Jedan obican autic, Punto-novi prevoz

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Jedan obican autic, Punto-novi prevoz

DakleM,

Posle popizditisa koji me je uhvatio zbog mojeg bivseg auta (MG ZR) posto me je kostao ko Petra kajgana, rekao sam sebi da necu vise kupovati jevtino ma koliko u tom trenutku bila to dobra kombinacija, pa da ja sredjujem maltretiram se pravim od babe devojku i sl. Realno, radionicu nemam, auto mi treba svaki dan tako da to otpada. Treba mi auto koji svakog trenutka moze da krene na put da ne mislim o njemu da samo radim redovne servise i da voznja kosta malo. Od bivsih automobila nasledio sam hronicnu nestasicu novca i prijatelje mehanicare koje sam stekao zahvaljujuci tome sto sam po vas celi dan visio kod njih. Dakle, resio sam NOV auto pa makar bio i kinez. E nije kinez ali nije nista bolji.

To je to, nista posebno 1.2 60KS od opreme Klima, alarm, korube ispod zadnjih blatobrana (majko mila kada ovo moras da trazis), zastita ispod motora (shus pleh) x2 airbag i naravno PLIN Boja je ta koja je imala na stanju (inace je najvise mrzim svi su auti metalik sivi na drumovima, smucila mi se metalik siva) ali bordo nije imao, odnosno morao je da se ceka 3-4 nedelje a ja nisam hteo jer sam se plasio da ona moja muka od MG opet ne napravi neki iznenadni trosak. Danas preuzet u salonu, odmah na put od 300 km. Rekli su mi da ga "razradim" kao ne preko 3500 rpm prvih 1000 km, ja ga razradjivao 50 km i to mu je od mene, posle toga normalno brate kako put zahteva jer znam da su u fabrici vec spemljeni da moze odmah normalno da se voze.
    Dobio sam ono sto sam i ocekivao (a iskreno ocekivao sam jako malo), ali OK. Jedina zamerka je sto kada je montirana tocak boca ona je malo visa od poda gepeka pa itison koji stoji tu malo stoji neravno, tj ima ispupcenje ali zabole me. I jedna velika mana sto se tice opreme, nema ABS, samo u skupljoj varijanti za koji nisam mogao da se pruzim. Utisci iz voznje su onako.............nit smrdi nit mirise. BTW jedino sto mi mami osmeh na lice je potrosnja, jer vec vidim da je na tom planu pun pogodak. Javicu tacno koliko kada budem proverio par puta.
    Sada se juri neki CDplayer i kasko i to mu je od mene. Posle toga on mene sluzi
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

• jomini
    CBC Senator XXL
    • 11.03.2007
    • 490
    • Novi Sad

Re: Jedan obican autic, Punto-novi prevoz

Mene baš zanima potrošnja. Ali realno da napišeš!
    San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

max 8 liara. redovno vozim takvog i nikad nije potrosio preko 8
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Paranoid
        CBC Senator XXL
        • 13.01.2009
        • 622
        • Beograd
        • Fiat 131 1300

Jeste boja stvarno malo dosadila , meni je najlepsi u crnoj iako i njih ima dosta.Ne sekiraj se nista zavoleces ga
        Sve najbolje.
        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• sasha015
          CBC Veteran
          • 29.02.2008
          • 153
          • LOznica
          • Hyundai i-20

Svaka cast Dzoni. Kako si rekao tako je i bilo.Brzo i efikasno.Siva je taman.Videces vec.Ako nista neces ga prati svaka 2-3 dana,kao sto bi prao crnog.

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875

'Fala ljudi,

@jomini, od mene ces sigurno dobiti pravu i tacnu informaciju jer jednostavno ne podnosim te ribolovacke price oko potrosnje. Sve oko 8 grada i 7 otvorenog puta ja bijem nogama u dooope ali videcemo. Doduse ja cu malo teze izracunati gradsku jer uglavnom slabo teram po gradu, vecina kilometraze je otvoreni put, ali nema veze, napravicemo nesto.

@Paranoid, crna nije boja crna je nedostatak boja Crna mi se ne svidja, ona metalik plava me podseca na posudje Metalac-ko serpa, siva metalik je OK ali je ima previse da mi se smucila, bela je dobra jedino da kupis auto, parkiras na pravcu pored puta i gledas kako lezu na kocnicu cim ti vide auto , boja sampanjca je vrh boja ali ovom Puntu stoji k'o piletu sise. Ima siva (ali tamno siva) metalik i bordo metalik koje su odicne i lepo izgledaju, ali oces NEMA. Mislim ako neces da cekas. Kod mene to mora odmah, sada i ovog momenta

Licno, ovo je bila kupovina preko one stvari. Znaci nit mi se marka svidja, jbt FIAT o majko mila, durgo model je em ruzan, em mator, em ima snage ko Slobodin usisivac. Dakle ovo je kupovano vise razumom i finansijskom situacijom. Eto jednom da poslusam i tu drugu stranu. Posto je do sada nisam nikada slusao.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Dzoni_mkv
              @jomini, od mene ces sigurno dobiti pravu i tacnu informaciju jer jednostavno ne podnosim te ribolovacke price oko potrosnje. Sve oko 8 grada i 7 otvorenog puta ja bijem nogama u dooope ali videcemo. Doduse ja cu malo teze izracunati gradsku jer uglavnom slabo teram po gradu, vecina kilometraze je otvoreni put, ali nema veze, napravicemo nesto.
              Kada smo vec kod ribolovackih prica oko potrosnje, imam i specifikaciju za poslednjih 11 meseci u litar i kilometar (npr. jun 2010 - 804km i 63lit), ali nema veze, znas bolje od mene koliko punto trosi jer verovatno nisi potrosio ni prvih 20 litara, a i glupo je da pisem ovde nesto sta nekog nervira, onosno sta neko ne podnosi.

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875

U bre sto se ti nalazis uvredjen? Kada sam to napisao mislio sam na ove sto pisu da im auto od 2000 cm3 trosi 5 litara plina (venturi naravno) kao CR dizelsi trose 2 l na 100 km u gradu a revolucionarni golf II D iz 1876 trosi 4 litra. E na to mislim. Ne sumnjam uopste u tvoje podatke. Nemoj odmah da skaces za gusu
                Mislim super sto ti imas to zapisano jer taman da uportedim jer cu samo tako da znam da li je kod mene sve ok, a ako nije znam koga mogu da maltertiram.........sve u garanciji
                Treba neka funkcija [sarcasam][\sarcasam] na ovaj forum hitno..........

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Onda lepo napisi sta si mislio, tema je puntio i ja sam pisao za punta koliko trosi

Comment

• Dzoni_mkv
                    CBC Senator XXL
                    • 29.04.2007
                    • 875

Ok, izvini za nesporazum

Comment

• gti16v
                      CBC Senator XXL
                      • 05.08.2007
                      • 343
                      • BGD
                      • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Originally posted by Dzoni_mkv
                      ...Jedina zamerka je sto kada je montirana tocak boca ona je malo visa od poda gepeka pa itison koji stoji tu malo stoji neravno, tj ima ispupcenje ali zabole me....
                      Danas sam imao priliku da razgledam malo Punta sa fabričkim plinom, i kod njega je boca viša od poda gepeka samo što su oni tu stavili kao neki sundjer debljine 5cm sa rupom za bocu u sredini (nije sundjer, tvrdji materijal od sundjera ali ne znam kako se zove) tako da tepih lepo legne. Ako te to nervira mozes da probaš da nabaviš to ili napraviš nešto slično.

Comment

• mrki
                        CBC Senator XXL
                        • 08.11.2006
                        • 550
                        • nis, serbia

Dzoni,
                        Cestitam na kupovini novog auta.
                        Nemoj da ga odmah kudis i da si nezadovoljan. Zavoleces puntica na drugi pogled.
                        Nego, napisi neke utiske iz voznje: kako poteze u prvoj, kako podnosi klimu, da li je udoban, voznja sa vishe osoba isl??
                        Uzdravlje...

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875

@gti16v, vidis moze i takvo resenje. Ja sam hteo da stavim plocu od pleksiglasa i da na coskovima postavim 5cm stopice i dobijam ravni pod......Mada je to sto su oni uradili verovatno lakse (mislim na tezinu materijala) i lakse se izvuce ako mora.....Videcu.

A sto se tice toga kako poteze......pa ko mrtav konj Mada ja sam to znao kada sam uzimao tako da se ne opterecujem jer mi treba ekonomican auto, a performanse (to da poteze itd) i mala potrosnja ne ide zajedno. Klima radi non stop ja to ne gasim u letnjem periodu. Udobnost, za mene ok, s obzirom da su predhodna dva automobila bila patosirana ovaj mi je ko ladja Nisam ga nesto opterecivao nisam imao prilike. Jedino mi se svidja sto neku normalnu putnu brzinu od 80-120 jako lepo drzi tj prenos je solidno odmeren. Presao sam za dana 400 km. Jos uvek se pomalo navikavam. Videcemo...

Comment

• Dzoni_mkv
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2007
                            • 875

Evo prvo "merenje" koje mogu da kazem da je "zvanicno". 9 lit ravno PLINA na 100km. Voznja je pa ajde da kazemo mesovita mada je vise gradska i klima je UVEK bila ukljucena. Dakle SA KLIMOM. MIslim da je OK.
                            Pokusao sam da proverim da li su dobro podesili uredjaj onom metodom preko borda stavis na trenutnu potrosnju drzis jedan gas konstantno ocitas i prebacis na benzin i trebalo bi da bude ista trenutna potrosnja (sme da se malo razlikuje) meni je to OK (pokazuje za 0,3 manje na benzinu). Otvoreni put cu morati neki drugi put da proverim pa cu napisati.

Comment

• jomini
                              CBC Senator XXL
                              • 11.03.2007
                              • 490
                              • Novi Sad

Znači nije velika ušteda u odnosu na Punto 1.3 multijet...
                              San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

Working...
                              X