Audi TT 1.8T Mali plavi :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • macak91
    CBC Član
    • 27.05.2011
    • 39
    • Zemun

Audi TT 1.8T Mali plavi :)

E ovako, od skoro sam vlasnik TT-a 2003 god, prešao oko 185000km. Hteo sam kvatra i jaci motor, medjutim u finom stanju našao sam samo ovaj FWD 180hp u plavoj :/ boji.
    Što se opreme tiče fabrički ksenoni, pranje farova, 17" parabol koje su oksidirale i jako sam u nedoumici šta raditi sa njima ( dal farbari ili polirati), unutra koža koja je u sasvim lepom stanju osim na jednom mestu gde je zacepljena (to sredjujem narednih dana).
    E sad prešao sam sa e46 dizela na ovaj audi i prvo me je šokirala potrošnja ovog maleckog motora. O.O
    Očekivao sam potrošnju 10-12l medjutim zasad (prešao sam oko 500km) neke normalne voznje trosi oko 15l.
    Ovih dana radim mali servis, sredjujem racvu za antifriz posto curi i proveravam trap. Nakon toga planiram skidati katalizator ili zadnji lonac. Želim jači zvuk ali nikako ne želim povećati potrošnju, a niko mi još sa sigurnošću nije potvrdio da decat-om neću povećati žeđ već žedne aždaje.

Nekoliko slika za početak

Last edited by macak91; 16.02.2016, 23:51.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Momački auto Posle crvene ovo mi je isto lepa boja...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

Ako se ne varam do skoro je bio na oglasima. Meni se boja dopada. Ne znam sta mu radis da trosi 15l.

Comment

• macak91
        CBC Član
        • 27.05.2011
        • 39
        • Zemun

Jeste bio je u oglasima do pre neki dan.
        Što ga duže vozim sve mi se više svidja što je plav, nekako nije običan nije siv.
        Vozim ga prilično lagano zasad, videćemo posle chipa, skidanja katalizatora kako će se pokazati.

Comment

• macak91
          CBC Član
          • 27.05.2011
          • 39
          • Zemun

Evo da dodam još neke fotke unutrašnjost i problematične felne koje su oksidirale. :/ Kako ih vratiti na fabriku?

Comment

• WEST 014
            CBC Senator XXL
            • 17.08.2010
            • 862
            • Valjevo
            • Audi A4

Peskarenje pa farbanje.

Comment

• macak91
              CBC Član
              • 27.05.2011
              • 39
              • Zemun

Prvih 2000km pređeno sa mojim TTom.
              Veoma sam zadovoljan sa autom ali neke stvari prosto ne razumem.

-Prvo, opruge. Zašt su napravili sportski auto ovako visok?!?
              Sredio sam to Eibach oprugama -35mm (crvene) i msilim da ću kasnije ići još niže -40/-45 ali za ovu sezonu i ovaj set točkova 17" je okej.

-Drugo, zvuk? Ovaj auto nije spor, ali zašto je pobogu ovako tih?!? Pa i to sam sredio. Izabacili smo mu zadnji lonac i išli sa cevuljom 3". Okačiću video na yotube i postovati link ispod. Ovaj setup je okej, ali verovatno ću vaditi i katalizator kao i ići na straight pipe uskoro.

To je to za ovu nedelju, mehanički sam ga sredio potpuno spustio i dobio je nov zvuk.
              Sledeću nedelju planiram da jurim distancere i prednji spliter. Ima neko savet oko veličine distancera?
              Mislio sam 15mm ali sta znam.

Ako imate neke ideje za sredjivanje TTića slobodno kazite!

E sad neke slike posto tema bez slika nije kul.

video sledi...

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Meni se licno ovaj tocak dopada, volim fabriku. Felne bih sredio, i uradio bih ovakve zavrsetke jer su mnogo lepsi nego samo jedna cev.

Sto se zvuka tice, mislim da turbina dosta ubije zvuk. Imao sam 1.8 20v atmo, cuje se neuporedivo bolje nego 1.8t.

TT po meni jedino vredi kad je u fabrickom stanju, ja pri kupovini nesvesno izbegavam vozila sa jakim licnim pecatom poput raznih aftermarket branika, spojlera od poliestera i raznoraznih folija i farova. Kad vozis auto od par hiljada eura, obicno ne radis za ogromnu platu da imas i za spojlere i branike a i za tekuce odrzavanje, gorivo, registraciju, gume itd. Ja gledam da auto sto bolje odrzavam, i nikad nemam para za dobru muziku, za bolje felne i slicno. Mislim ne kazem da sam u pravu, ali tako gledam na stvari. A usput poznajem dosta likova koji voze besne felne na lastisima od guma, imaju za ksenone i kutiju u gepeku a ulje menjaju svake prestupne godine.
                Sredi felne, ispoliraj auto, ako treba recimo koza i volan sredi ih kod Releta da budu kao novi, skockaj sve sto treba ako treba, vozi i uzivaj. Po slikama bih rekao da je stvarno dobar i ocuvan primerak a i kolko se secam na oglasu je pisalo da je dugogodisnji vlasnik.

Comment

• macak91
                  CBC Član
                  • 27.05.2011
                  • 39
                  • Zemun

Otprilike tako i ja. Volim fabriku ali ako je moguce "sportskiju varijantu" u ovom slucaju je to sline, koji je prilicno slican obicnom skoro isti. Tkao da cu ici u tom smeru. Nisam fan fandjo tuninga, samo Oem stvari kupujem, tako bih npr stavio produzetak na spojler koji je Oem za tt sa 3.2 motorom. Dakle nista sto audi nije propisao.
                  TT je svaki kič zato sam i uzeo ovog i planiram da ga vratim na fabricko stanje, uz malo agresije koju je fabrika propustila, zasto ne znam.
                  Felne oztaju ove i sredjujem ih cim nadjem vremena i dovoljno saveta, isto tako ceo auto ide pod glinh i poliranje a zatim vosak.
                  Sl god uzimam 18" i to ce vrvtno biti felna sa novog TTa.
                  sto se enterijera tice skoro pa da je savrsen, ali cu ici korak dalje (sve u svoje vreme bice objavljenl i to) i poskidati sve metalne panele i polirati ih kako ne bi bilo ogrebotinica.
                  sto se tice odrzavanja sa tim nemam problem, prodao sam auto koji je skoro duplo skuplji od ovog i ovog sam uzeo najvise zbog povoljne ponude tako da odrzava se kako valja
                  sutra kacim video zvuka

edit; sto se tice zavrsetka auspuha, ovih dana stavljam drugi(ovo na njemu je fabrika) koji je isti kao taj na slici sto si mi predlozio. Zasad ostaje jedna cev jer je jako komplikovano izvuci drugu, moralo bi se seci kuciste rezervnog tocka,a kao st rekoh ne volim "budzenja".

Comment

• macak91
                    CBC Član
                    • 27.05.2011
                    • 39
                    • Zemun

Danas nije bilo kiše pa sam skinuo branik i ofarbao sve plastike tj. ceo gril u saten crnu i prešao sa 2 sloja laka čisto radi zaštite.
                    Sutra sve pakujem na kola i kačim sliku.
                    Takodje danas sam uspeo prvi put da nateram malo čudo da pripuca i veoma sam srećan zbog toga.
                    Video trenutnog zvuka koji smo dobili na yt: https://www.youtube.com/watch?v=tE17UJ8uOgc

Comment

• macak91
                      CBC Član
                      • 27.05.2011
                      • 39
                      • Zemun

Sledece nedelje se rade distanci, trazim lepu cev za kraj auspuha i porucio sam lip sa verzije v6, tj. extenziju spojera i prednji spliter.

E sad malo da skrenemo sa teme, osim TTa vlasnik sam i a6ice koja me iskreno i nije odusevila kvalitetom. Kupljena nova pocetkom 09 sada na satu oko 90 hiljada i prakticno auto na kom mora sve da se radi, a tih 90 hiljada je pazen i mazen. :/ Nadam se da cu TTom biti zadovoljniji.
                      Malo slikica nemaca mojih, a i nekih bivsih.

sam

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

Ovako kad ih vidim jednog pored drugog tt mi izgleda dosta dugačak, krupan...

Comment

• macak91
                          CBC Član
                          • 27.05.2011
                          • 39
                          • Zemun

Nije TT mali koliko deluje na slikama, prilicno je sirok auto. Doduse nije ni iste duzine kao a6 to tako izgleda iz ove perspektive

Comment

• macak91
                            CBC Član
                            • 27.05.2011
                            • 39
                            • Zemun

Konacno gril je saten crn
                            Takodje popravio sam oguljenu farbu na vratima i ostale ogrebotine. Sutra dobija novi top pozadi i u sledecih par dana distance i poliranje felni konacno!

Comment

• macak91
                              CBC Član
                              • 27.05.2011
                              • 39
                              • Zemun

Pozadi top 100mm.

Zanima me da li ima neka varijanta da izracunam kolike distancere maks mogu fitovati, posto sam nasao coveka koji ce mi ih napraviti kvalitetno ali ne mogu da ga zezam oko dimenzija.

Comment

Working...
                              X