Peugeot 406 by Gojkovic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gojkovic_ks
    CBC Član
    • 19.10.2010
    • 16
    • Krusevac

Peugeot 406 by Gojkovic

Eeee pa ovako...
    Auto je 2001. god, 1.8 16v 85 kw, presao 110 000 km kad sam ga uzeo pre nekih godinu dana.. ocuvan odlicno.. od opreme manje vise standardno.. el. retrovizori, el. podizaci x 4, servo, abs, digitalna klima, parking senzori, itd...

slicice unutrasnjosti...

a posle nekog vremena su stigle na reg felne
    rec je o 18-icama koje su inace od 308-ice GT :care:

felne su inace kacile unutra, tako da sam morao da uzimam distancere...
    pre toga, kupljene odgovarajuce gume.. U pitanju su Bridgestone Potenza dimenzija 215/45/18...

mala proba

montaza distancera od po 20 mm...

pre

posle

pre

posle

u medjuvremenu skinute unutrasnje lajsne i prefarbane i prelakirane u sivu...

preradjeni zadnji stopovi... sad za poziciju svetle po 3 sa obe strane (pre je bilo po dve)

porucen i kupljen Alpine CD-MP3 iz Zagreba jer ga je kod nas gotovo nemoguce naci, u perfektnom stanju... ovo su inace njegove originalne slike... model CDA-9887r, 4x60w, itd, itd..

evo i slika posle ugradnje Alpine i jos malo drugih

jos malo novosti... Kupljeno pojacalo Alpine MRV-F303 4x50 RMS, V12 serija... Sluzice neko vreme dok se ne skupi neki evro za bolje, tj. jace..

a uzeti i zvucnici za prednja vrata, Alpine type R serija, SPR 17 LS, komponentni sa skretnicama...

porucen instalacioni kit za ugradnju pojacala,
    Kicker CK84

Product Features:
    8 Gauge Complete Amplifier Kit
    Designed specifically for car audio systems up to 300 watts
    Premium power and ground wire provides optimal power transfer
    Made from 100% oxygen-free copper for a pure uninterrupted transfer of power
    Includes 4-channel RCA interconnect cables for the audio signal connection from the receiver to the amplifier
    RCA Interconnects are made with twisted-pair technology for noise reduction
    Terminals are gold-plated for excellent signal transfer
    Maxi Fuse holder offers ideal protection for mid powered systems
    1-year Manufacturer's warranty

Package Includes:
    6.1m 8 AWG Power Wire
    0.91m 8 AWG Ground Wire
    6.1m 16 AWG Remote Lead
    5m 4-Channel RCA Signal Cable
    18.29m 16 AWG Super Twist Speaker Wire
    Fuse Holder
    50A Maxi Fuse

Toliko od mene za sad... U planu za dalje sredjivanje su sportske oruge do -40 mm, farbanje spoljnih lajsni u boju auta, zatamnjivanje stakala i jos mnogo toga... ali lagano... idemo redom... Pozdrav
  • nidzola1
    CBC Senator
    • 26.04.2010
    • 252
    • Srbija

Odg: Peugeot 406 by Gojkovic

bonbona, samo ovako kvalitetno nastavi!

Comment

• iggyboy
      CBC Veteran
      • 18.03.2008
      • 148
      • pozarevac
      • stilo 16v

odlicno,samo tako nastavi

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Auto place za spustanjem. jesi razmisljao o tome? Samo nemoj da kazes da ne bi to radio zbog udobnosti, posto si nafurao 18ce na udbonost se ne misli

I love my

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Lep automobil...

Comment

• Semi
            CBC Veteran
            • 04.03.2008
            • 192
            • Smederevo

Originally posted by Kanarinac View Post
            Auto place za spustanjem. jesi razmisljao o tome? Samo nemoj da kazes da ne bi to radio zbog udobnosti, posto si nafurao 18ce na udbonost se ne misli
            Pa, napisa covek da je to u planu
            Odlicno, samo nastavi!

Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

Uh felne ekstra izgledaju,i ekstra mu stoje,naravno jedno spustanje bi upotpunilo izgled!Muzika takodje za pohvalu!

Comment

• Kanarinac
                CBC Senator XXL
                • 08.10.2004
                • 2870
                • BG,Weedikovac

Originally posted by Semi View Post
                Pa, napisa covek da je to u planu
                Odlicno, samo nastavi!

Prevideo sam tu poslednju recenicu

I love my

Comment

• gojkovic_ks
                  CBC Član
                  • 19.10.2010
                  • 16
                  • Krusevac

Hvala! Spustanje naravno ide i u planu je, kao sto sam i napisao, a sad trenutno traje potraga za ogovarajucim oprugama

Originally posted by boban1982 View Post
                  Uh felne ekstra izgledaju,i ekstra mu stoje,naravno jedno spustanje bi upotpunilo izgled!Muzika takodje za pohvalu!
                  Hvala, hvala Spustanjem ce mnogo dobiti na izgledu, a i takodje dobice malo i na stabilnosti... A za muziku jos da nadjem elipse Alpine type R za pozadi i da kompletiram sistem, bar za pocetak... Kad to nabavim, posle ide samo nadogradjivanje u vidu vufera, malo jaceg pojacala i mozda damping prednjih vrata i to bi bilo to Pre svega zelim kvalitetan zvuk u autu..

Comment

• gojkovic_ks
                    CBC Član
                    • 19.10.2010
                    • 16
                    • Krusevac

Posto me dugo nije bilo, evo nekih slika sta se desavalo za to vreme... Uzivajte

"Malo" se radilo... tj. 2 dana bukvalno od 10 do 10... sta da radim kad hocu da bude sve kao fabrika da je ugradjivala...
                    Ako nekog zanima za bilo sta u kabini kako se rastura, moze slobodno da pita, doktorirao sam
                    Evo malo slicica da vidite o cemu se radi...

Izbusena rupa do kabine...

Skretnice...

Inace, zavrseno je sve.. Bice i neki klip, da se vidi i cuje kako sve to izgleda i zvuci

Ipod zauzeo mesto u kaseti i povezan sa Alpinom... Sa diskovima sam se pozdravio

Pojacalo namontirano na naslonu zadnjeg sedista... Moze i da se preklapa... Sve po standardu

I kuciste osiguraca je tu naravno, pricvrsceno za poklopac osiguraca...

Evo i klipa...
                    Naravno, uzivo ne drnda i ne brljavi ovako kao sto se cuje na snimku...

Michelin Alpin odradile odlicno svoju sezonu, vreme je da se vratimo na stare dobre, letnje 18-ke Tu je i par slicica...

Comment

• gojkovic_ks
                      CBC Član
                      • 19.10.2010
                      • 16
                      • Krusevac

Evo i oznake felni ako nekog zanima...

Samo malo da vam zagolicam mastu za pocetaak :h12:

Opruge su H&R, spustaju do 30/35 mm... Trebale su da budu Eibach Pro Kit, i placene su bile, ali su mi posle par dana javili da ih nemaju vise na stanju i da imaju samo H&R... Tako da sam rekao da mi posalju njih, jer vise nisam mogao da trazim i da se cimam oko glupih opruga... Ono sto je bitno je da su sada tu, konacno :huhuhu:
                      Ako nekog zanima sve ukupno me je izaslo oko 200 evrica (iz Nemacke su stigle)...

Eeee pa drustvo, konacno odradjeno sve...
                      Tu su slike, pa prosudite sami, sto se mene tice, ja prezadovoljan :JUHU:
                      Auto super leze u krivinama, stabilniji, precizniji... Da cujem komentare...

Last edited by gojkovic_ks; 25.05.2012, 15:21.

Comment

• gojkovic_ks
                        CBC Član
                        • 19.10.2010
                        • 16
                        • Krusevac

Moram da se pohvalim da sam pri kraju da uspesno resim kontrole radija preko komandi na volanu... :jea:

Dacu jedno objasnjenje, pa ako nekome moze da posluzi odlicno...
                        Pa da krenemo...

Ovaj adapter
                        sto sam kupio mi definitivno nece biti potreban uopste... Razlog cu dati u daljem tekstu...

Takodje, ova rucica sto sam kupio
                        mi isto tako nece trebati...

Umesto nje sam nabavio original rucicu od 406-ice sa donjom onom plastikom koja se ugradjivala u modele do 2001. god, jer samo da ugradim onu drugu nije bilo izvodljivo a da ne kupim jos i gornju i donju plastiku sto ide oko volana + ceo ovaj komplet
                        sto bi me izaslo preko 100e...

Nisam slikao, ali evo sa neta slike... Dakle sad sam ovo nabavio...Instalacija najprostija moguca, skinem kod sebe i stavim ovo, sve sraf na sraf, drugim recima fabrika...
                        Slika samo rucice...

Rucica ima 7 funkcija odnosno operacija... Dzek koji ide iz nje ima tri zice...

Kljucno... Da bi ste uopste mogli fabricke funkcije sa volana da povezete sa aftermarket plejerom mora da bude Alpina (mozda postoji nacin i za drugu marku, ali pricam vam za ovo u sta sam siguran). Ne mora da bude neki od top modela, jer velika vecina Alpina plejera poseduje opciju Steering Wheel Control: Steering Wheel Control Ready

Iz radija izlaze takodje 3 zice (SWRC G. OUT (-), REMO 1 i REMO 2)... kao na slici...

Ovo SW Input Terminal zanemarite sto je obelezeno...

Posto nisam na netu mogao da nadjem semu za rucicu, tj. sta je koja od ove tri zice na dzeku... krenuo sam redom, spojio prvo jednu kombinaciju, pa drugu i tako dalje sa ove tri zice koje izlaze iz plejera...

Kad plejer poseduje Steering Wheel Control: Steering Wheel Control Ready opciju, on ima mogucnost da uci komande, dakle, spojite zice, udjete u podesavanja na plejeru, izaberete Steering, zatim odaberete npr. POWER, SOURCE, VOL. UP, VOL. DN, MUTE, BWD, FWD ili neku drugu, zavisi sta hocete da programirate, povucete rucicu (npr. za VOL. UP tj. pojacavanje hocete da bude kad se pritisne na gore), drzite tako, plejer registruje signal, izaberete da memorise i to bi bila cela mudrost... Ponovite isto tako za sve ostale komande i posle malo muke imate komande na volanu bez kupovine adaptera koji kostaju od 80e pa na gore

Kad sam isprobao i video da je moja teorija uspela i u praksi uspela, nije bilo kraja mojoj sreci

Znaci komande rade perfektno, jedino sto nisam uspeo sve da finalno namontiram, jer sam morao da krenem za BG, jbg nedostatak vremena, ali prvom prilikom kad odem za KS za 10-ak dana bice i to, sa sve video klipom da dokazem sve sto sam napisao...

Evo nekih novosti... Posto mi je zaribao jedan klizac od kocionih celjusti, morao sam hitno da reagujem.. Tako da sam uzeo i zamenio komplet sve... Tj. Skinuo sam svoje celjusti i diskove (fabricki su 260 mm) i uzeo komplet sve od karavana sa vecim celjustima i diskovima 283 mm...

ovo je sve sto je bilo na autu...

Novi diskovi i celjusti namontirani...

Za sad nista od Brembovih celjusti i 305 mm diskova, sacekace neku drugu priliku...

Da kazem jos da auto sad koci neuporedivo bolje nego sa starim diskovima...

Namontirana rucica sa donjom plastikom..

A evo i snimak da vidite kako funkcionisu komande na volanu

I jos par...

Last edited by gojkovic_ks; 25.05.2012, 15:20.

Comment

• zokce
                          CBC Član
                          • 06.05.2008
                          • 26
                          • Leskovac
                          • Renault Laguna II 1,8 16V

Bravo, svaka čast!
                          Jesi li računao koliko se promenio obrtni moment i potrošnja zbog promene točkova, ili nema razlike?

Koliko te koštalo zadovolјstvo zamene točkova (i opruga) a koliko muzike?
                          Last edited by zokce; 06.07.2012, 18:58.
                          Renault Laguna II 1,8 Privilege, juni 2004

Comment

• Desmo
                            CBC Senator
                            • 27.06.2010
                            • 280
                            • Vrsac
                            • VW Mk2 1.8

Baš je lep Pežolac brate!
                            Aspirazione naturale!

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Sve je objasnjeno,pun pogodak!Izgleda opasno dobro!

Comment

Working...
                              X