Još jedan blesan...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Još jedan blesan...

11. mesec 2006. godine, model za 2007.
    Model 95 (ili 9-5, kako god), 130.000 predjenih kilometara, 2.3 benzinski motor, nešto sitno preko 190KW. Ima baš dosta opreme, valjda sve ili skoro sve.
    Kupljen u od prijatelja, u Belgiji - jedan vlasnik. Auto je uvežen pre nekih mesec dana, istorija i kompletna servisna dokumentacija mi je bila poznata i dostupna (što bi se reklo, znam da auto ima mamu i tatu, kako je vožen i održavan). Ideja o kupovini baš tog vozila se rodila pre neke 2-3 godine, kad sam imao prilike malo da se provozam tim autom po Briselu i da ga isprobam na autputu ka Antwerpenu, no moralo se sačekati da se određeni preduslovi ispune.

Mahom stoji u garaži, retko sam imao prilike i vremena da ga vozim u poslednjih mesec dana (otuda i samo jedna loša fotografija načinjena mobilnim telefonom).
    Trenutno pribavljam delove po uputstvima jednog ljubaznog čoveka sa foruma, spremam se da odradim servis, čim se vratim iz Austrije.
    Menjaće se motorno ulje, filteri, menjačko ulje.
    Uzeo sam i četiri zimske gume 225/50 R17 (stigao je sa letnjima 235/45 R17).
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Re: Još jedan blesan...

Ti li beše onaj što mi je pretprošle godine rekao da ne uzimam Saab!?
    ex SAABotražitelj

Comment

• Gaga
      CBC Veteran
      • 27.11.2010
      • 124
      • Novi Beograd

@Čika Kure, svaka čast na dobrom izboru. Veliki sam ljubitelj Saba, mada lično više mi se sviđa serija 9-3. Ipak od Saba ima i nešto bolje, ali nećemo o tome.

Izvini što ću biti slobodan da ti predložim da prvo uradiš dijagnostički pregled Saba 9-5, što je jako bitno, a što i sam znaš. Svi Sab servisi u Beogradu nemaju dijagnostičke uređaje i zato ću ti predložiti, ako se ne ljutiš, kod koga da odeš na dijagnostički pregled, čovek samo to radi i naravno samo za Sab vozila i posle pregleda sa njim lično ideš u odgovarajući Sab servis. Taj čovek je radio do prošle godine u preduzeću koje je bilo ovlašćeni zastupnik i serviser Saba za Srbiju, a koje na žalost više ne postoji !

Javiću ti ime čoveka i telefon na PP ako nemaš ništa protiv i ako si voljan !

Jednom od naših članova sa formuma, Laksoniju, sam pomogao i prezadovoljan je, sad se i redovno čujemo telefonom, pa me obaveštava šta je sve uradio i šta mu je sve otkriveno na Sabu 9-3, a možda će, kako je rekao, kad sve sredi, da nastavi sa pisanjem po temi koju je i sam postavio: viewtopic.php?f=349&t=52717

Comment

• -Miki-
        Moderator
        • 09.11.2005
        • 708
        • Valjevo
        • Honda Accord coupe cg4

Odlican auto nema sta, respekt za izbor. Nek te sluzi kao i svaki saab i slatko ces se navozati.Daj samo koju fotku vise i napisi licni utisak i ponasanje kola kao vlasnik ,veoma je zanimljiv auto.

Miki
        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Moze redom:
          @Saabotrazitelj: Mislim da sam napisao da ne bih gledao saaba do 4000 eur cene. Ovaj 95 je malo skuplji od 4000 eur, tako da i dalje ostajem pri tom stavu (nisam rekao da ne bih gledao saaba sa vecim budzetom od 4000).
          @Gaga: 9-5 mi je knap sto se tice prostora unutra, 9-3 ne bih ni razmatrao, a ionako je ovaj auto uzet jer je ispala prilika, 9-3 mi nikad nije bio u opticaju. Ne bi ni 9-5 bio, da nije ovakva prica kakva je. Siguran sam da ima mnogo toga u zivotu sto je bolje od Saaba, nema dileme. Meni je ovo u redu, posebno kao drugi auto.
          @Miki: Slike cu okaciti kad ih napravim. Jako sam malo vozio auto, verujem da ni 250-300km nisam napravio sa njim za ovih mesec dana, tako da ne mogu da ti kazem nikakve posebne utiske. Mozda samo prve: auto mi je dosta neobican i cudan sto se pojedinih komandi tice. Dosta je nizak, nisko se sedi u njemu. Retrovizori su mnogo mali za moj ukus. Odlicno ide, medju-ubrzanja su odlicna. Dobro koci, prilicno je tvrd, ali su sedista lepo oblikovana i udobna. Fenomenalno brzo greje kabinu. pomalo je nepregledan za voznju unazad, srecom ima parking senzore.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Auto je fantastičan. Jedno vreme mi je bio u razmatranju.
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Graha
              CBC Veteran
              • 21.01.2011
              • 141
              • Beograd
              • mazda 121

sta reci osim reci hvale za SAAB-a. Imao sam prilike da probam stariju verziju 2-5 sa 2.0T motorom
              Ludilo kako je vukao u 1. i 2. Dalje od toga nisam imao prilike da ga vozim.

Comment

• CikaKure
                CBC Senator XXL
                • 14.08.2005
                • 668
                • Beograd

Nadjoh dve fotografije sa zeninom fotoaparata, nesto zamucene (al vidi se bar malo).

Comment

• Paranoid
                  CBC Senator XXL
                  • 13.01.2009
                  • 622
                  • Beograd
                  • Fiat 131 1300

Nisi spomenuo da je Aero
                  Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

A jel' to bitno?

Comment

• stevak
                      CBC Senator XXL
                      • 31.05.2009
                      • 1215
                      • Zemun
                      • Saab 9000 cs 2.0T

Tvoj ondašnji odgovor sam shvatio kao krajnje dobronameran ali se malo zezam i nadam se da ne zameraš.
                      Rukovodimo se različitom logikom pri kupovini auta. Gledao sam, upoređivao i imao mogućnost i priliku da uzmem mlađi iz serije 9-, ali me potpuno zadovoljava ovo što sam uzeo.
                      Kako god, sve čestitke za auto i da te dugo i pouzdano (što ne sumnjam) služi.
                      ex SAABotražitelj

Comment

• Gaga
                        CBC Veteran
                        • 27.11.2010
                        • 124
                        • Novi Beograd

Originally posted by CikaKure
                        A jel' to bitno?
                        Nije bitno, „Aero“ je paket opreme !

U odnosu na isti model 9-5, tip „Aero“ kod svih modela Saba ima bogatiju opremu. Čak šta više, 9-5 Aero u paketu opreme ima i parking senzore, što recimo kod modela 9-3 Aero 2.8 V6 turbo nije slučaj.

Kad sam radio test ovog Saba (9-3 Aero 2.8 V6 turbo) u redakciji smo se baš i ne malo iznenadili da senzori za parkiranje za ovaj model i tip nisu uopšte predviđeni u Aero serijskoj opremi, nego samo kao dodatna !!! I sam znaš koliko je Sab, na žalost, nepregledan pozadi, izuzetno ograničavajuća preglednost baš zbog širokih zadnjih krovnih stubova i povišenog prtljažnog prostora.

Nadam se da od „Aero“ opreme tvoj Sab ima na staklu unutrašnjeg retrovizora ugrađen senzor koji u zavisnosti od jačine svetla vozila koje je iza, smanjuje ili povećava svoju osetljivost. Takođe bi trebalo da sva stakla na tvom Sabu budu absorbujuća, odnosno u zavisnosti od jačine spoljnjeg svetla, a i doba dana, smanjuju ili povećavaju propusnost dnevnog svetla u putničku kabinu.

Što se cene tiče stvarno prošao si odlično, evo jednog primera, isti Sab kao tvoj samo 2008. godište sa automatskim menjačem, kod nas kupljen na lizig, pa vraćen sa lizinga (poznata šema), cena 17.900 evrića. Pogledaj na: http://www.dobos.rs/vozila/detalji/1298

Poslao sam ti PP za predlog i preporuku za dijagnostički pregled Saba.

Srećno

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Servis uradjen: Zamenjeno motorno ulje, svakojaki filteri, ispran oil catch can, zamenjeno menjacko ulje, provereno jos kojesta i to je za sad to.

Boost, zahvaljujem na instrukcijama i podrsci!

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

dobro dosao medju blesane, koliko sam uspeo da vidim auto je odlican sa ovih malih slika, vozim 2002 9 5 ali karavan, presao sam za 15 meseci oko 65000. Inace i kod mene je pozicija sedenja niska, takav je model pogotovo kad sednes iz Pathfindera.

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Mislim da je auto skroz ok, bar za sad na osnovu prvih utisaka (ne stizem bas da ga vozim).

Comment

Working...
                              X