Koliko ti trosi na 100 km benzina
Peugeot 308 1.6 120ks ~ mezimče :)
Collapse
X
-
kolko god da prelazi, a kupio je da se vozi, uvek se isplati jer za taj auto uredjaj kosta 400e. zasto bi trosio 8L benz kad moze 9L gasa ?!? nekom ni 20L benz po gradu nije puno a nekom je i tih 8 puno.
ono gore te nisam razumeo ali nebitno...Last edited by zverko; 08.01.2015, 23:01.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
-
Zdravo ljudi.
Prošlo je skoro 4 meseca od kupovine i pređenih oko 4500 km pa rekoh da napisem utiske.
Autom sa vrlo zadovoljan. 75% kilometraže je pređeno po auto putu.
Udoban je, prostran na zadnjoj klupi. 3 muskarca sa prosekom oko 90kg vozila su se nekih 350km u vise navrata i kazu da im nije bilo tesno pozadni.
Lepo se ponaša na putu, ubrzava dobro. Nije bučan.
Prosečna potrošnja na auto putu je bila od 6.3 do 7l/100km Brzinom od 110 do 150 km/h. 10x sam vozio relaciju Niš - Novi Sad. Tako da sam baš zadovoljan potrošnjom. ~svi podaci su po bord kompjuteru~
Po gradu je proča poprilično drugačija. Zimi kada su bile hladnoce -10, -15 potrošnja je bila oko 11l/100km. Sada oko 8.5-9l/100km
Dosta razmišljam da ugradim plin, pogotovu sto mi je motor tako reci nov ~49200 km~ mu je trenutna kilometraža.
Nije mi presudna cena uređaja, već da je uređaj pouzdan i da neće naškoditi motoru koji ću nastaviti da održavam u ovlašćenom servisu.
U jednom od pouzdanijis auto gas servisa u Nišu (ugrađuju tng u Bross taksi i o nove VW, Audi i Seat automobile) mi nude 3 ponude. Neki sistem od oko 350€ ali ne preporucuju zbog godišta motora. Drugi sistem je valjda ROG italijanski, ňisam siguran da sam dobro zapamtio za nekih 550€ koji ugrađuju u taksi vozila i kazu da prelaze po 350000km i premijum sistem Prins holandski koji kosta 1200€ i koji kako mi je rečeno mogu prebacivati kasnije bez problema na dugo vozilo.
Do skoro sam vozio VW Polo sa Koltec sistemom sa kojim sa bio zadovoljan (motor je presao oko 250000km dok nije počeo da zeza sistem koji je uz malo skuplje investicije vezane za Koltec oko 200€ ponovo radio kao da je nov)
U dilemi sam...
Comment
-
Comment