Uh dobri su,duplo su jaci od prethodnih.to sam napravio neku kompenzaciju sa burazerom,a sve zbog toga sto mi je jedna stara elipsa pocela da krklja.A ovi mi se sada uklapaju po boji sa radiom...
nadam se da imas garazu ili makar alarm pored zatamnjenih stakala ,crne elipse se jos i nevide al ove kod mene u centru cupaju sve sto stignu mamu im narkomansku ,nadam se da ces da imas vise srece kako zvuce ove jel su to one od 8-9.000 iz tehnomarketa ?ako jesu ja sam cuo te i mnogo dobro rade
Imam i garazu i alarm,pa je to kao neka sigurnost,mada ne bas uvek...A i kod mene peljese samo tako,za jednu noc umeju da opustose ceo parking ispred zgrada!
Ove su kostale nesto oko 6500 din,ne znam da li su bas te,ali cepaju dobro!
ja kad sam uzimao bile su xplod sony za oko 6-7 i pioneer malo jace za 9-10.ooo al su gruvale opasno ,samo se ne secam modela .a sto se tice peljesenja ,komsiji su mi ispred zgrade u njegosevoj iz dzipa zdipili dvd pioneer pritom decko ima dva alarma ,kako nemamo pojma ,jedino su se zeznuli jer je ona mala plocica od izlazeceg dvd-a bila ispod sedista i nisu je nasli a bilo je leto ,pola kraja na terasama oko 12 uvece ,sta su lopovi haos ,ja sam za elipse napravio kutijicu za gepek ko za mini woofer
Naleteh u oglasima na farove za moj auto,fabricke naravno,pa sam dosao na ideju da ih farbam po ugledu na momke sa saxperience foruma...
Rasklapanje farova,zagrejati rernu na 150 stepeni,zatim ubaciti far na 10 minuta u pecnicu,nakon cega lepak popusta i lagano odvijacem odvojiti staklo od kucista...
Prvo sto treba uraditi je skinuti hrom nitro razredjivacem,zatim smirglom matirati plastiku nakon cega se nanosi plastik prajmer dva puta,a zatim se farba crnim mat sprejom takodje dva sloja.
Rasklapanje migavca,jako tesko,posto je lepljen nekim lepkom koji je tvrd kao kamen,to sam uspeo zagrevanjem skalpera na vatri zatim polako usecao izmedju plastike i kucista...Nakon toga se farba kuciste migavca osim hromiranog dela oko sijalice...
Nakon sklapanja far ide ponovo u rernu da lepak ponovo uhvati,a migavce lepiti silikonom...
Ostaje samo da to sve postavim na auto kada uhvatim malo vise vremena i da vidim kako deluje uzivo.Planiram da stavim ksenone na sve ovo.Jedini problem je taj sto moram skidati branik da bih zamenio farove jer je neko zasrafio masku za donji deo fara tako da se ne moze skinuti maska dok se branik ne skine,a i trebam i njega malo da doteram kad vec skidam pa cu sve odjednom...
samo nadji dobro mesto za balaste jer je idiot koj je meni namestao ksenone odsrafio vezni lim i nije ga dobro zasrafio ja cujem nesto cvokoce metal neki ispod haube i bacim pogled kad balast se trese ko zele ,video sam engleze koji ih imaju ,neki ih stavljaju ispod farova uzme se onaj slim balast i pod far i super samo imas jedan problem posto kod mk1 nema motorcica za nivelaciju farova moras da nastelujes lepo farove da ne zaslepljujes ostale a lepo si ofarbao farove bas ,reci mi kako je uhvatio lepak posle ponovnog pecenja ?ja bi to isto radio ali mi frka iovako mi je malo zamuceno staklo ne bi jos i da krene da se magli
Kod mene postoje motorici na farovima,kada stavim ksenone drugar ce mi na teh. pregledu nastelovati kako treba,tako da ce to biti ok.Lepak je dobro uhvatio,e sad da li ce da magle,videcemo kad namontiram,pre toga cu ih staviti pod tus da vidim da li ce sve biti ok.
Na mk2 farovima ova modifikacija izgleda jos lepse,tako da neces pogresiti ako uradis.
Probao sam desetak folija za farove, folija za stakla, probao sam od najsvetlije do najtamnije... i svaka je ubila barem 20-40% jacine svetlosti. Mozda jos nisam naisao na pravu...
Posto ti imas parabolu(socivo, kako god ) a ne projektor, tebi ce se poremetiti i rasipanje svetlosti pored toga sto ce se smanjiti i intenzitet. Ne preporucujem bilo sta da zatamnjujes sto je na putu snopa svetlosti. Ja imam projektor i xenone i opet je bila prevelika razlika sa folijom i bez. Do te granice da nisam mogao da vozim normalno
Comment