Moj novi (službeni/privatni) auto-Škoda Roomster

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gazda
    CBC Član
    • 30.08.2005
    • 34
    • Beograd

Moj novi (službeni/privatni) auto-Škoda Roomster

Stigao je novi prevoz!
    Pošto se kod mene u novoj firmi kola zadužuju i koriste u obe svrhe (službeno i privatno) red je da se predstavi.
    U pitanju je Škoda Roomster 1.6 TDI CR 66 KW Style/Family. Postujem sa mob-a, pa slike za koji dan, kad se vratim sa puta.
    Inače prešao sam prvih 1500 km, pa imam i prve utiske.
    U vožnji se ponaša kao klasičan putnički auto, udobniji od WV Caddy-a. Crna metalik i fabrički zatamnjena stakla zadnja daju odlican izgled, tom delu iza A stuba koji se nekima ne dopada. Zajedno sa 15" 5-okrakim felnama na kojima su odlične 195/55 Contisport 2 gume.
    Climatic A/C radi ok. Board comp. daje dovoljno inf. Muziku cu nazalost uzeti tek za neki dan, jer ne znam sa čijeg su lagera uzeli auto, ali su istu najopuštenije izvadili.
    Last edited by gazda; 11.09.2011, 22:06.
    440 + KS !!!
  • gazda
    CBC Član
    • 30.08.2005
    • 34
    • Beograd

Takođe, zadnja klupa me je oduševila što zbog više nego dovoljno mesta, što zbog podele 40-20-40 i na kraju zbog podešavanja po dužini, nagiba i levo-desno (kada je izvađeno srednje sedište). Mislim da se ovaj sistem zove Vario-flex.
    Volan po visini i dubini. Mada mi se ne sviđa njegov izgled, lepo leži u ruci. Poziciju za vožnju sam našao lako jer se vozačevo sedište podešava i po visini. Još jedna stvar su dve kasete ispred suvozača koje su baš ok, kao i elastični držači za fascikle u vratima.
    Elektro-paket uključuje:
    Prednje prozore, retrovizore sa grejanjem.
    Kada okačim slike još detaljnije o opremi i utiscima, jer sad mogu i da malo pritisnem više papučicu desnu, pošto sam prešao 1500 km koliko kaže knjiga (a knjiga je zakon, neko reče).
    Pozdrav i strpljenja za slike, i ja sam nestrpljiv da dođem kuci.
    440 + KS !!!

Comment

• gazda
      CBC Član
      • 30.08.2005
      • 34
      • Beograd

Gume sam pogresio. Na autu su:
      Continental ContiPremiuContact 2. U vožnji su tihe i jako lepo drže na putu.
      Ovih 1500km je napravljena na relaciji Bg-Bor. Autoputem za sada ne preko 140 km/h, ali ima jos mesta za brzinu jer je ta brzina na oko 2400 rpm. Od Paracina do Bora ko zna put, bez komentara, a ko ne zna, deo je sređen, pa deo skinutog asfalta, pa u krug i tu se Skoda pokazala takođe o.k. Prosek brzine 95 km/h. Pri ovakvoj vožnji prosečna potrošnja 6,7l/100km sa ukljucenom klimom.
      Last edited by gazda; 12.09.2011, 13:38.
      440 + KS !!!

Comment

• gazda
        CBC Član
        • 30.08.2005
        • 34
        • Beograd

Evo par slika sa terena, a sutra na pranje pa lepo da ga odslikam.

440 + KS !!!

Comment

• gazda
          CBC Član
          • 30.08.2005
          • 34
          • Beograd

Evo svezih slika od jutros, s nekim detaljima opreme.

440 + KS !!!

Comment

• gazda
            CBC Član
            • 30.08.2005
            • 34
            • Beograd

440 + KS !!!

Comment

• jaksa
              CBC Senator XXL
              • 23.10.2004
              • 701
              • Novi Beograd, SC

Koliko airbagova ima roomster?

Comment

• gazda
                CBC Član
                • 30.08.2005
                • 34
                • Beograd

Originally posted by jaksa View Post
                Koliko airbagova ima roomster?
                2 x front, 4 x side.
                440 + KS !!!

Comment

• Mobtel063
                  CBC Član
                  • 30.11.2007
                  • 95
                  • Subotica

Odg: Moj novi (službeni/privatni) auto-Škoda Roomster

bruka od auta,ja inace vozim practik i mogu reci da sam odusevljen istim
                  na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• gazda
                    CBC Član
                    • 30.08.2005
                    • 34
                    • Beograd

Odg: Moj novi (službeni/privatni) auto-Škoda Roomster

Evo, pređoh nekih 4200 km za ovih mesec dana i mogu reći da je stvarno extra. Mesta dovoljno za sve, alat, prtljag, tri putnika. Prosek po bordu je 6,8 L/100km i to grad Beograd i grad Bor(40 km/h ograničenje svuda i murije tona) autoput 170-180 km/h (znači pun gas). Udobnost na zavidnom nivou, pogotovo pun auto. Motor je na granici tako opterećen, mislim da bi najjača verzija (102 KS) bila taman kako treba, ali i ovako nije loše. Kada sam putujem ide kao nevreme i stvarno sam oduševljen. Pošto ga koristim i kao privatni, nas dvoje i klinci (dva sina), putujemo zaista odlično. Tada ne jurim preko 100 km/h van i preko 140 km/h na autoputu i svi uživamo. Još jedna stvarno važna stvar je da kada izađem iz auta posle pređenih 800 km, nisam toliko umoran kao iz nekih automobila. Takođe pozicija za vožnju je odlična zahvaljujući podešavanju sedišta po visini i volana po dubini i visini. Oprema je sjajna i završna obrada u novou sa cenom.

Toliko za sada.
                    440 + KS !!!

Comment

Working...
                    X