Golf 4 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milanco
    CBC Član
    • 20.01.2012
    • 30
    • Beograd
    • VW Golf 4 1.6 16v

Golf 4 1.6 16v

E pa ovako, pošto sam se danas registrovao i predstavio na forumu, ajde onda još i da predstavim svoj auto.

Dakle, u pitanju je Golf 4 1.6 16v, 2002. god. koji sam uvezao prošle godine iz Švajcarske. Priča oko uvoza je vrlo karakteristična, pošto sam auto uvezao na babu, koja je bila 100% invalid. Pošto ja živim u BG, a moji su u Prokuplju, prošle godine kada sam prodao svog Stojadina, dogovorio sam se sa ćaletom da uvezemo za njega na babu neki auto, a da ja uzmem njegovu Fabiu 1.2 sedan koja je 2004. god, kupljena nova i prešla 58.000 km, Međutim, ja sam od početka nameračio da taj drugi auto bude za mene. Tako je i bilo. Auto mi je uvezao ćaletov poznanik koji dovozi kola iz Švajcarske. Tražio ga je specaijalno za mene 2 meseca, da bi kao kilometraža bila manja. Elem, baba me je ispoštovala do kraja, kao svog omiljenog unuka - dan nakon što smo na njeno ime registrovali golfa, baba je umrla!

Kada sam ga uzeo, Golf je imao na satu 84.000 km. Tada sam sumnajo u tu kilometraži, ali ne toliko, jer je auto ipak dovezao prijatelj. Sada sam siguran da ima jedno 150.000 km više. Sve u svemu, ipak nije loš i sviđa mi se više od većine golfova koji se mogu naći u oglasima. Jedino što je benzinac, pa se mora baš voditi računa o načinu vožnje. Lepo ide, ali potrošnja je minimum minumuma 6,5, na auto-putu pri 120 je oko 7. Sve preko toga raste drastično. U gradu je oko 10. Stoga mi se smeši ugradnja plinskog uređaja, samo da se još malo raspitam o podobnosti plina za konkretan motor. Za sada, prešao sam 15.000 km za manje od godinu dana, ali u zadnjih par meseci najmanje od toga, udaril kriza i po meni.

Od održavanja sam imao veliki servis u junu, a pred novu godinu sam čistio dizne i klapnu step motora, koji je nakon toga crkao, pa je morao novi (polovan). U skorijoj budućnosti planiram zamenu diskova i pločica i još neke lične stavke...

Uf, baš sam se raspisao, mogao bih tako do sutra, zato evo neka slika..

• Graha
    CBC Veteran
    • 21.01.2011
    • 141
    • Beograd
    • mazda 121

Odg: Golf 4 1.6 16v

Fino izgleda i ocuvano, dobro opremljen kao i vecina auta za Svajcarsko trziste...
    Cuo sam da se preko invalida ne placa carina pri uvozu automobila i da je nesto jeftinija registracija, a sad posto je vas zadesila ta tragedija da vam premine baka pa me zanima da li cete morati da dodatno carinite auto sledece godine pri registraciji posto sam cuo da 2 ili 3 godine treba lice koje je invalid da poseduje auto da bi mogao da ga prodaje/prepisuje dalje?

Comment

• milanco
      CBC Član
      • 20.01.2012
      • 30
      • Beograd
      • VW Golf 4 1.6 16v

Mislim da je tačno to da se ne sme prepisivati auto ako je uvezen na invalida, samo ne znam koliki je tačno taj period. E sad, u mom slučaju to sigurno nije tako, ne znam tačno kako ide procedura, ali mislim da se ne plaćaju carina i porez, s obzirom da je u pitanju nasledstvo. Začkoljica je da auto mora biti preveden na mog oca, s obzirom da je on kao sin prva linija nasledstva. Olakšavajuća okolnost je štoje ćale jedinac, pa ne bi trebalo da bude problema. Ako bi se npr. auto prevodio na mene, ja sam kao unuk druga linija nasledstva, pa bi onda morao da se plati porez. U svakom slučaju, meni više odgovara da se auto vodi na ćaleta, da ne bih menjao tablice, jer je meni lična karta na Beograd, a ionako mi je lakše da svu papirologiju oko registracije završavam u Prokuplju. Za sad, ja ga vozim ovako na babino ime... Ne znam kakve su provere u sup-u, možda bih mogao još koju goinu uopšte da ga ne prebacujem, ako ne proveravaju da li je vlasnik živ...

Comment

• milanco
        CBC Član
        • 20.01.2012
        • 30
        • Beograd
        • VW Golf 4 1.6 16v

Danas sam proverio u Porsche Beograd kilometražu, po broju šasije u njihovoj evidenciji. Zadnji servis u Švajcarskoj je rađen na 59.000 km 2009, god, a ja sam ga uzeo početkom 2011. sa 82.000. Prema tome, izgleda da mi je kilometraža ipak tačna!

Inače Porsche Beograd sam kontaktirao mailom, a odmah sutra ujutru su me kontaktirali telefonom, samo sam im izdiktirao broj šasije i odmah su mi dali podatke. Izuzetno su ljubazni i svaka im čast na predusretljivosti!

Comment

• Darth Vader
          CBC Senator
          • 18.10.2007
          • 280
          • Backa Palanka

lep golf
          sto se tice invalidnosti i carine, ne znam po kojem osnovu ti je baka bila 100% invalid, jer su sada to previse podelili, razvrstali i slicno . . .
          RVI 100% ne placaju nista, odnosno PLATIS SVE, i onda posle zakonskog roka od 90 dana ti drzava ne vrati pare pa je tuzis
          RVI 70-90% su oslobodjeni carine, no po istom principu, no, iako sam ja 90%, u ns je moja vectra karavan teretni auto, pa sam morao da platim sve
          nasa drzava
          ako se uvozi nov auto, nema otudjenja 5 godina, a polovan je rok od 3 godine
          vozilom sme upravljati vlasnik, ili opunomocenik koji je naveden i niko drugi, jer se cini carinsi prekrsaj, pa ga policija moze oduzeti i vratiti carini, pokrece se postupak i moras da platis sve, da bi dobio auto nazad

Comment

Working...
          X