Reno Laguna II 2001 1,8 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladovet
    CBC Početnik
    • 18.05.2010
    • 3
    • Vrbas

Re: Reno Laguna II 2001 1,8 16v

Ljudi ja cekao da mi stigne mail sa foruma, pa da se javim,... Tek sada sam se vratio na forum i molim pomoc!!!

Naime jos uvek mi se desava isto sa Lagunom i to i na benzinu i na gasu!!! Ponekad ugasim, sacekam 10 s i ponovo upalim i radi normalno i vozim bez problema!!! Ljudi su mi rekli da je problem sa ubrizgavanjem uopste i benzin i gas!!! Ima li ko od vas iskustvo sa ovim problemom, jer su mi rekli da su delovi za ovaj deo motora od 400 do 1100 eura!!! Znate li koga pouzdanog dobavljaca polovnih ili povoljnijih delova!!!

Hvala

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Reno Laguna II 2001 1,8 16v

Citirano iz teme clio II 1.4 16V problem sa elektronikom
      link viewtopic.php?f=60&t=43954&start=0

Originally posted by gogi11
      I ja sam slican problem imao na laguni 1,8 16v i jos uvek se desi ponekada da se javi tacnije samo 2 puta se desilo : Pocne da auto turira sam od sebe i tako sve dok ga ne ugasim , turira na obrtajima od 2 do 2,5 hiljada obrtaja. Ugasim auto i upalim radi normalno pa posle odredjene kilometraze opet , nema pravima mogu da predjem i 1 km pa da se desi a nekada predjem i 30 km pa se desi.
      Otisao sam kod mog majstora i on mi je ocisti tu klapnu i nisam mesecima imao problema . No pre nekih 2 nedelje ponovo i to kada sam usao u neku guzvu auto pocne da turira sam od sebe a upali se lampica ta kao spirala !! Kompjuter javlja gresku na ubrizgavanju. Majstor mi opet ocisti klapnu obrise greske ali mi kaze da je kompjuter na dijagnostici javio neki problem na vodu 1 i 2 a to je set kablova koji se pruzaju od kompjutera do indzeksn sistema tj te cuvene "klapne" koja regulise protok vazduha ali ima i tu neke elektronike tj neki potenciometar koji ste pominjali. Rece mi ukoliko se ponovo desi problem da ce mi sve u kompletu "raspakovati" i detaljno pogledati kablove koji su sumnjivi tj koje je kompjuter na dijagnostici prijavio kao sumnjive
      Inace lagunu i vozim na plin ali se prvi put problem desio kada nisam imao ugradjen plin tako da nema potrebe ovakav problem povezivati sa plinom !!!
      Evo vozim 2 nedelje i nema problema ide super!!
      Inace nije bas sve jedno kada vam auto turira na obrtajima koje sam naveo i pri tome ste recimo u 2 ili 3 brzini , ume da povuce doobro
      Da napomenem da je predhodni vlasnik vec menjao neki senzor na papucici gasa i da je kostao strahoviti skupo , imam i racun ali sada ne znam tacno koliki je.

Comment

• kimi r
        CBC Član
        • 27.04.2012
        • 55
        • Nis
        • Laguna 2 1.8 16V

Odg: Reno Laguna II 2001 1,8 16v

Cao ljudi. Imam Lagunu 2001 1.8.16 v iz Holandije sa fabrickim plinom. Sve je bilo super do jutros kad sam posao na posao, jednostavno nece na plin da ide, staje i gasi se.Inace, poslednjih mesec dana, na plinu, ponekad se gasio ali dok ne dodje do radne temperature, posle ne, od jutros nece da mrdne na plin! Dosipao sam na pumpi, rekoh ajde da probam za 1000 dinara, opet isto, znaci definitivno problem sa plinom. E sad da li mogu i obicni serviseri da rade taj plin ili ne daj boze, posto kruze price , da nema majstora po Srbiji, samo mozda 2, za te sisteme...?

Comment

Working...
        X