Ja znam za neki WEBASTO SISTEM koji ima grejac na benzin, mislim da je to u pitanju...
evo i moje makine
Collapse
X
-
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
nije to Standheizung sistem, sa Webastim je kupe zagrejan jos pre nego sto uopste otvoris vrata i pokrenes motor.
ovo je standardni sistem ugradjen na svakom Volvou serijski, osnovna oprema vozila. pretpostavljam i na Saabu je isto ili veoma slicno dejstvo.
prosto, dobro osmisljen, konstruisan i proizveden sistem grejanja uskladjen sa celim vozilom i motorom daje vrhunske perfomanse.
potpuno je svejedno kolika je spoljna temepratura, termostat kupea se podesi na zeljenu temperaturu, recimo +25C i sistem automatski odrzava perfektnu klimatizaciju kupea.
i tako vec decenijama, znam da je na Volvoma to doterano do perfekcije jos sa modelom 144 jos pre 40 godina, moguce i ranije ali nisam imao prilike da probam na starijim modelima.
nije bez razloga pojam Volvo povezan sa pojmom udobnosti u kupeuvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Comment