Opel Vectra A by Laza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laza
    CBC Početnik
    • 16.10.2009
    • 4
    • Kruševac

Opel Vectra A by Laza

pozz svim chlanovima!!! evo da i ja predstavim svoj autic!!! kao shto vidite u naslovu, radi se o vektri!!! auto je '90 godishte!!! za sad su stavljene alu felne, malo je sredjena muzika, ali oko toga ima josh dosta da se radi, i josh par sitnica je odradjeno, mada ima josh dosta da se radi oko nje!!! evo i nekoliko slichica!!!

• ciklon
    CBC Senator XXL
    • 11.08.2008
    • 362
    • Beograd

Re: Opel Vectra A by Laza

Lazo, dobrodošao.
    Lepa Vektrica, napiši koji je motor u njoj i šta ima od opreme.
    ponika marke ROG :-)

Comment

• svarglic
      CBC Senator XXL
      • 30.10.2007
      • 396
      • Novi Sad
      • golf 4 TDI

Dobrodosao
      lepa vektra,daj jos podataka koji motor sta si sve radio
      sta ti je u planu....
      VTS
      Originally posted by QV lale
      Jos jedan....
      Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
      where real Saxomans live...

Comment

• Laza
        CBC Početnik
        • 16.10.2009
        • 4
        • Kruševac

Izvinjavam se svima shto se nisam javljao!!! Prosto vishe nisam znao na kom forumu sam sve uchlanjen!!! Evo da sad malo obnovimo garazhu!!!

Proshle godine sam imao mali peh!!! Auto je posle toga izgledao ovako:

Sreca u nesreci je shto niko nije bio tezhe povredjen!!! Tj. samo sam ja imao 3 kopche na glavi, ali nije strashno!!!
        Poshto mi je auto trebao vec sledeceg vikenda, drugar se potrudio i za nedelju dana napravio ovo:

Zbog silnih obaveza vektra je sledeca 4 meseca nosila 2 alu 15ice pozadi i 2 chelichne 14ice napred. Onda se nekako doshlo do malo slobodnog vremena i sredjene su prednje felne, prepravljena maska i odradjene neke stvari oko mehanike. To je dovelo do ovoga:

Skoro se ponovo malo radilo:
        Ubachen prednji sistem ozvuchenja:

Visokotonci pre par dana prebacheni kod retrovizora. Shto se prednjeg sistema tiche, ostaje josh da se ubaci pojachalo, i time se zavrshava taj deo ozvuchenja.
        Za pozadi su u planu elipse i pojachalo, i to bi bilo sve od ozvuchenja.

Ovih dana bi trebalo da ode kod limara, da se izvari. Za to vreme cu se ja potruditi da odradim enterijer i branike.
        Oko enterijera ima bash mnogo da se radi, jer je jedno vreme korishcena i za posao. A posao kojim se ja bavim, ne ostavlja enterijer auta u najboljem stanju.
        U planu je i malo igranje sa carbon folijom u enterijeru.
        Oko mehanike nema neshto mnogo posla. Treba srediti neke sitnice oko prednjeg trapa, i odraditi kochnice. I naravno nize opruge.

To je odprilike sve. Mada neke stvari ipak ostaju tajna, dok se ne zavrshi auto.
        Nije interesantno ako sve kazhem.

Evo i jedna slichica iz Kragujevca.

Toliko za sada!!! Pozz

Comment

• Laza
          CBC Početnik
          • 16.10.2009
          • 4
          • Kruševac

Veca je delimichno zavrshena. Odradjena je limarija i spushtanje. Ostaju josh neke sitnice da se odrade, pa da se napravi mala pauza. Evo par slichica kako sada izgleda.

Comment

• Laza
            CBC Početnik
            • 16.10.2009
            • 4
            • Kruševac

Stigle felne. Mrzelo me da chekam do sutra, pa smo ih odmah montirali. Evo nekoliko slika sa telefona. Mrzelo me da idem kuci za aparat.

Comment

• frenky9415
              CBC Početnik
              • 04.07.2010
              • 9
              • Lesak
              • Opel Vektra 1,8 i + TNG 1990 god

Odg: Opel Vectra A by Laza

Pozz ja imam istu ovakvu A serija motor 1,8 i sa ugradjenim TNG isto je 1990 god lepo me sluzi vec 10 godina .Troskovi servisiranja 2 put zamenjena pumpa za vodu 2 put plocice jedanput zadnje gurtne jedan put servo pumpa jedna jabucica i kraj spone 2 lezaja zadnja to je to Mene zanima gde se nalazi merac ulja u menjacu na ovom modelu hteo sam da dolijem i izmerim isto ali ne znam gde je cep ili matica.Ako neko zna bilo bi mi od pomoci Hvala.

Comment

• frenky9415
                CBC Početnik
                • 04.07.2010
                • 9
                • Lesak

zubcasti kais

Pozdrav narode. Danas mi se otkinulo 8 zuba na zubcastom kaisu na Opel vekri A 1.8 Benzin + TNG .Ali sva sreca nije bilo krivljenja ventila u motoru i ne znam da li ovaj motor 1,8 kad pukne kais stize klip ventil ili ne mozda sam imao srece.Drugar mi je postavio novi kais mislim da ima 111 zuba i kosta 650 din usput sam zamenio i klinasta oba za servo i za Alternator i sad radi kao pre.Ostala nam je dilema da li ovaj motor u slucaju da pukne kais krivi ventile ili ne ako neko zna neka napise hvala .Sa predhodnim kaisom sam presao 140 hiljada nisam ga menjao od kako je vozilo doslo iz Austrije

Comment

• frenky9415
                  CBC Početnik
                  • 04.07.2010
                  • 9
                  • Lesak

Hladnjak curi na plasticnom delu

Pozdrav da li je moguce zakrpiti hladnjak koji curi na plasticnom delu hladnjaka na gornjoj levoj strani gledano spreda prema pozadi prslina je nekih 2 cm i samo izlazi to jest gubi tecnost kad motor dostigne radnu temperaturu i nabije pritisak u sistemu .Ima li mu pomoci ili cu morati drugi da nabavim pozdrav

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Frenky bre, šta si se navrzao na čovekovu temu o njegovom autu, ne naplaćujemo za sada otvaranje teme pa slobodno možeš otvoriti temu o svom autu a o problemima možeš pitati u forumu za probleme...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X