AE86 - HachiBaba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HachiRoku
    CBC Veteran
    • 24.04.2008
    • 185
    • Akina

AE86 - HachiBaba

cao drugari...

dugo nisam pisao ovde ali sam citao sta ste sve radili...
    vido da je sad u modi da predstavljamo svoje automobile pa reko ajd i ja pa da nas bude vise

Auto kupljen prosle godine u maju od nekog brdjanina iz Bajine Baste koji nije bas znao kako da odrzava kola...

Limarija je dobra, vidi se da je skoro radjena i farban...
    Kocnice su katastrofa, prednji diskovi popucali na sve strane... odma kupljeni novi prednji diskovi i nove plocice, ali ni to nije resilo problem losis kocnica...
    Papucica je bila mnogo tvrda i lose je kocio, ista tvrdoca kao kad je ugasen auto... i nemos nateras tockove da blokiraju pa ne znam kako jako da stisnes kocnicu,
    bolje drvo da sam nosio sa sobom pa kroz prozor
    i onda dodje drugar i kaze hah pa vidi ti imas kocioni cilindar od keca a ja

da ne smaram za sad sa time evo slike kad je kupljen...

i iznenada ko iz vedra neba dodje taj Drift training day na Adi Huji, i ja sta cu, ne ide da propustim priliku za drift, aj da probam...

jel se ono Cvrle smeska u pozadini

na driftu mi blokira termostat i pukne pumpa za vodu na vise komada... ja se usro, pomislio gde sad da nadjem to za ova kola... mada tad nista nisam znao gde, kako i da li uopste ima...
    kupim ja novu pumpu, zameni se to montira sve, postavi se visko ali oseca se da se visko malo iskrivio i treba da se menja...
    isto to vece, lagana voznja tras, cangrr pukla opet pumpa jer je visko ipak malo jace vibrirao... sreca ovaj put blize kuci
    parkiram auto u garazu, odakle nije izlazio do zime...

ovde se kao nesto radi

odlucim da se ne smaram vise sa viskom i kupim drugi, skoro duplo veci hladnjak sa elektricnim vent. od 1988 Celice... napravim dva donja drzaca od metalne kutije koja je trebala da ide u ogradu gornji nosaci su ostali stari, poveze se struja i sad sve to radi super...
    konacno promenjen kocioni cilindar, stavljen od DX-a, i sad radi i to kako treba...

desni far imao lose ogledalo unutra, nije moglo se nasteluje... tj. bilo je samostelujuce, kako dodje koja krivina i rupa one se pomeri
    dok sam cupao staklo da ga odkacim ono se polomi... a i pozicija mi fali... i migavac pozadi...

napred kupljeni drugi farovi i pozicije, naravno polovni i sad je i to super... pozadi ce tek za mesec dva, i to je kupljeno ali moram cekam...

bice novije slike ovih dana, sve promene sam reko, osim da je hauba sad crna (to mi je neki fetish, to me pali ), i branik prednji ceo je osmirglan do gole koze i ceka farbanje...

i to je to za sad... vala dosta je i sebe sam smorio...
    Potpis nije po pravilima foruma... A sto???
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Re: AE86 - HachiBaba

Dobrodosao.
    work in progress

Comment

• kalibaR
      Moderator
      • 03.04.2006
      • 352
      • Beograd
      • AE86 rolle, Eclipse 1G

kupe crvendać kao moj

najzad i ti da se upišeš ovde, baš smo se u par navrata pitali šta je sa tobom

Comment

• Snejk
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2008
        • 704
        • BG

Dobrodošao!

Pu, pu (da te ne ureknem) još si i dobro prošao ako su samo kočioni cilindar, pumpa, hladnjak i prednji diskovi bili za menjanje..

p.s.
        Ono nije Cvrle - on uvek nosi neke gay friendship narukvice i roze detalje..

Comment

• HachiRoku
          CBC Veteran
          • 24.04.2008
          • 185
          • Akina

Originally posted by Snejk
          p.s.
          Ono nije Cvrle - on uvek nosi neke gay friendship narukvice i roze detalje..

evo neke skorije fotkice...
          dok farovi i pozicije jos nisu namontirani

i gosn kalibar je pokazao interesovanje za hladnjak...
          pa dok ne vidi uzivo evo da pari oci...

Comment

• kalibaR
            Moderator
            • 03.04.2006
            • 352
            • Beograd
            • AE86 rolle, Eclipse 1G

da, baš je predugačak.
            pazi na akumulator, ako nije pričvršćen može da skenja hladnjak. hehe znam iz ličnog iskustva

registruj to i teraj!

Comment

• HachiRoku
              CBC Veteran
              • 24.04.2008
              • 185
              • Akina

zakucan je sa donje strane ekserima

necu ga jos registrovati jer onda necu imati kesa za stop svetla jer mi je i to polomnjeno a ni za felne i jos neke sitne popravke...
              a i zadnji 'mortizeri moraju da se menjaju... onda ce se sve trositi na gorivo

Comment

• Marko Denser
                CBC Veteran
                • 24.05.2008
                • 141
                • Beograd-Surcin

svaka cast,samo napred jedino mozda si ipak trebao ostaviti visko znam da ovako ide bolje ali ipak je sigurnije sa viskom.inace svidja mi se auto i verujem da ces ga dobro srediti maoj je savet da se konsultujes sa vladom-cvrletom on dosta zna oko sredjivanja to sam licno video.pozdrav i sve najbolje!
                I'd rather be driving my SUPRA

Comment

• cvrle
                  CBC Senator XXL
                  • 11.06.2006
                  • 1008
                  • Beograd,Banovo brdo

Cvrle ne nosi roze (nije u modi Djole) vec crveno i smeska se na drugaciji nacin na drift-day-ovima

Bio sam ubedjen da si prodao auto i otisao u druge vode, jednostavno si nestao bez traga i glasa ali mi je drago da si tu iako si imao gomilu sitnih problema, i da si zadrzao auto. Jedno po jedno i sredi najosnovnije pa polako registruj da mozes da uzivas u voznji a onda detalje i sitnice polako vremenom. Crna hauba na crvenoj super stoji i bas daje drugi smek.

Super sto si skinuo visko jer si sad malo i olaksao motoru vrtenje te malo i dobio na snazi. Ukoliko radi elektricni ventilator kako treba i dobro je povezano nema razloga da ti pravi problem.

Sad definitivno imamo osnova za oficijalni klub ljubitelja AE86 tako da cika Snejk eto materijala za razmisljanje i sprovodjenje u delo
                  Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• HachiRoku
                    CBC Veteran
                    • 24.04.2008
                    • 185
                    • Akina

pa malo sam izgubio bio volju jer sve mi se desilo odjednom...
                    spakovao sam ga u garazu i nije paljen 4-5 meseci... tek sad zimus sam krenuo da pakujem gde sta ide...
                    u medjuvremenu istekla reg. pa se sad vozam samo tu po selu kad znam da nema murije
                    inace necu ja ovo prodati nikad... nadam se da ce ga i moji unuci voziti

ma nema problema sa el. ventom radi ko blesav... ali namesten je na prekidac unutra pa ga sam palim po zelji...
                    a i hladnjak je dosta veci od fabrickog pa i zato nemam brige... a u ostalom ako treba ima mesta za jos jedan vent
                    ajde cvrle svi kazu da si specijalac reci mi nesto...
                    kad mi je prvi put pukla pumpa na driftu to je bilo zbog zaglavljenog termostata...
                    sad taj isti nemam... tj samo sam stavio pumpu a u njoj nista, osim sto se malo sporije ugreje motor sve radi kako treba...

Comment

• dragan_drift
                      CBC Član
                      • 06.06.2009
                      • 40
                      • Beograd
                      • Clio Sport ph2 172

Auto bas dobro izgleda, najlepsi je kada je sve (bar sto se izgleda tice) stock, extra bi mu legle neke felnice i da je malo nizi, ali dobro, polako, jedno po jedno.
                      Prvo osnovne stvari pa onda ostalo. Samo napred. Pozdrav.

Comment

• Snejk
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2008
                        • 704
                        • BG

Meni je majstor odradio termodavač do hladnjaka koji automaCki pali ventilator, mislim da ti tako nešto treba. Što se amorta tiče - kad Uzelac završi sa mojim starima i konačno namontira šta je sve hteo i zamislio, možeš ih uzeti za džabe ako se ne snađeš dotad.

Comment

• Uzelac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.12.2006
                          • 1717
                          • munZe

Danas sam menjao zadnje amorte, vratio te tvoje stare. Jedan je u ocajnom stanju, skroz je zardjao i pomera se smesnolako, dok je drugi samo los, izgleda kao da radi, makar delimicno.
                          Sve u svemu, ne ocekujte previse od njih kad ih skinem za mesec/dva.

pozdrav
                          work in progress

Comment

• Snejk
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2008
                            • 704
                            • BG

Onda se ne isplati čoveku ni da ih stavlja.. Sori za lošu ponudu .

Comment

• Uzelac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.12.2006
                              • 1717
                              • munZe

Mozda on ima jedan ispravan zadnji

Videcemo kakvi su prednji kad oni sidju.
                              work in progress

Comment

Working...
                              X