Nova ljubimica - Mazda 6 2.0d, 2004

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Nova ljubimica - Mazda 6 2.0d, 2004

Drugari,

ja se izvinjavam sto ranije nisam prijavio ali vec 4 meseca sam ponosni vlasnik ove lepotice sa slika. Inace radi se o "najobicnijoj" Mazdi 6 iz 2004, samo u sport paketu opreme a prethodni vlasnik je promenio i zadnji branik i izduve. Kako je josuvek zima i auto je na zimskim gumama i felnama - alu ali 16" neke bolje slike ce sacekati a ovo su sliike iz salona u kome je kupljena.

Inace auto je kupljen u BMW-ovom salonu u Klagenfurtu a tamo je dospeo iz transakcije "staro za novo". Kada sam ga ja uzeo bio je presao 92k i jako je uredno servisiran.

Ima ok opremu, da ne nabrajam klima, abs... pored standardne ima cd changer sa 6 diskova (nije MP3 na zalost), BOSE ozvucenje sa wooferom, xenon farove, grejace u sedistima, sedista na struju, Webasto. To mi sada pada na pamet...

Jes da nije Alfa ali nije ni tako los :-)

A dalje - slicice...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Nova ljubimica - Mazda 6 2.0d, 2004

Oprostićemo ti nekako za tu Alfu

Tvoj potpis i slični me je inspirisao da napravim na sajtu šta se vozi kao šporet
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Mazda 6 2.0d

Ovo pre dodje kao neka grejalica

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Graha
        CBC Veteran
        • 21.01.2011
        • 141
        • Beograd
        • mazda 121

Fina sestica dizelka
        S obzirom na malu predjenu km interesuje me kako se auto ponasa kod tebe za sada?

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Mazda 6 2.0d

Kod mene - odlicno, za sada (da ga ne ureknem).

Jedini problem koji sam do ada primetio su amortizeri poklopca prtljaznika - malo je falilo da me sopstveni auto "gepekuje" ali vec sam dogovorio sa dilerom i to ce biti zamenjeno. Diler mi je do sada promenio i xenon sijalicu koja je bila prikraju svog zivota.

Ono sto dalje primecujem je da ce po mojoj proceni kvacilo preziveti ovu i mozda i sledecu zamenu ulja i da mu ne gine zamena ali to mogu da racunam u potrosnu robu. Diler je promenio sve kaiseve i pumpu za vodu tako da o tome ne razmisljam, a verovatno se time necu ni baviti jer ne planiram da ga vozim sledecih 100k.

Primetio sam da kada je hladno vreme neka resetkica u kavbiti skripucka dok se kabina ne zagreje ali za sada nisam locirao koja je a i kada budem locirao nemam ideju kako to da resim, a bas me nervira...

Ono sto ja mogu da mu zamerim je to sto menjac ima 5 brzina - bas se osweca na auto-putu da m,u fali 6. Ali to je ono sto ne moze da se promeni niti je kvar .

Sa potrosnjom je relativno dobar - na auto-putu oko 7l dizela, mozda kojih stotinak grama vise, ali pri prilicno "neznoj' voznji - tempomat na 160 i udri... Kada sipam Shell v-power dizel onda obori potrosnju za nekih 0.5l ali to je to...

Za vreme koje je kod mene presao sam nekih 11k km.

Sve u svemu jako dobar auto, prema onome sto mi je trebalo - kako sada pravim izmedju 30k i 40k godisnje trebao mi je veliki autosa dizel motorom, da put sto manje osetim na ledjima a koliko je to moguce i na novcaniku.

Comment

• bojanvet
            CBC Član
            • 06.04.2008
            • 85
            • kraljevo

Jeste potrosno, ali to kvacilo sa plivajucim zamajcem kosta poprilicno. Pomoli se da si se zeznuo u proceni. Inace, ljudi prodaju auto zbog toga!
            Mazda je prelepa, i mislim da ce biti moj sledeci porodicni auto, samo karavan varijanta!

Comment

• Graha
              CBC Veteran
              • 21.01.2011
              • 141
              • Beograd
              • mazda 121

ovaj plivajuci zamajac im je da kazem jedna velika mana (tim 6-cama dizel).
              Javi na koliko km si morao da ga zamenis i koliko te je kostalo to u belom svetu
              Jos jedan savet bih zeleo da ti uputim, a to je sto se tice dizni i EGR-a: slobodno ga povremeno "produvavaj" na auto-putu kao sto vidim i da radis (160 mu je taman dovoljno), jer se EGR moze zaprljati kao i dizne (nove dizne su dosta skupe po komadu).
              No to kod tebe ne bi trebalo biti problem posto je znatno kvalitetnije gorivo tamo nego ovde (pa govorim zato jer sam cuo dosta iskustava od odavde).
              Srecno sa daljom voznjom i da te auto sluzi sto duze uz mala ulaganja (kao u nekadasnje Japance)...

Comment

• zmaj_pa
                CBC Senator
                • 13.05.2007
                • 232
                • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Ja sam imao prilike i da se provozam....Prilicno dobar auto i jako ocuvan al i nije moglo da bude drugacije kad je kupljen u Denzelu.....Sto se tice dizni i egr-a sa tim sigurno nece biti problema jel se redovno vozi po auto putu....Barem jednom mesecno u cugu 800 km tako da to nebi smeo da bude problem.
                Sto se tice plivajuceg zamajca to i ako ode nije tako tragicno.....Kod dilera zamajac sa ostalim potrebnim stvarima je 900 eura plus ruke oko 300 znaci 1200...Kod majstora koji nema Mazda znak na garazi vec neki drugi set ide izmedju 500-800 eura delovi i ruke oko 150......

Comment

• vulkan
                  CBC Veteran
                  • 03.09.2011
                  • 151
                  • sabac
                  • mazda nisan

Originally posted by Graha View Post
                  ovaj plivajuci zamajac im je da kazem jedna velika mana (tim 6-cama dizel).
                  Pa nemaju samo mazde 6 taj plivajuci nego i ostali savremeni auti. Cak sam negde bas na forumu nasao da kod wv-a crkavaju na manjoj km nego na japancima.

Comment

• ToNcA
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2006
                    • 868
                    • Mazda 6 2.0d

Originally posted by vulkan View Post
                    Pa nemaju samo mazde 6 taj plivajuci nego i ostali savremeni auti. Cak sam negde bas na forumu nasao da kod wv-a crkavaju na manjoj km nego na japancima.
                    Bas tako, svi moderni dizeli imaju istu boljku. A kada sam rekao da kvacilo cenim da ce morati da se menja mislio sam na ceo period eksploatacije kod mene - sto bi se reklo u narednih 50-tak K. Naravno nije novo ali na Renaultu kad mi je bio takav osecaj na kvacilu, presao sam jos 40k i josuvek je bilo citavo. Sada jeste ovaj motor jaci ali je valjda i set malo jaci .

Sve u svemu auto mi se za sada jako dopada, pa jedva cekam lepo vreme da odradim sam par fotkica...

Comment

Working...
                    X