Reno Laguna II 2001 1,8 16v TNG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Reno Laguna II 2001 1,8 16v TNG

Resih ja da lepo svoje postove iz Reno Laguna II 1.9 dci lepo prebacim ana svoju stranicu sta ja sada da se svercijem kod drugih dizelasa
    molim lepo

Laguna je 2001 godiste (UVOZ ITALIJA) sa paketom opreme priviledz : Dig. dvozonska klima, cd elektronski podizaci x4, tonirana stakla mrezice za stakla pozadi , 4x airbag , maglenke, sklopivi retrovizori , bord kompjuter, automacko zatamnjenje unutrasnjeg ogledala , polu koza, senzori za kishu, senzori pritiska u gumama.... ima jos nekih sitnica sigurno ali ko ce se setiti sada
    Motor je 1,8 16v sa 120 ks. Ugradjen Landirenzo auto gas pre 2 meseca (590e) cilindricna boca.
    Presao je 130.450km (pre kupovine) sto je i provereno, kostala me je 5300e sto mislim i da je povoljno za lagunu to godiste i u top stanju (ali pre 3 meseca sada cene pale...). Na njoj su nove gume Mishelin i to 5 komada -stavljene pre 6 meseca.

Posedujem servisnu knjizicu i sa dosta racuna od odrzavanja tako da imam dobar uvid sta je sve menjano kod prvog vlasnika, mada sam sve i proverio kod ovlascenog servisera i poklapa se. Prvi vlasnik je menjao od vecih i skupljih stavki : kompjuter 900e, gume 5x mishelin (letnja shara) 950e ...
    Za sada nemam nekih zamerki na auto , sve u svemu izuzetno lep i udoban upravljiv auto sa dosta opreme i sto je bitno nije mnogo kostao.
    Pozadi nepregledan i ima jako malo mesta na zadnjoj klupi, tako da za petoro nece biti bas ugodna voznja. Izuzetno dobo koci , posto sam vozio mondea mogu da uporedim ...pa sam zakljucio da sa mnooogo manje pritiska na laguni dobijam i mnogo bolje i sigurnije kocenje do duse na Laguni su i 4 diska.
    Volan ima jako dobar odziv, nisam primetio da baca na rupama sto znaci da su amortizeri dobri.
    Svidja mi se sto ima zaista dobro ubrzanje, za 15 tak sekundi isaltam do 5 brzine (a nije zestotko navlacenje u pitanju ) i uzivam u [smilie=character0182.gif] [smilie=character0182.gif] .Motor je elastican tako da recimo 4 brzinom bez problema vozim 50 km/h a recimo 5 bez problema 70km/h i stiskanjem papucice na ovim brzinama i stepenu prenosa dobijem jako lep odziv.
    Srednji naslon za ruku i menjac su malo izdignuti pa je pravi uzitak saltanje brzina (bar meni)
    Nervira me malo sto se prilikom odvezivanja pojas ne vraca tj ne umotava vec to cini izuzetno polako pa se ponekada upetljam...

Napred je komotan ali mi se cini da ce pozadi biti "kurshlusa" i varijante pooomeraj malo napred sediste i bla bla... ko vozi lagunu limuzinu ako je iskren to ce priznati. Mene je recimo ta cinjenica iznenadila , jednostavno pozadi da sedne petoro i put od jedno 100km [smilie=mad0270.gif] [smilie=mad0270.gif] pa ne bih im bio u kozi -onako iskreno !!!
    Na laguni sam do sada imao sledece zahvate:
    Ciscenje leptir gasa plus dijagnostika (valjda sam se dobro izrazio) , sam je nabijao gas povremeno - 1000din
    Popravka zadnjeg podizaca 1000din
    Zamena pumpe za prskanje tecnosti za pranje vetrobrana , mislim da sam platio novu pumpicu 2000 din
    Imao sam problema sa jednom bombinom ali na srecu samo smo je osusili i proradila je u suprotnom ceh je 70e plus zamena (oko 1000din)
    Veliki servis jos ne moram da radim prema podatcima iz servisne a kosta ce od 24-27.000 din
    Zamena prednjih sijalica cena 1000 din (vartine sijalice, komad 450 din)
    Optika 1300 din. (Optika nije bila losa ali sam uradio radi predostroznosti)
    Auto je izvoskiran sa Sonax NANO PRO (licno sam ga izvoskirao i miran sam vec 3 meseca) sledece voskiranje u Martu.
    Mali servis - ulje elf, filteri -ulje -vazduh -klima cena 6500 din. predihtovan dihtug kartera pa je cena bila 7300. za kompletan servis

Sa potrosnjom sam za sada prezadovoljan i krece se u opsegu od 7,5 do 11l
    Na otvoreno sam skoro vozio i presao sam sa 28l plina 360km (boca je bila prazna pre tocenja) , prosek je prema kompjuteru bio 6,8 ali kada sam malo preracunao peske ipak je malo veca i to 7,7l ali sam prezadovoljan. Da napomenem da nisam nesto jurcao uglavnom najbrze sam vozio do 120km/h ali ne mnogo uglavnom 90-100km/h
    Po hladnom vremenu tj za vreme onih decembarskih sneznih smetova i temperature od -11 stepeni mi je trosio vise.

i za kraj naravno [smilie=jumping0047.gif]

Evo jos malo slika

Ps dopunjavacu post ako se prisetim jos necega sto je bitno (a bice sigurno)
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790

Re: Reno Laguna II 2001 1,8 16v TNG

A malo i iz druge perspektive

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Odlicna perspektiva
      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790

Znam znam veruj mi

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Auto je prelep. Mada ni ova plava ne zaostaje. Vidi se da je dobro ocuvan. Koliko je inace tezak auto, kad kazes da ide ok sa ovim relativno slabasnim motorom? Inace potrosnja na boardu je potrosnja benzina a plina ti trosi malo vise sto je ok. Skroz ocekivana potrosnja za jedan takav motor. Do 8 litara na otvorenom i 10-12 gradska. Ima li motor elektronski gas ili je sajla u pitanju? Ima jednu bobinu ili po jednu za svaki cilindar?
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790

aaaaaa Plavusa je tu da "dize" prosek salim se , pa moram malo da se pohvalim i na tom polju ...
            Da krenem od bombine, ima po svaku za jedan cilindar znaci 4, sto se tice gasa nema sajle vec je u pitanju elektronika (to je i prvi vlasnik vec menjao i cini mi se da je na racunu cifra od 450e ili 430e )
            Mislim da je teska negde oko 1300kg, ma sasvim lepo povlaci a motor po meni je ok taman (120ks) ja sam inace i hteo lagunu sa 1,6 motorom ali sreca ne uzeh je mislim da bi bila preslaba. Ova ponavljam bas lepo povlaci ali nista da sada u zargonu receno jede asvalt i tako to ...za putovanja , porodican auto itd...a i momacki po potrebi (kao meni )
            Potrosnja je stvarno ok, sto ti kazes do 8l na otvorenom a po gradu desetka bez problema , mada meni ovako kombinovano je negde od 8-10l , opet super.
            Hvala na kritikama (pozitivnim ) .

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790

interesuje me buka motora kod lagune ??
              Naime sitnica ili ne ali zaboravih u mom izlaganju gore da pomenem da sam po malo i neprijatno iznenadjen bukom motora na brzini preko 120 km/h . Bas se glasno cuje , tj ocekivao sam buku i dernjanje Very Happy tog nivoa ali na brzini od na primer 160 km/h i vise. Posto nesto i nisam cepao Lagunu i ne znam kako se cuje na nekih 160 ili 180 Embarassed Embarassed
              Interesuje me vase misljenje po tom pitanju .

Comment

• cikajowa
                CBC Veteran
                • 12.11.2009
                • 153
                • svugde

Motor ne ali vetar da preko ~140km/h.. ! imas 6 brzina?
                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790

aaa vidi se ko przi makinu nema cika jowo 6 brzina , jebga tu privilegiju imate jedino vi dizelashi
                  Nije nesto vetar problem a po pitanju buke vec bas motor , bas sam se iznenadio pre neki dan , malo ga cepnuo 120 a ono buka bas dobra
                  Sa proslim autom sam imao sledece iskustvo, dosta je bucan na 120 ali recimo preko 13o vec se nivo buke smanji do nekih 140-150 a posle dernjava do jaj.

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Hajde ovako da vas pitam : jel tacno da (u ovom slucaju moja) laguna trosi oko 8 do 9l plina u proseku neke kombinovane voznje ali vise na otvorenom ???
                    Uz postovanje ogranicenja , znaci 50 selo grad otvoreno 80 a cesce do 90-100 km/h ?? neka normalna voznja bez izivljavanja naravno ?? Prema bordu (na ciju potrosnju ja dodam 1l ) potrosnja mi je oko 8,4l kada se vozikam (racunam i gradsku voznju NOvi Sad -gde i nisu neke velike guzve bas) u lokala ali cim krenem na neki "put" kao pre neki dan za Zrenjanin tacnije Melence potrosnja je bila tacno 8,0 (ako je bitno navesti auto je bio opterecen sa 4 odrasle osobe).
                    Inace sipam uvek (tacnije 4 puta sam vrsio manji test) plina za 1500 din oko 28-30 l u zavisnosti od cene i prelazim do 360km ali iz dva merenja sam u glavnom presao 340 i koji km . Ta tri puta sam praznio bocu do kraja i sipao za 1500 i voznja do kraja tj dok ne prebaci na benzin, cetvrti put se zenuo dotocio pre nego sto treba i ode .....
                    Inace i u jos jednoj prilici kada sam putovao za Loznicu potrosnja je bila cak i niza 7,4 no kada sam i peske preracunao to je bilo negde tu oko 8l plina (takodje opterecen auto 4 osobe).
                    Iskustvo sa auto puta je sledece (oko 50 km puta a ponistio sam parametre pre ulaska na autoput) konstantna brzina 130km/h prosek 8,2 e sada nisam imao priliku da ispraznim tih tridesetak litara na autoputu pa bi potrosnja bila realnija tj pokazatelji i racunice ali bice prilike.
                    Cisto da cujem vase misljenje posto dosta njih kaze da u principu treba vise da trosi a mnogi i sumnjaju u ono sto sam ja naveo a zapravo to su moje neke racunice i zapazanja.
                    Naravno ima i onih koji mi potvrdjuju da im trosi do 10l to su i iskustva prijatelja koji voze takodje lagune i ugradili smo i gas na istom mestu, njih dvoje da budem precizan.
                    iz iskustva drugih vlasnika laguna 1,8 potrosnja je oko 10l do 12l u zavisnosti ko i kako vozi.

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

A sta je ovde problem? Sto malo trosi. Pa potrosnja sa sekventom treba da bude do 10% veca ako je sve u redu. To sto ti benzina trosi 8litara a gasa 9l je sasvim ok. Imao sam ja Fiat mareu 1.6 16v sa lambda kontrolom koja je na otvorenom u laganoj voznji znala da trosi 7litara plina. A nije uopste sekvent u pitanju. Nema sta ko da ti veruje ili ne. Ako je sistem u redu trosice do 10% vise i to je to.
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Pa problem je to sto "neki" stalno sumnjaju u to sto kazem ili napisem oko potrosnje ali jednostavno su to moja zapazanja i racunice a i cesto te bez razloga proglase lazovom budalom ... pa mi dodje da ih

Comment

• djera
                          CBC Član
                          • 13.05.2008
                          • 27
                          • DOBOJ

Zdravo Gogi.
                          Tek danas sam našao ovaj dio za Lagune benzince.

Ja ću samo da iznesem svoja iskustva oko potrošnje, odnosno ono što mi komp. pokazuje.
                          U pitanju je Laguna II 2.0 140 KS, 2001. godište.

Trenutno na kompu, prosjek zadnjih 5400 km je 8.2 l/100 km (sa dosta gradske vožnje, prosječna brzina je 27 km/h).
                          Kada sam prije dvije godine išao na Krf, potrošnja je bila 8.2 lit/100 km (četiri odrasle osobe, auto put 130 - 150 km/h, mnogo vožnje po ostrvu i sl.).
                          Prošle godine kada sam išao na more u Hrvatsku potrošnja je bila 6.6 lit/100 km (nekih 800 km, nema auto-puta znači vožnja 80-90 km/h).

Mislim da generalno Renault benzinci nisu preveliki potrošači benzina.
                          Takođe bilo bi dobro da postoji 6. brzina. Ovako nažalost već preko 120 km/h osjewti se opterećenje na motoru a samim tim i malo veća buka.

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

E bas lepo sto si izneo svoje podatke oko potrosnje. Ti znaci vozis na benzin , plin nisi ni ugradio ?? Ako je tvoj motor 2.0 sa oznakom IDE onda i ne moze da se ugradi plin bar tako kod nas servisi i majstori tvrde. Pa evo meni u zadnje vreme potrosnja po bordu je 7,7 isto tako gradska voznja i nesto otvorenog puta ,to je merenje na nekih 350km tada odprilike i resetujem kilometrazu posto tocim uvek za 15 evra plina i prelazim sa tih 28l plina oko 350km nekad i vise manje za sada retko !!
                            Okaci slobodno i neku sliku tvoje lagune.

Comment

• djera
                              CBC Član
                              • 13.05.2008
                              • 27
                              • DOBOJ

Plin nisam ni razmišljao da ugradim jer ja nešto i ne prelazim mnogo kilometara, 10.000 - 15.000 godišnje.
                              Grad u kome živi i nije nešto pretjerano veliki tako da mi auto po gradu i ne treba. S druge strane potrošnja na otovrenom je sasvim pristojna.

Što se tiče ugradnje plina mislim da si u pravu jer čini mi se da sam negdje pročitao da na motor kao što je IDE (i slične motore drugih proizvođača) ne može da se ugradi plin.

Comment

Working...
                              X