Skoda Octavia 1.9 TDI Elegance - RS look

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Re: Skoda Octavia RS

Potpuno se slazem sa Dauphin-om. A Sergio-u inace nije prvi put da pljuje neciji trud... Ali to samo ucvrsti ljude da rade dalje i bolje

Vranicu samo napred, Skoda je kao balerina

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

Izgled ok, ali ne vidim poentu svega na dizelu, posebno je seljacki okaciti mu RS oznaku, ali dobro, neko voli neonke izpod kola, neko jamboliju na tabli, neko nista od svega toga. Naravno ovo je samo moje misljenje bez zelje da bilo koga uvredim.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Lepo izgleda auto, cak previse lepo.
        Jedini fail je "kicenje tudjim perjem" u smislu stavljanja oznaka i tablice kao za benzinjaru, ali boze moj.
        Gazda je zadovoljan, sigurno je da zavodi poglede pri tome je jeftin u eksploataciji, sigurno je to razlog za TDI pod haubom.
        work in progress

Comment

• kamango
          CBC Senator
          • 31.05.2009
          • 205
          • KS-BG

^Pa ima i dizel RS....

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

Ne znam da li je oktavija imala tu oznaku, ali da potvrdim da fabije prethodne generacija tom verzija je bila RS sa TDI motorom a predpostavljam da je oznaka ista prenesena i na oktaviju Tako da nije tu vlasnik nista seljacio samo sto mnogi ne mogu svariti ko ni ja da dizel bude neka sportska verzija
            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Sve i da postoji dizel verzija, verujem da nije u pitanju 90 ili 110KS TDI, vec nesto drugo. Svejedno, o ukusima ne vredi raspravljati, na autu mi se vecina toga svidja, ali oznake ne.
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by Dauphin
                Originally posted by sErGiO
                Škodu TDI koja je pritom kupljena nova! Mislim WTF
                Sta ovde nije u redu? Covek imao para, hteo novi auto i to je to..
                Meni se svidja, preradjena je sa ukusom, i ovo dozivljavam vise kao styling nego kao tuning.. Treba samo nastaviti pratiti projekat do kraja..
                I sudeci po tablicama, covek ne samo da ima "strpljenja", nego i znanja..
                Ma sve je u redu, nemam ja ništa protiv što čovek troši svoje pare. Mogu da razumem da neko kupi neki stari auto od 1500-2000€ (neki stari BMW, Alfu, Toyotu, Nissan, VW...nebitno) pa onda uloži u njega još toliko pa i više ali ga sredi po PS-u. Ubaci jači motor, sredi trapove, vešanje, kočnice... Ne mogu da razumem da neko kupi nov auto od 20+ soma € pa onda uloži u njega još 10k €. Što se nije malo strpio pa kupio pravu Octaviu RS. Ovako ima sve samo mu suština fali, a to je motor, ogibljenje i kočnice koje krase pravu Octaviu RS Sve je tu samo suštine nema. Jel ti sad jasnije?

Comment

• Dauphin
                  CBC Član
                  • 23.04.2011
                  • 21
                  • Beograd

Originally posted by sErGiO
                  Ma sve je u redu, nemam ja ništa protiv što čovek troši svoje pare. Mogu da razumem da neko kupi neki stari auto od 1500-2000€ (neki stari BMW, Alfu, Toyotu, Nissan, VW...nebitno) pa onda uloži u njega još toliko pa i više ali ga sredi po PS-u. Ubaci jači motor, sredi trapove, vešanje, kočnice... Ne mogu da razumem da neko kupi nov auto od 20+ soma € pa onda uloži u njega još 10k €. Što se nije malo strpio pa kupio pravu Octaviu RS. Ovako ima sve samo mu suština fali, a to je motor, ogibljenje i kočnice koje krase pravu Octaviu RS Sve je tu samo suštine nema. Jel ti sad jasnije?
                  Vidis, za razliku od tebe ja razumem i jedne i druge, ali i trece (poput mene) koji kupe auto i ostave ga onakvim kakav jeste. Samo ne mogu da razumem ton kojim je to receno. I to je sve.
                  Nije Skoda jedina dizel sportska varijanta, ima i Renault RS dizel, Audi i Peugeot se takmice sa TDI/HDi motorima, tako da dizel i sport itekako mogu da idu zajedno.
                  Captain Slow

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Opet mašiš poentu, nije ovde reč o dizel vs benzin. Pročitaj malo bolje. A ton je sasvim smiren i normalan, ništa ružno nisam rekao, samo sam izneo svoje mišljenje.

Comment

• -Miki-
                      Moderator
                      • 09.11.2005
                      • 708
                      • Valjevo
                      • Honda Accord coupe cg4

Molim cenjeno clanstvo da prilikom komentarisanja ostane u okvirima ukusnog i bez "prozivki drugacijih misljenja" koje vodi u dalje rasprave. Ocekuju se i pozitivna i negativna misljenja ali bez pljuvanja i potcenjivanja jer imajte u vidu da je neko ulozio vreme trud i novac u svoj auto pa ako je njemu nesto lepo vama, ne napisite bez suvisnih reci a ako vam je odvratno lepo preskocite topik i uzivajte
                      Meni licno,auto fino izgleda, multimedija extra odradjena ali kao vecini ne dopada mi se lazni identitet kola i oznake - totalni out.
                      Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• maliomladinac
                        CBC Senator XXL
                        • 21.11.2008
                        • 995
                        • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Auto izgleda odlicno, samo steta sto nije pravi RS(benzinjara), ali razumem da neko mozda vise preferira dizela.

Ovo mi je kao na Yuga kad neko stavi znak GTI(ne uporedjujem Skodu sa Yugom )

Da je covek napisao RS look bilo bi ok, ovako nema ni vesanje od RS.

Mozda covek ne voli da gazi auto ali voli da izgleda brzo.

Po meni promasen projekat skroz, ali ako vlasnika cini srecnim i jos ako cice padaju na to, a padaju sigurno, onda samo napred
                        Sve je ok dok ne pocnu da se stavljaju kile i kile plastike, neonki i ostalog...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                        061/665-94-23

Comment

• vranic
                          CBC Član
                          • 25.01.2007
                          • 53
                          • Beograd

Pozdrav svima,

hvala na ovolikom broju postova.

Šta reći...

RS verzija prethodne Fabije je bila 1.9 TDI sa 130 KS. Vozio sam automobil, i auto je išao 220-230 bez problema (naravno na auto banu).
                          U ovoj novoj verziji Oktavija RS postoji sa 2.0 TDI CR motorom od 170 KS. I taj motor sam vozio, doduše u Superbu karavanu. Naravno da mi jako nedostaje u Oktaviji.

Pretpostavljate da sam u opisu automobila mogao staviti 2.0 TDI CR 170 KS i niko na svetu mi ne bi gledao pod haubu i rekao da nije tačno.
                          Ja sam na ovom forumu tačno naznačio sve prepravke i šta sam radio, tako da ne vidim razlog za prozivanje da se lažno predstavljam.

Svrha auta je da je i show car i da izaziva pažnju zbog posla kojim se bavim. Ali to nije za ovaj post pošto mi nije svrha da se reklamiram.

Kada je Mercedes pre neki mesec prodavao AMG C klasu za 30999, da li ste svi mislili da je unutra 6.3 motor?

Slažem se da sam mogao napisati RS Look, ali mislim da je moj prvi tekstualni post rekao.

Što se tiče ogibljenja, platio sam sportsko ogibljenje u startu tako da imam isto. Skoro sam 99% siguran i da su mi kočnice iste.
                          Jedine razlike koje ja znam su motor (slažem se najbitnije), menjač i kožna sedišta (čak imam i sportska sedišta istog oblika kao u RS-u), pedale i felne od 18" (ja imam 17").
                          U odnosu na RS imam više zadnji difuzor, multimediju, parking kameru, karbon krov i B stub i sada treba da ugradim LED maglenke sa Fabije RS.

Iskreno, najviše sam uradio prepravku zbog LED dnevnih svetala koja jedino postoje na Oktaviji RS.

Nije ni meni bilo svejedno kada sam iz novog Akorda sa 2.2 i-DTEC od 150 KS ušao u Škodu, i meni je bilo - uff.
                          Ali auto je sasvim korektan, potrošnja je 5-6 litara i retko me je ko pretekao na putu.

Svakako još jednom hvala na svim postovima, o daljim prepravkama automobila ću vas obaveštavati naknadno.

Saša.
                          Skoda Octavia RS

|2009|1.9 TDI 130KS|Xenoni AFS + corner LED|LED dnevna|Zenec RVC40 kamera|Zenec ZE-MU620 monitori|Automatski brisači i kontrola svetala|Senzor pritiska|Caska 3669 BT GPS DVD MP3 Radio|iGO9|Tempomat|17" Pegasus|Sportsko ogibljenje|Michelin 225/45 R17|Sportska sedišta|ABS|ESP|

Comment

• Markoni147
                            CBC Senator XXL
                            • 18.09.2007
                            • 537
                            • Beograd, Zvezdara
                            • SEAT Altea XL 1.9 TDI

Skoda Octavia RS se proizvodi kao benzinac 2.0 TFSI (211 KS, nekada 200) i 2.0 TDI 170 KS...
                            Odlican auto za porodicne ljude koji vole ponekad da se provozaju malo brze...

Ovo je, ipak, samo nasminkana 1.9 TDI i nema nikakve veze sa RS-om, osim sminke...
                            Kao sto starac rece auto nije ruzan, ali je malo bezveze zavaravati se da se radi o RS-u...
                            SEAT Klub Srbija

Comment

• PnP
                              CBC Član
                              • 24.12.2008
                              • 34
                              • Beograd

Lepo je sve to, i to sto si ti iz novog Akorda sa 2.2 i-DTEC od 150 KS ušao u Skodu ( ), ali moje misljenje ti je da si previse bacio para i sto si temu nazvao Skoda Octavia RS jer ovde osim oznaka nista drugo nema od RS-a. Za te pare koje si dao mogao si da uzmes novog RS-a. Ali ajde, tvoje pare. Inace, u C AMG-u ti je 6.2 motor.
                              A to da te retko ko moze preteci na putu, eh, pa sada je to vec diskutabilno. I da, tesko da su ti kocnice iste....
                              Sve u svemu, lepo si sredio, steta sto pod haubom nije 2.0 TFSI.

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

Mene zanima ovaj karbon krov. Kako si to uradio ?
                                work in progress

Comment

Working...
                                X