odrzavan u japan shopu, kako mi je Sale rekao i ova moja i njegova.
              Auto je inace sklopljen, ostale neke sitnice, slike uskoro, pozdrav.

Comment

• Marko Denser
                CBC Veteran
                • 24.05.2008
                • 141
                • Beograd-Surcin

samo napred,nemoj da poredite toyote sa bmw-om to se ne poredi nikad,zna se sta je toyota i za odrzavanje i za voznju i za sve a bmw pokusaj da se napravi sportski auto ja sa mojom suprom koja je stock idem brze nego bilo koji stock bmw koji je mladji 20 godina tako da sam se uverio vise puta i vozio bmw nije to to a i svakodnevan je svi ga imaju
                I'd rather be driving my SUPRA

Comment

• HachiRoku
                  CBC Veteran
                  • 24.04.2008
                  • 185
                  • Akina

odlicno si sredio auto...
                  bio je katastrofa sa onim branicima...

tako su i meni govorili kad sam kupio auto...
                  "pa preskupo za star auto, bla bla bla ovo, bla bla bla ono, bmw ovo ono"
                  drugar se provozao i iznenadio kako se auto drzi na putu i i reko nisi se zajebo...

a kako od DX-a ne moze branik... ja sam mislio da su isti, ili barem slicni...
                  znam da hauba ne moze jer je uza i kraca za par cm-a...

svaka cast na izboru i samo teraj...
                  Potpis nije po pravilima foruma... A sto???

Comment

• dragan_drift
                    CBC Član
                    • 06.06.2009
                    • 40
                    • Beograd
                    • Clio Sport ph2 172

to HachiRoku: pa uzeo ja branik od dx-a, pokusaj ovo, ono, ne vredi bio je suvise sirok napred i razmak od ruba do fara je bio kratak.

Auto sklopljen. Branik, farovi i poziciona svetla upasena koliko je to moglo da lici na nesto. Nije bas extra, ali po meni ok.
                    Branik zeza malo zato sto je pomalo kriv, ali dobro za sada tako, kasnije cemo nesto smisliti.
                    Malo je bilo mracno kada je slikano, ali ja mislim da ce se videti.

Comment

• Uzelac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.12.2006
                      • 1717
                      • munZe

Opa, pa ovo je MAP-irani AE86.

Koje rece godiste ? Daj oznaku modela, AE86L-xxxxxx
                      work in progress

Comment

• cvrle
                        CBC Senator XXL
                        • 11.06.2006
                        • 1008
                        • Beograd,Banovo brdo

Za sta ti sluzi ta crna kutija iznad bobine sa koje ide crevo ka glavnom kocionom cilindru, koja je njena uloga? Prvi put to vidim

Comment

• Snejk
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2008
                          • 704
                          • BG

Originally posted by Uzelac
                          Opa, pa ovo je MAP-irani AE86.

Koje rece godiste ? Daj oznaku modela, AE86L-xxxxxx
                          Ja još nisam video nijedan AFM kupe, a ti se iznenađuješ što je ovaj MAP..

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

Originally posted by cvrle
                            Za sta ti sluzi ta crna kutija iznad bobine sa koje ide crevo ka glavnom kocionom cilindru, koja je njena uloga? Prvi put to vidim
                            Izgleda kao neki ekspanzioni sud

Originally posted by Snejk

Ja još nisam video nijedan AFM kupe, a ti se iznenađuješ što je ovaj MAP..
                            Nisam video da si napisao koji je model. Jel te zvao neko? Sto se javljas onda ?
                            work in progress

Comment

• dragan_drift
                              CBC Član
                              • 06.06.2009
                              • 40
                              • Beograd
                              • Clio Sport ph2 172

Auto je kao sto sam (valjda) napisao `84 god, map motor, ali mislim da su svi amerkanci afm (mislim na coupe), mislim.
                              Ta crna stvarcica, ona upravlja radom trd 2 way lsd-om, kada auto stoji crna spravica puni lsd energijom da bi auto pri startu imao maksimalni odziv na gas!?!!/
                              Ma salim se, neki stari alarm koji stoji tu pod haubom i ne radi nista. uskoro leti napolje.

Comment

Working...
                              X