Vectra C 1.8 karavan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Grumpy
    CBC Veteran
    • 30.10.2009
    • 151
    • Cartolle, Cattaro bay
    • Meriva B, BMW 520d

Vectra C 1.8 karavan

Pozdrav svima,
    da se i ja predstavim. Od skoro ponosni vlasnik doticne Vectre, i mogu reci veoma zadovoljan. Lepo se vozi, tih, snage taman za porodicnu voznju zgog cega je i kupljen. Full oprema (Elegance) sa sve koznim sedistima (sa memorijom). 2004 god, 125.000km. Zasada samo jedna slicica, dok ne prebacim na komp ostale. Tockovi i gume su bili 225/50 r17, zamenjeni za alu 16, i montirane nove Michelin Primacy HP 205/55 r16. Extra drze i po mokrom i po suvom.
  • Nforce
    CBC Veteran
    • 19.08.2007
    • 121
    • Stara Pazova

Re: Vectra C 1.8 karavan

pozdrav, koliko te izasla ako nije tajna?
    --- RIDE OR DIE --- Vectra C 1.9CDTI cosmo

Comment

• Nforce
      CBC Veteran
      • 19.08.2007
      • 121
      • Stara Pazova

vidim da ti lokacija pise, Tivat, a auto odavde? Jesi tamo i ovamo ili...

Comment

• Grumpy
        CBC Veteran
        • 30.10.2009
        • 151
        • Cartolle, Cattaro bay
        • Meriva B, BMW 520d

Neka vrsta gartarbajtera, radim ovde duze vreme, povremeno skoknem do Beograda.

Comment

• Grumpy
          CBC Veteran
          • 30.10.2009
          • 151
          • Cartolle, Cattaro bay
          • Meriva B, BMW 520d

Uradjen veliki servis, ulje, svi kaisevi, spaneri, antifriz, svecice, filteri, pumpa za vodu (preventivno), prednji diskovi i plocice.
          Sve to je sam platio kao kod Svetog Petra, 550 eura delovi i 150 ruke. Miran sam naredne dve - tri godine, osim redovnog servisa.

Comment

• Nforce
            CBC Veteran
            • 19.08.2007
            • 121
            • Stara Pazova

pazi kad imamo isti parrot!

Comment

• duskortv
              CBC Početnik
              • 07.01.2009
              • 3
              • Zrenjanin

Svaka cast za vectru,extra je !! Sve najbolje sa njom....

Comment

• scarab26
                CBC Senator XXL
                • 27.09.2006
                • 353
                • bgd

super vectra, samo sto nisi sakrio onaj kablic od parrota, meni je displej bio malo nize tacno preko tocka za grejac sedista (ja ga nemam pa je moglo tu), inace u zeninoj vectri je dole kod komandi klime ali se jako lose vidi zbog ugla

Comment

• Grumpy
                  CBC Veteran
                  • 30.10.2009
                  • 151
                  • Cartolle, Cattaro bay
                  • Meriva B, BMW 520d

Parrot je dosao uz auto, i bio je montiran iznad desnog tocka od klime, daleko od ruku i nepregledno. Malo sam cackao, i uspeo da provucem kablic iza CD-a do leve strane, i da ga montiram ispred ventilacije, posto nikad ne koristim ove srednje usmerivace.
                  Moram malo i da kudim Opela, jer nisu stavili svetlo u vratima, kada se otvore, da nocu upozore ostale, ili barem macje oci. Sramota jer to imaju automobili dve klase manji (Fabia npr. koju sam imao). Trebalo bi i taster grejaca retrovizora da ima posebno dugme, nije uvek potreban i grajac zadnjeg stakla. Ostatak elektronike je EXTRA, dopada mi zatamnjivanje unutrasnjeg retrovizora,onda onaj trik kad ubacim u rikverc, a on mi spusti desni retrovizor. I senzor kise je pametan.
                  Uzivam svaki dan kada ga vozim. Spolja necu nista doradjivati, mozda nabavim K&N filter vazduha, i zamenim zadnji lonac za nesto rezonantnije.
                  A, da, i masku bih stavio bez amblema, ne mora Irmscher, ako znate gde ima recite. I zatamnjena stakla od B stuba bi bila dobra, to sam imao, a po novom zakonu nije zabranjeno.

Comment

• Nforce
                    CBC Veteran
                    • 19.08.2007
                    • 121
                    • Stara Pazova

Imam ja BMC filter vazduha, koristio sam ga na svojoj vectri! Ako te zanima, javi se!

Comment

• Grumpy
                      CBC Veteran
                      • 30.10.2009
                      • 151
                      • Cartolle, Cattaro bay
                      • Meriva B, BMW 520d

Evo malo novosti.
                      Zamenjeni su amortizeri, sva cetiri, sa Sachs-ovim, kakvi su i bili.
                      Velika razlika u voznji, posebno po krivinama. Lepo lezi na putu.

Dosadasnja zapazanja:

- potrosnja (ovde na primorju) oko 8.5, BG = 10 - 12, autoput 7.5 (sa prosekom od 130km/h)
                      - elektronika radi bez problema, ali skoro. Ono sto je bilo zanimljivo da mi spusta desni retrovizor kada idem u rikverc vise ne radi,
                      ali zato radi automatsko pojacavanje CD-a povecanjem brzine (i buke u kabini)
                      - parking senzori samo piste, nema displeja koji bi oznacio daljinu do prepreke, ali uputsvo kaze da kada pisti bez prekida distance je manji od 0.3m
                      - tempomat je mnogo dobra stvar
                      - ulazak u meni da bi upalio klimu
                      - servo na volanu je suvise pojacan (bezosecajan)

Comment

• Grumpy
                        CBC Veteran
                        • 30.10.2009
                        • 151
                        • Cartolle, Cattaro bay
                        • Meriva B, BMW 520d

Proslo je dosta, Vectra ide k`o zmaj, uzivamo u voznji.

Novina se vidi na slici. Od oktobra se vozi sa novim zadnjim loncem.

Unutra nije bucnija, ima fin, dubok, barsunas bas, kazu da spolja zna da zarezi, ali je to opet
                        dostojanstveno, promuklo, duboko. Nije kao pijacarski sportski lonci koji prduckaju.

Subjektivan osecaj je da ide dosta bolje, kao da ima malo vise snage i zivota u motoru.
                        Skoro sam se "potrkao" sa jednim Passatom B5.5 !.9 TDI (130ks), i tesko da je on brzi od mene, mada ni ja njemu niasm nesto umakao.
                        Potrosnja je na istom nivou koji je i bio, mada verovatno moze 0.5, mozda i litar manje, samo kad bih ja tako znao da vozim.
                        Jednostavno, uvek zelim da slusam onu divnu muzikau iz zadnjeg dela.

Next operation, distanceri. Felne su sasvim O.K., jedino ako nadjem druge , a da imaju ET35-ET30.

Comment

• Grumpy
                          CBC Veteran
                          • 30.10.2009
                          • 151
                          • Cartolle, Cattaro bay
                          • Meriva B, BMW 520d

Evo lepseg vremena, a nasao sam i malo prostora za kratki photo session sa mobilnim

Stare felne prodate, nabavio zimus Mak Vertigo Mirror, 7Jx16, ET35
                          Bila akcija 3+1, extra

slika sa board compa je put Beograd - Tivat (preko KG, ČA, UE, PP, PV, ŽB, NK, Risan, KO, TV)
                          dosta dobar prosek za brdsko-planinski region

Comment

• strela75
                            CBC Član
                            • 02.07.2008
                            • 64
                            • Krnjaca

Koliko si presao sa autom do sada i kako sluzi?
                            Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• Grumpy
                              CBC Veteran
                              • 30.10.2009
                              • 151
                              • Cartolle, Cattaro bay
                              • Meriva B, BMW 520d

Odg: Vectra C 1.8 karavan

Originally posted by strela75 View Post
                              Koliko si presao sa autom do sada i kako sluzi?
                              sorry, nisam se javio iz glupog razloga, a zove se retko posecujem forum, i logujem se.
                              sada sam video da su mi bile iskljucene opcije slanja obavestenja na mail.

Vectra nije presla puno za dve godine, oko 25.000km (zasluga zeninog sluzbenog Focusa, koji nam je radno magare). Sada ima 152.00
                              Ide kao i prvog dana kada je uzeta, potrosnja goriva je na istom nivou.

Krajem leta zamenjeni zadnji diskovi i plocice sa Textar-ovim, rade posao odlicno. Fabricki GM diskovi su 190 eur, Textar 50.
                              Imao sam skoro zamenu dihtunga izduvne grane, a ispalo je da je popustio jedan sraf.
                              O istom trosku posete majstoru, zamenjen termostat, pustao je antifriz na dihtungu.
                              To je vec malo skuplja operacija, kosta 70 eur + antifriz + ruke.

Ostalo se svodi na sipanje goriva, trosenje istog, i povremeno pranje i ciscenje. Presao sam na Motul 8100 sinteticko ulje. Za sada (predjeno 6k) nema vidljive potrosnje ulja.

pozz...
                              Last edited by Grumpy; 23.01.2012, 01:03.

Comment

Working...
                              X