Nissan Primera SW 2.0td

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

Nissan Primera SW 2.0td

Od petka sam i definitivno konvertovan sa LPG-a na Diesel

Postao sam ponosni vlasnik auta spravljenog u ovom milenijumu :

Nissan Primera SW 2.0td i 66kW odnosno 90 konja metalik plave boje, 2001. godiste. A oprema je GLX cini mi se.

Ako iz Italije umeju doci lepi primerci automobila onda je to ovaj auto.
    U zadnjih par meseci sam gledao bas dosta oglasa, sredjivao finansijsku konstrukciju... obilazio placeve... i eto desilo se.
    Iako mi ni na kraj pameti nije bilo da pazarim karavana a ni diesela i jos manje tu kubikazu, ipak se sve okrenulo za 180 stepeni

Moze se reci da je Primera kupila mene cim me je videla , jednostavno je bacila sve moje "principe" na pod i rekla nece moci

Salim se malo, auto je u vise nego korektnom stanju, spolja pokoja manja ogrebotina cisto da se zna da je vozena.
    Enterijer je za moje pojmove odlicno ocuvan:
    izuzetno kvalitetna sedista dovoljno udobna, podesavanje polozaja i visine i ko zna cega jos jer se bojim da su Japiji jos negde sakrili poneki tockic ili dugme
    Kozni volan sa komandama za muziku, takodje pun pogodan. Mozda i najkvalitetniji deo enterijera, ako se i moze nazvati tako. (U daljem tekstu cu umesto "odlicno ocuvan" navoditi zvezdice ***-odlicno , **-vrlo dobro, *-OK)
    komandna tabla jednostavna, dopadljiva i pregledna ***
    Ostatak "kokpita" takodje ***
    Nissanov AM\FM radio ** , za trecu zvezdicu se moram potruditi u evricima (cd- charger)
    Klima automatska, ***
    Vrata robusna, izuzetno lepo "dimenzionisana" i osim voznje u slobodno vreme ulazim i izlazim iz auta , naravno Japanci imaju dugmica na bacanje pa su tu i podizaci za sva 4 prozora.
    Oko menjaca uradjeno... valjda se to kaze mahagoni *** - najaci detalj vizuelno, dok je naslon za ruku * - znaci funkcionalan, hvala i za toliko.
    Zadnja sedista necu komentarisati jer tamo i necu sedeti (ni pijan... ma ako treba ne pijem vise).

I da zavrsimo sa unutrasnjim prostorom, mesta ima ij i napred i pozadi, stvarno se covek oseca prijatno. A prtljaznik kada sam prvi put video uplasio sam se i pomislio boze ocu li ikada nauciti ovo cudo da vozim. Ako su ljudi sa ladama vukli materijal i pravili kuce, sta li se sa Nissanom tek moze

Spoljasnjost, po meni sasvim dopadljiva linija auta, znaci nista "ekscentricno", prednja maska *** pogotovo mi se farovi svidjaju.
    Za ono sokocalo ispod haube nemam prava a ni znanja puno da filozofiram, osim utiska da majstori imaju sasvim OK manevarskog prostora i da ne moraju "cupati" motor napolje za svaku sitnicu za razliku od nekih gradskih zujalica (naravno to se i ne moze porediti, ali da stvara utisak to stoji)

Oho, iznenadio sam i sebe kuckanjem pa cu napraviti pauzu, a kasnije "brze" fotke bar dok se ne uhvati vremena za ozbiljniji fotosesn (bre)
    i naravno poseban odeljak o utiscima u voznji.

pozz.
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

Re: Nissan Primera SW 2.0td

Nisam bas puno fotografisao u ova 2 dana ali bolje ista...

E, da izvinjavam se za "kockice" iz painta, posto je na laptopu frisko windows staklo tako da je fotoshop negde u budzaku, a i ako negde u tekstu zafali slovo E; u pravu ste keca me tastatura na laptopu.

i naravno u vojnoj vezbi stapanja sa okolinom

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Auto izgleda lepo ocuvan. Da te sluzi bez problema i mnogo troublefree kilometara ti zelim.

PS Jel tajna ili ne koliko je placen, gde je kupljen i sl. Ako si mu radio servis posle kupovine stavi cenu da znamo sta i kako.
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• dris
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 172
        • Novi Sad

Hvala kolega.

Utisci se polako slezu (jos uvek su friski) , bice sigurno jos "review-a" by me samo malo vremena da prodje... a i frka na poslu...

Nije tajna, pre svega mislim da je u tom cenovnom rangu auto "best buy" bez obzira na klasu automobila... e sad sto se tice eksploatacije (gorivo, registracija, odrzavanje) kod kola ume biti "pain", ali svako zadovoljstvo se placa. Sto se mene tice tek pocinjem da uzivam a novac... to je "klasa za sebe".
        Servisi su u planu vrlo skoro tako da ce biti konkretnijih informacija.

Auto je uzet na placu vrlo dobro znanom u krugu ovog foruma tj. kod Ade (u NS-u za manje upucene), auto je bio u oglasima tek 2 dana pre nego je ugledao mene istaknuta cena na netu je bila 3800e . Iz znatizelje sam skoknuo da je pogledam i tu je "sevnula obostrana" ljubav na prvi pogled , od tog momenta latio sam se matematike gde i koga da ugnjavim za "deo love koji fali" ,a Adi je primera pravila poveliku "senku" na placu .
        Salim se malo, brzo smo se sporazumeli oko cene, korigovana jeste. I bilo bi sramota da se cenom "priblizimo" puntu jer to ovaj auto ne zasluzuje nikako i nikada. Mislim da je sve odigrano pravovremeno i na obostrano zadovoljstvo, nadam se da Ada deli isto misljenje.
        A sledeci CBC rostilj ima da bude ... a dotle treba ganjati zenu koja ce voziti u povratku s rostilja (mora imati polozeno barem A,B i C)

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Postao sam ponosni vlasnik auta spravljenog u ovom milenijumu :

Lepo receno-napisano nema sta

CESTITAM !!! i da karavance posluzi valjano .
          Svidja mi se definitivno boja je ok kao i niklovani detalji bas ga uboshe
          Nego gde je unutrasnjost bree znas da sam ja picajzla i da volim sve to lepo uklopljeno cisto... nesto krijes sigurno garant si nesto pokrljao vec

Ej salim se super je makina . Ajde pa se vidimo ovih dana kad si vec tu negde pa da vidim i licno makinu .
          Ce nadjemo i damu za volan s A B C kategorijom imam jednu u komsiluku vozi bus u GSP-u

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

I ima 120 kila!!!
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• nismo
              CBC Član
              • 29.10.2006
              • 84
              • BG-Konjarnik

Pa kolega, cestitam na izboru Auto spolja deluje lepo ocuvan, posto nam enetrijer nisi predstavio pa ne mozemo da komentarisemo

Najvise od svega mi se svidja cena, mada je nebuloza da takav auto kosta kao corsa ili punto, al' sta da se radi to je trziste.

Nego kad spominjete roštilj mogli bi da orgnazujemo nešto

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

A da sam ti ja preporucio Primeru rekli bi da sam pristrasan Salim se naravno,inace to je poslednji motor starije konstrukcije,klasican turbo dizel sto znaci da nema skupih zezalica.Moj kolega kada je hteo da kupi takav auto,covek koji drzi nissan servis mu je rekao:'Ako nadjes primeru 2.0td sa 90ks sa 300 000km predjenih uzmi je slobodno jer bez problema prelaze pola miliona.To ti je CD20T motor a kod mene u Sunny je CD17,na oko potpuno isti motor samo 300 kuba manji i bez turbine i bez ikakvih problema.Da te sluzi dok ne kupis ganc nov auto.

Comment

• dris
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2008
                  • 172
                  • Novi Sad

posto me baterije na aparatu zezaju, evo malo fotki sa fona... (za sada)

Comment

• dris
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2008
                    • 172
                    • Novi Sad

@gorans: da, cinjenica da je u pitanju klasicni diesel me je i navela da "pozurim" sa odlukom o kupovini, posto sumnjam da bi oglas bio jos dugo aktivan...
                    uzdao sam se u "pretpostavku" da je u pitanju made in Japan kvalitet, ali nisam ni mogao da pretpostavim da cu sa nekoliko strana cuti jako ali bas jako pozitivne komentare oko bas tog motora , sto me itekako raduje.

@gogi11: druze naravno da cemo zaliti kupovinu i i "precesljati" utiske , efekti mog uticaja na enterijer se vec naziru , ali to cemo posle 10. avg posto sam u nevidjenoj frci sa poslom (poso-kuca, kuca-poso ) , do koje mere je auto uticao na mene govori cinjenica da ja kao "okoreli" duvandzija nemam ni najmanju nameru da zagadim unutrasnjost dimom, sto naravno ocekujem i od suvozaca...

Inace, auto je trenutno kod cika doce na "default" radovima kada su u pitanju polovnjaci... ako bog da jos koliko danas odoh po nju, a nesto kasnije ce biti pisanija o radovima i "the price of pleasure"

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790

Strava je unutra . Garant cim sednes u nju kazes: lepotice moja napravicemo chudo

Edit: e da onu frekvenciju na radiju vvrati u nazad tj spusti na 88,2

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Kako sljaka makina ? Nista od tvojih slika bre a prodje vremena ohoo hoojjj

Comment

Working...
                        X