Hvala vam Al imam jos pitanja,nekako u vas imam poverenja...ovaj motor nije Corsin jer je 1281cm3,taj motor ima Kadet,prodavac mi nista oko toga nije rekao pa nzm kad je stavljen motor..auto je uvezen 2003god...na satu pise 144232(od prilike) i sad me zanima kako se to meri..jel je to merenje ovog motora ili i predhodnog ?! i kakvi su to motori,u pitanju je 13NB 44kw ?
Slikaj motor pa okaci ako ti nije problem...!Taj motor 1.3 je iz kadeta E i corse A i ok se pokazao.1.3 sa 44kw NIKAD NIJE ugradjivan u corsu B kao model a me bas zanima kako ga je ubudzio
Do tada evo ti specifikacije
13NB
Bauform: R4
Steuerung: OHC
Anzahl der Ventile: 8
Bohrung (mm): 75,0
Hub (mm): 73,4
Volumen (cm³): 1297
Leistung (kW bei min-1): 44 / 5800
Drehmoment (Nm bei min-1): 96 / 3200
Verdichtung: 8,2 : 1
Motormanagement: Vergaser Pierburg 1 B 1
Oktanzahlbedarf: 91v / 91, keine Klopfregelung
Steuerung: Zahnriemen
Abgasanlage: kein Katalysator, ungeregelter Katalysator möglich
Besonderheiten:
Verwendung: Corsa A (F10/4, F10/5), Kadett E (F10/4, F10/5, F13/4, F13WR, THM 125)
Da li je motor uopste legala?Broj motor je u cipu saobracajne.Treba ga iscitati na citac(auto moto savez) i proveriti.Nije valjda ubudzio divljaka i tako ti prodao auto.
Ovaj ima 12v ... ne znam on je registrovan do septembra...u saobracajnu mu je ova zapremina motora od 1281cm3... sad kako to ide sa ucitavanjem koda to ne znam..a ako je ilegala ne mogu da ga registrujem ili kako??sta se tad desava ? Ja sam sa prodavcem napravio kupo-prodajni ugovor i auto se jos ne vodi na mene,to tek kad vratim tablice...nemam kako da ga slikam..nemam aparat
Da se ne opterecujes mnogo,prvi ti je auto.Ne znam gde zivis i koliko si udaljen od najblizeg tehnickog pregleda ili auto moto saveza srbije.Elem,ja se ne razumem u te opel oznake,kubikaze.Ono sto je bitno je da se broj motora poklapa sa brojem koji je u saobracajnoj(u cipu saobracajne).Sve ostalo ,kubika,kilovata je nebitno za tebe.
MOzes da odes u bilo koji tehnicki pregled ili Ams i da ih zamolis da ti iscitaju broj motora iz cipa saobracajne.Onda taj broj uporedis sa brojem na bloku motoru i miran si ako se poklapaju.Ako ne,onda juri vlasnika.
Ako ima razlike u problemu si.Moze doci i do oduzimanja auta a moze i da se "sredi" .Ali otom potom.
Jednostavno,ova drzava kao da namerno radi protiv svojih gradjana.Prvo ona zajebancija sa oduzimanjem vozila,,a sada broj motora stavljaju u cip
Ja sam morao menjati saobracajnu pre 15 dana jer je u cipu pogresno upisan broj motora.Iako je auto kupljen nov i svi papiri su bili kako treba,opet je neko zaboravio da ukuca slovo i morao sam platiti 1300 dinara za novu saobracajnu tudjom greskom.
Sve ovo pisem jer si krenuo sa pricom kako korsa ima motor koji se fabricki nije ugradjivao u nju.Zato i pitam,da nije ubacen drugi motor,koji nije carinjen,tj divljak.
Druze nema sanse da je 12v (3cilindra po 4ventila).
Ja imam tu corsu od hiljadu kubika tri cilindra,1.0 12v 98smo,tacnije 973ccm,40kw/54ks!
Corsa ce se voditi na tebe TEK kad platis porez na prenos apsolutnih prava od 2.5% na vrednost corse iz AMSS kataloga u poreskoj upravi.
Ako u saobracajnoj pise ta kubikaza trebalo bi da je motor zaveden posle ubacivanja!Za svaki slucaj podhitno ako imas poznanika policajca nek ti proveri u sistemu koje vozilo (marka,boja,kubikaza konjaza) se vodi pod tim tablicama sto su na corsi.
Ono sto ti mogu pomoci je da mi posaljes il ovde ili na pp broj sasije i broj motora iz saobracajne kako bih ti rekao kakva je bila izvorna corsa kad je izasla iz fabrike.Ili ako hoces sam proveri pomocu VIN dekodera
Auto prilikom kupovine se proverava u policiji...za ubuduce,kad se odlucis za konkretan model,pre davanja novca,proveris da li se slaze broj motora i sasije na autu,sa podacima iz saobracajne dozvole...broj sasije se mora slagati,a motor moze da bude i pusovan iz ovog ili onog razloga...taj pus stavlja policija i ako je to kod tebe slucaj,mozes mirno da spavas...ako imas nekoga u policiji najbolje je da se ode na KT ili na tehnicki pregled...ako postoje i neke nepravilnosti,moze i to da se resi,ali ne bih o tome...
Nisam vam rekao da sam pre kupovine napravio kupoprodajni ugovor sa prodavcem...tamo je ona zena koja radi iscitala saobracajnu i posedujem papir "Citac saobracajne dozvole"...brojevi sasije i motora iz ucitanje saobracajne slazu se sa brojem na motoru i sasiji .. jel mislite da ipak moze da bude neka prevara!??
Comment