FABIA 1.4 16v JoMan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JoMan
    CBC Član
    • 25.04.2008
    • 42
    • BG

FABIA 1.4 16v JoMan

Pozdrav svima!

Najzad uzeh auto pa reko da vam ga predstavim
    Slike su za sada one sa sajta, jer ljubimca tek treba da dovedem u red.

U pitanju je Skoda Fabia 2002, 1.4 16v 101ks, comfort oprema, crne boje.
    Auto je uzet na jednom auto placu u BG. Ima sekvent plin (eGas) i generalno je ok.

Po uzimanju, nakon probnih tabli je otisao na atest. Trebalo je uraditi neke prepravke. Pozvao sam IvanaT i zamolio ga ako moze da mi primi auto jer sam imao probne na 2 dana. Od ovog trenutka, Ivan me je svakim svojim potezom sve vise odusevio! Auto nisam mogao ja da vozim zbog posla (vec moja devojka - koja je na moju preporuku u njenog juga vec ugradila plin kod njega). Ivan mi je telefonom rekao da ce je odmah primiti jer prepravke nisu bile preterano velike. Posao je uradio (naravno kako treba) i auto je bio spreman za atest. Pritom je rekao da pre nego sto sipamo plin ponovo dodjemo kod njega da on ipak proveri sve insgtalacije, nasteluje plin i td.

Nakon gotovog atesta, auto je odvezen kod majstora na veliki servis i uradjeno je dosta toga. Klinasti, PK, svi spaneri, dopuna klime, pumpa za vodu, neki senzori, svi filteri, ulje... Ma bas puno toga. Auto je samim tim doveden u red (da cuknem u drvo). Neke sitnice su ostale, ali cu ih srediti u narednom periodu.

Registracija je trajala nesto duze zbog enormih guzvi (iako je islo preko agencije), i po zavrsetku je auto uzet kod mehanicara i ponovo odvezen kod Ivana. Plin je nastelovan i citav sistem je proveren. Jos jednom moram da pohvalim Ivana koji je svojim (ispravnim ljudskim) stavovima, postenjem i korektnoscu toliko zadobio moje poverenje da ja nemam reci. Sve pohvale i preporuke

Ugradio sam i stariji cd player (kao nov .

Trenutni nedostaci:
    - limarija: auto je malo ogreban. Uglavnom su mini (bas plitke) ogrebotine koje ce resiti poliranje - prosao ispod grane neke, ali ima jedna pozadi (vidi se na slici da nema znak) koja je malo dublja, i jedna sa strane koja je takodje dublja. Sada ne bih bas farbao citav auto pa cu samo sanirati ove dve (sa drugom koji ima iskustva). Uzeo sam fabricku boju u MaxMayer-u jer mi je momak koji tamo radi rekao da nema potrebe za mesanjem posebne boje jer auto skoro da nije matirao uopste, i da ce (ukoliko se razlika i bude primecivala) sve leci na svoje mesto za najvise mesec-dva, mada kaze da ce sve super da bude. Imao sam ideju da tu sa strane popunim bojom i to cackalicom, a ovu pozadi moram malo pazljivije (mora da se malko ispravi iznutra, pa onda da se ulicka spolja). Potom cu auto odvesti na masinsko poliranje i nadam se da ce sve leci na svoje mesto.

- enterijer: malo je pocepano vozacevo sediste (ispupcenje ispod leve ruke - standardno). Takodje cu ga odvesti na dubinsko pranje za neki dan.

- farovi: matirali, ne preterano. Mozda cu ih sredjivati, mozda ne, kako mi dune

- brava na vratima: brava na vozacevim vratima je pravila probleme. Kada je rasklopljena, video sam da su pukla dva dela. Premestio sam ih sa suvozaceve brave pa sada vozaceva radi kako treba. Ako neko zna gde da nabavim sledeca dva dela neka javi

Evo i slika, mada onih sa sajta. Kada bude bio sredjen bice i boljih slika

Hvala svima na forumu koji su mi pomogli prilikom izbora!

Pozdrav!
  • Crki
    CBC Član
    • 26.07.2008
    • 71
    • Požarevac
    • ford fokus

Re: FABIA 1.4 16v JoMan

škodilak je extra,da te služi u zdravlju i veselju posle neke kilometraže obavezno da napišeš iskustva jer i ja razmišljam o kupovini tog auta

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Cestitam,neka je sa srecom,da te lepo sluzi...koja je cena,ako nije tajna...ide to kao metak,samo mu sipaj full sintetiku 5w40 i menjaj na 10.000km,neces imati problema(fabrika preporucuje castrol)...proveri selen blokove,to im je mana...crna boja je najlepsa...postavi neke slicice...pozz

Comment

• dris
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 172
        • Novi Sad

svaka cast, srecna kupovina i neka te sluzi dugo. lep autic.

Posto gledam nesto slicnu fabiu da pazarim interesuje me koliko te je izasao veliki servis + servis klime (doduse ako ada naknadno ne ugradi klimu cvaricu se narednih nekoliko godina )

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Druze evo i ja da ti ovako javno forumaski cestitam i pozeli mnoogo km i da sluzi dobro i dugo .

Comment

• Grumpy
            CBC Veteran
            • 30.10.2009
            • 151
            • Cartolle, Cattaro bay
            • Meriva B, BMW 520d

Autic deluje sasvim o.k.
            Koja mu je kilometraza?
            Ako su ti gume losije, vidi da nabavis 15-ice od octavi-e (alu) i stavi 195/50 r15, bice bombona.
            Da te lepo sluzi

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

Originally posted by JoMan

Nakon gotovog atesta, auto je odvezen kod majstora na veliki servis i uradjeno je dosta toga. Klinasti, PK, svi spaneri, dopuna klime, pumpa za vodu, neki senzori, svi filteri, ulje... Ma bas puno toga. Auto je samim tim doveden u red (da cuknem u drvo).
              Koliko su koštale ove stavke i gde si ih radio ako nije kakva tajna?

Comment

• JoMan
                CBC Član
                • 25.04.2008
                • 42
                • BG

Hvala svima na lepim zeljama

Auto je placen 4k na ime.
                Registracija, atest probne table... oko 300e.
                Zamena kajseva i spanera, ulja, i filtera je bila oko 300e.
                Ipak, kod mene je morala i pumpa za vodu, klima da se dopuni/sredi, i jos puno sitnica. Sve to je izaslo oko 500.
                Saberi oduzmi preko 5k.

Autom sam za sada veoma zadovoljan (pu, pu ). Ide odlicno i na plin i na benzin.
                Boca mu je 60l, ali u nju staje samo 33l (sto mi i ne smeta preterano).
                Sa tih 33l predjem 330km (vec 3 puta testirao)!!! Racunajte da tu posrce i malko benzina, ali je to za mene odlicna potrosnja (ocekivao sam vise). Inace pricam o najgoroj gradskoj voznji (mostovi, centar, nbg... svakodnevno...)

Mislim da ce sutra da padne pranje enterijera (koji je ok, ali hocu jos da ga sredim skroz).
                U nedelju verovatno i poliranje, i stavljanje zadnjeg znaka

Mana za sada: lampica za motor (nesto u vezi sa mesavinom koliko sam shvatio). E sada, majstor mi je jednom ugasio i rekao da ne brinem nista, da je sve u normali i da se to normalno pojavljuje zbog plina. Ukljucila se ponovo posle 2 nedelje voznje Ako sam dobro ukopcao, valjda mi lambda sonda pravi problem... U svakom slucaju cu videti. Ako neko ima ideju sta je neka javi

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

Da li si video o kojim greškama se radi?

Malo mi je čudno što je sedište pocepano, moja je Škoda stara 8 godina i prešla je preko 220k i nema tih oštećenja. Možda je tapacirung bolji u Elegance paketu, ali svejedno...
                  Što se tiče potrošnje, 2.0 troši 10-11l plina, a pošto imam dosta kratkih relacija i hladnih startova benzina ode u proseku oko 2l na 100km.
                  Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• somi_kac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2009
                    • 796
                    • Kać

Svaka cast na kupovini i neka te sluzi!
                    Za sediste je i meni sumnjivo, a sto se tice ogrebotina to je na neku ruku i dobro. Bolje videti malo ogreban auto, nego (kao) novu farbu.
                    OPEL Astra 1.6i
                    OPEL Kadett 1.6
                    ŠKODA Favorit

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Zaboravio sam da dodam: taj deo za bravu potraži kod ovlašćenih dilera, iznenadićeš se šta sve imaju od tih čudnih delića, čak nisu ni skupi. Mada to ne znam ni kako ti je puklo.
                      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Uros TurboSI
                        CBC Član
                        • 09.01.2011
                        • 37
                        • Belgrade, Serbia

U zdravlju da se voziš, odličan auto, za taj motor nisam čuo neke primedbe koje su više od usamljenih slučajeva a i to je prava gradska raketica. Zanima me koliko ti troši po gradu?
                        Pacific Blue Škoda Fabia 1.2TSI

Comment

• artdecor
                          CBC Početnik
                          • 12.05.2010
                          • 3
                          • Beograd

Odg: FABIA 1.4 16v JoMan

Imam istu fabiu i takodje mi gora ta lamda-sonda lampica.. U ovlascenom servisu je zakacen na dijagnostiku i sve je u redu. Lampica najverovatnije svetli zbog loseg goriva. Ako auto normalno radi nije potrebno nista menjati, koliko sam upucen na vecini ovih fabia svetli ta lampica tako da bez brige

Comment

Working...
                          X