BMW 525i M

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sigtran
    CBC Član
    • 04.04.2008
    • 92
    • Beograd
    • BMW 525i M (E39)

BMW 525i M

Evo i mog novog ljubimca od pre neki mesec... Prava porodična limuzina. Lepša polovina rekla mora auto da ima 4 ili 5 vrata (kupe dakle nije dolazio u obzir) i dovoljno prostora zbog dece, a ja birao, i izabrao naravno svoju ljubav još iz mlađih dana, BMW seriju 5. Za E60 se nije imalo para, pa je odluka pala na E39. Dugo sam tražio neki dobar 525i u M opremi i na kraju pronašao takvog...

Još se tu i tamo pomalo radi na njemu, ispravljaju sitnice, menjaju pojedini dotrajali delovi tj. redovno i pomalo vanredno održavanje, ali što se spoljnog izgleda tiče, to je to... Od opreme ima fabrički M paket uklj. i vešanje, kožna sportska sedišta sa grejačima, automatski menjač sa steptronikom, ksenone, digitalnu dvozonsku kliku, fabričke M felne sa gumama 235/45/17 napred i 255/40/17 nazad, el. zavesicu, 6xCD šaržer, shadowline, tamno nebo, itd, itd... Motor benzinjara šestak, kad se potopi gas, što zbog zvuka motora, što od ubrzanja, odmah izlazi kez na usta.

Jeste, puno troši po gradu, oko 13L, na putu je OK, oko 7L pri 100km/h odnosno 9-10L pri 150-160km/h. Izvlači oko 240km/h, ali samo sam ga jednom na kratko probao, čisto probe radi, inače ne prelazim 160km/h na autoputu bezbednosti ali i kazni radi. Unutra, dok se krstari je veoma, veoma tih, prava limuzina više klase. Kad se doda gas, motor oštro zareži i snažno povuče kao pravi sportski auto. Tačno što sam i želeo...

Ima i zimski komplet felni i guma, 16-tica, ali je mnogo lepši u ovoj letnjoj obući.

Last edited by Sigtran; 15.05.2012, 21:29.
  • bozo
    CBC Član
    • 17.10.2011
    • 51
    • Kraljevo
    • SAAB 9-5 Aero

Odg: BMW 525i M

Auto je vr' Odlican, vozao sam se u njemu

Comment

• Sigtran
      CBC Član
      • 04.04.2008
      • 92
      • Beograd
      • BMW 525i M (E39)

Što jes, jes... bio si provozan.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Fenomenalan auto. Jako lepo izgleda, a verujem i da dobro ide Svaki rispekt

Comment

• jevrem
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2006
          • 948
          • Smederevska Palanka
          • A4 2.0TDI quattro

Svaka cast veoma dobar primerak. Jedino da ima manuelni menjac bio bi jos bolji
          Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
          Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Sigtran
            CBC Član
            • 04.04.2008
            • 92
            • Beograd
            • BMW 525i M (E39)

Hvala. Što se manuelca tiče, rizik od potencijalnog kvara i štete bi bio manji, što jes jes. Ali za sada je sve u najboljem stanju - menjač menja glatko, bez trzanja, nećkanja, čudnih zvukova, itd. Nedavno je promenjeno je i ulje i filter u njemu.

S druge strane, automatik zaista pruža komfor u vožnji, naročito po gradu. A kad se čovek uželi ručnog šaltanja, tu je steptronic, + i -, pa cepaj bato. Inače, cepao sam ga na Navak-u, na prošlom track day-u, i sve je izdržao bez bilo kakve naznake bilo kog problema.
            prilično.

Comment

• WEST 014
              CBC Senator XXL
              • 17.08.2010
              • 862
              • Valjevo
              • Audi A4

Prelep automobil sa pravim motorom i pravom opremom!

Comment

• Sigtran
                CBC Član
                • 04.04.2008
                • 92
                • Beograd
                • BMW 525i M (E39)

Pa tako sam nekako i gledao... Do 2500ccm registracija je još koliko-toliko podnošljiva za 10g star auto (popust za registaciju po stopi od 40 odsto), pa ispada oko 450e godišnje - tj. ne preterano skuplje nego registrovati koju godinu mlađi auto od 2000ccm koji dođe oko 300e. A zauzvrat, sa 2500ccm dobija se pravi šestak, 192ks i neverovatan zvuk motora kada se potopi papučica gasa.

Comment

• Sigtran
                  CBC Član
                  • 04.04.2008
                  • 92
                  • Beograd
                  • BMW 525i M (E39)

Evo još jedne sličice od pre neki dan... Pravo je uživanje voziti ga. Da je još i gorivo jeftinije, gde bi mi kraj bio...

Comment

• hagor
                    CBC Senator XXL
                    • 05.12.2007
                    • 362
                    • Krusevac

Vrhunski je !
                    BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
                    Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god

Comment

• Sigtran
                      CBC Član
                      • 04.04.2008
                      • 92
                      • Beograd
                      • BMW 525i M (E39)

Evo par friških sličica nakon pranja... U međuvremenu zamenio PK kaiš, rolere i španere, sredio parking senzore koji su zezali, uradio servis (ulje i filter), skinuo EZ-Lip, ipak je original fabrički izgled najbolji, skinuo foliju sa prednjih bočnih stakala (bila 50% sada 20%) i dobio atest, tako da panduri sad mogu da mi pljunu pod prozor po tom pitanju... Ostalo mi još zadnje diskove i pločice da zamenim, ali nije toliko hitno, kad se skupi neka parica...

Sve u svemu, da ga ne ureknem, stvarno sam prezadovoljan autom, mogao bih da iz njega ne izlazim danima.

Kad krstarim, uživam u komforu i tišini. Kad stisnem gas, oštro zareži i snažno povuče a osmeh na lice sam izlazi. Jeste punih 11 godina star, ali pruža uživanje ko nov...

Comment

• Nostradamus
                        CBC Član
                        • 04.08.2012
                        • 21
                        • Beograd-Kaluđerica

e 39 je vrh među peticama prelep je ,kad napuni nekih 20 godina imaš sigurnog kupca
                        ultimate driving machine

Comment

Working...
                        X