Šubara Legacy i Forester XT

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vojislavbb
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2009
    • 373
    • Novi sad
    • Forester Turbo

Šubara Legacy i Forester XT

Legacy = Zaveštanje
    Subaru zaveštanje.
    Pokušah gledati nekog accorda, pa is200, i opet se vratih na zaveštano..
    Forester je tu, u blizini, matori ga cuva u garazi i nekad provoza do mora..

Nadjoh neke slike pa eto da se zapljunem i ja posle 100god.

Legacu je standardan model 2005, 137 HP, automatik, mehanicki savrsen, benzinac od prvog kilometra, limarijski nije najsjajniji ali mi ne smeta, na trapu treba uloziti i kupiti novu lambdu.

Forester je XT 2003, 177 HP, manual, mehanicki savrsen, benzin-brc plin sa flash lube brizgaljkama i zamenjenim sicevima za ventile, pa je kako kazu resen problem sagorevanja ventila.

Oba auta se voze jako dobro, svaki na svoj nacin.. Uzivancija je blaga rec.
    SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
    http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Legacy je baš cool auto. Neka je sa srećom kupovina.

Comment

• vojislavbb
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2009
      • 373
      • Novi sad
      • Forester Turbo

Odradjen kompletan veliki servis u Trio servisu, zamenjene svecice, sve tecnosti, svi filteri, roleri, spaneri, kajisevi, vodena pumpa, termostat i prednje plocice pride.

Sve pohvale za servis izasli su u susret svakoj mojoj zelji i odradili po dogovorenom.
      SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi

Comment

• vojislavbb
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2009
        • 373
        • Novi sad
        • Forester Turbo

Odradih danas moje prvo pravo poliranje farova.. prezadovoljan.. ostalo je jos malo lepka od zastite i jos dosta drugog estetskog posla ali farovi su spremni za zimu..

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
        Last edited by vojislavbb; 13.11.2017, 15:14.

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Kako si radio? Ručno ili mašinski? Koja pasta? Koja šmirgla?

Comment

• vojislavbb
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2009
            • 373
            • Novi sad
            • Forester Turbo

Pre svega moram da napisem da su moji farovi izgleda vec biti radjeni pre i da nisam imao puno stare zastite za skidanje.
            Farovi su bili mutni, nocu osvetljenje ispod ocekivanja i to je glavni razlog poliranja.

Odradjeno je rucno sve, dakle priprema i poliranje.
            Radio sam sa vodobrusnim smirglama p800 pa p1000 pa p1500 pa p2000 i na kraju sa p2500.
            Radio sam sa zadrzavanjem od 15 minuta po faru za svaku od navedenih kalibracija odnosno, postavio sam sebi reper od 0.5 litara vode u prskalici.
            Svaki put kad sam potrosio vodu, prekinuo sam smirglanje.
            Kad sam zavrsio sa smirglanjem smorio sam se pa napravio pauzu do sutradan.

Sutradan kad sam video na sta lici osusen far, zaledio sam se
            Sve je bilo ok nakon utrljavanja paste 3M zeleni cep u dva navrata malim kuhinjskim sundjerom, kruznim pokretima sve dok ima paste.

Posle toga sam skinuo zastitu i oprao farove i eto rezulatata..
            Recimo da je sve trajalo manje od 3,5 sata za oba fara, a materijala mi je trebalo za 700 dinara i ostalo za jos 2 auta (minimalno 100 grama paste moze da se kupi)

Comment

• vojislavbb
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2009
              • 373
              • Novi sad
              • Forester Turbo

Dodatno, zahvaljujem se puno slobodank-u i Type_R-u na tehnickoj podrsci prilikom ovog poduhvata.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

idi u nsgrafoprom, ulica alekse santica ali onaj deo sto je prakticno na bulervaru cara lazara i kupi providnu foliju za farove. ocisti sve lepo i zalepi. Rastegljiva je i mozes celu povrsinu lako da zalepis uz malo grejanja fenom.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vojislavbb
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2009
                  • 373
                  • Novi sad
                  • Forester Turbo

Uh.. to bi bas bio poduhvat s obzirom da je ceo far zakrivljen i da imam bubreg - ispupcenje na ksenonu..

A sta dobijam ako zalepim foliju, smanjuje se zamagljenje? kako to posle utice na odrzavanje farova i buduce magljenje kojeg ce verovatno biti?

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

nije nikakav problem, folija je tanka i lako se lepi a dobijes uv zastitu i vise nikad ne smirglas i poliras farove. Ako su vec radjeni pa ih uradis jos koji put, trazices nove a ovako skines foliju, stavis novu i teraj.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vojislavbb
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2009
                      • 373
                      • Novi sad
                      • Forester Turbo

Obezbedih sebi danas letnje kotace. Nabavih Subaru OEM 18" felne model Legacy GT Spec B! U principu koliko sam citao limitirana serija.. Kad nabavim cepove u originalu i turim na prolece tockove to bi trebalo da izgleda ovako: [emoji4][emoji4][emoji4]

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Odlično

Comment

• vojislavbb
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2009
                          • 373
                          • Novi sad
                          • Forester Turbo

Na foresteru se radi veliki servis, a nakon njega i izbacivanje BRC plina i ugradnja novog Stag sistema. Auto je neprevazidjeno dobar.

Legacy je trenutno u oglasima, da probam da ga prodam pa kupim neki SH Forester na benzin samo zbog mesta u gepeku. Ako ne uspem onda cu verovatno ugraditi LPG ili cak CNG i voziti milion kilometara.

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... aru-legacy

Comment

• vojislavbb
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2009
                            • 373
                            • Novi sad
                            • Forester Turbo

Na Foresteru odradjen veliki servis u fulu po Subaru service manualu. Odradjen i LPG nanovo, pocupan BRC i stavljen Stag. Auto je i dalje brutalan.

Legacy nabacio letnje tockove.

Comment

• vojislavbb
                              CBC Senator XXL
                              • 04.05.2009
                              • 373
                              • Novi sad
                              • Forester Turbo

Evo da doprinesem zivosti forumu samo da kazem status sa ovim letom je da se Forester vozi i dalje, sredjen je fino, trenutno je u CG na moru.
                              Od radova ostaje samo da se zameni lamela a to ce pricekati zgodan momenat jer jos uvek auto ide i moze da se vozi a kupljen je drugi turbo Forester za igranje.

Legacy bio na Tasosu, sprašio 4 rezervoara cistog bezolovnog goriva bez problema, potrosnja 6.8 do 8.2 u razlicitim rezimima voznje i konstantno pod klimom. Jos uvek je u oglasima, ako ga ne prodam moram da nagovorim Doru da mi ubaci CNG i da vozim milion kilometara, trenutno je 216000 na satu.

Click image for larger version

Name:	0-02-05-496275516eebd46a2eee756b7725dc4618831286a0b7843d29bb96869c221c4b_aa977bcf.jpg
Views:	1
Size:	147.1 KB
ID:	882396Click image for larger version

Name:	0-02-0a-13f037e71fb583b682852bb0dea693401b4be9c79342ab37c3df3e8f45fbc9c0_87913961.jpg
Views:	1
Size:	118.3 KB
ID:	882397

Comment

Working...
                              X