bella

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

bella

Evo i moje Alfe...imam puno slika, ali da vas previse ne davim... 156 2.0 ts, sp1 (sto prakticno nista ne znaci - kozni volan i rucica menjaca...sp3 je vec nesto drugo)...36000km, kupljena i odrzavana u Delti, garazira se, mazi i pazi...Nista nisam radio na njoj, a i necu, jer za ono sto bih hteo nemam vremena i nasi putevi nisu za to (da stavim sp3 donji postroj - Eibach sport kit, Boge amortizere i 16` telefonke), a i auto u serijskom stanju se prodaje lakse (mada nemam ni najmanju nameru da je skoro prodam). Skoro sam stavio Michelin Pilot Primacy. Od ostalih boljki nista nisam imao - auto radi "kao Nemac"...mala sala. Pozdrav!

• Darth Nihilus
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 417
    • Srbija, Paracin

Lep auto. Alfa 156 je priča za sebe.
    Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• speedfreak968
      CBC Senator
      • 05.07.2005
      • 211
      • Beograd

Pozdrav,

Moja alfica je potpuno ista (sa izuzetkom crnih zmijica na prednjim krilima )... Koje je godiste? Moja je '98, presla 89.000... i nije bas da nisam imao problema sa njom, ali ne bih je menjao ni pod razno... mozda za neku drugu alfu
      156 2.5 V6 24v

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

I moja je spolja ista...cak ima i iste gume

Ustvari nije...ima ono sto ti preporucujem da uradis...retrovizore u boji karoserije. Inace je 2.4 JTD

Dobrodosao na CBC

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Auto mi je 11/2001. Boja je lepa i vrlo prakticna (na ovim slikama auto je bio poluprljav, ali se to ne vidi), ali je vrlo cesta, pa je to malo "dosadno". Sta je tu je, vaznije mi je bilo da kupim dobar primerak. Pored ove boje najlepse joj stoje (po mom ukusu) nuvola crvena (naravno), bordo metalik i petrolej zelena metalik, ali su one mnogo redje...

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

I eto prodje godinu dana na forumu... ...nakupilo se postova i tako...sve u svemu drago mi je da svratim ovde i da se dopisujem s ljudima koji vole kola.

U medjuvremenu Alfica je napunila 45000km i radi k`o satic...

Promenio sam akumulator, sada je Bosch Silver (i picanski se uklapa uz srebrnkastu oplatu motora ), vise je ne podmazuje Selenia 20k Alfa, nego Shell Ultra Racing 10-60 (i super sam zadovoljan), promenjeno ulje za kocnice...Narocito mi je drago da posle 10000km nisu morali da se steluju trapovi.

Trenutno cekam da mi iz Italije stigne nosac izduvne cevi ispred pletenice auspuha jer mi je propala neka gumica na nosacu, pa se prilikom pada obrtaja povremeno cuje kratak metalni zvuk...nije strasno, moze i tako da se vozi, ali me nervira i necu to da cujem...i necu da mi se pletenica dodatno opterecuje sa jacim vibracijama. Inace, moze da se reparira, ali posto nije skup taj komplet (nosac se sastoji iz dva dela) narucio sam original deo. Jedino sto ga cekam mesec dana...

Uzivanje se nastavlja...

Comment

• BlackBeauty
              CBC Senator
              • 07.06.2006
              • 221
              • Split

Uzivaj starce

a za metalne cvrcke ne brini...

stopedesetseja ti je prava!
              www.alfisti.hr

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Pozz Vujadine!
                Prvi vlasnik si 156-ke?
                E to je pravi posao!Ko moze,naravno!

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Nisam prvi, kupio sam auto od poznanika, a auto sam znao i od ranije.

Comment

• VaskeKG
                    CBC Član
                    • 29.08.2006
                    • 78
                    • Kragujevac
                    • Citroen C5 2.0

Gledao sam tvoje postove po forumu, vidim da znas svasta o alfi. Posto sam i ja kupio 156-cu bicu slobodan da te pitam po nesto kad mi zatreba. Za sad sam morao da sredim ceo prednji trap (viljuske, spone, stabilizatori...) a ostalo je i da izmenjam kaiseve, spanere, filtere i ulje za svaki slucaj posto ne znam kad su menjani. Imas li jos neku ideju sta bi trebao da proverim?
                    Pozdrav!!!
                    Alfisti su jedini bolesnici koji su zarazeni virusom a ne zele da ozdrave

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Hvala...

156 nema filter za benzin, pa bi valjalo posle nekog vremena promeniti pumpu za benzin (u njoj se nalazi sito koje se ne cisti). Pumpa se uglavnom menja na 80000, kada se radi veliki servis. Ovde ce retko koji vlasnik to da uradi po automatizmu, vec ce da ceka da pumpa crkne. Ako sa svojim autom "dozivim" 80000km ja cu to uraditi, a znam da ce me majstori gledati "belo" kada im to budem trazio, a da pumpa nije crkla.
                      Od filtera - filter vazduha i klime, ako nisi vec promenio.
                      Vidi kakve su kocnice i promeni ulje u njima (na svakih 60000km ili na dve godine).
                      Ulje u menjacu na 80000 treba promeniti.
                      Ulje u servu proveri.
                      Uradi kompjuterski dijagnostiku.
                      Ako ne znas koja rashladna tecnost u njemu, onda je promeni.
                      Svecice na 80000 promeni, a u svakom lsucaju treba proveriti.
                      Klimu proveri, a bitno je da se ne prepuni sistem jer zna da se poremeti ler gas dok radi motor sa klimom - mora da ti to uradi neko ko dobro zna posao.

Pozdrav i uzivaj!

Comment

• VaskeKG
                        CBC Član
                        • 29.08.2006
                        • 78
                        • Kragujevac
                        • Citroen C5 2.0

Hvala drugar... Napravicu listu prioriteta pa cu da menjam jedno po jedno kako budu pare pristizale. Cim se docepam nekog digitalnog aparata pokazacu ti sta sam kupio. A i ostalima, takav je ovde kako vidim red

Comment

• VaskeKG
                          CBC Član
                          • 29.08.2006
                          • 78
                          • Kragujevac
                          • Citroen C5 2.0

Zaboravih da ti kazem... Nadam se da ces doci 24. u Kragujevac pa da se vidimo i upoznamo. Nije daleko, stizes sa sat vremena ako nagaris tu tvoju srebrnu

Comment

• Milos
                            CBC Senator XXL
                            • 12.05.2005
                            • 700
                            • Beograd, carraburma

mislis da mu treba ceo sat?!

Comment

• VaskeKG
                              CBC Član
                              • 29.08.2006
                              • 78
                              • Kragujevac
                              • Citroen C5 2.0

Ma ja to zbog guzve na naplatnoj rampi

Comment

Working...
                              X