Renault Thalia

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikica
    Banovan
    • 01.03.2017
    • 6
    • Beograd
    • Renault thalia

Renault Thalia

Odličan mali auto, sve pohvale. Kada sam ga kupovao dvoumio sam se između clia i thalie. Moram priznati da sam bio skeptičan, ali sam se oduševio čim sam seo za volan thalie. U odnosu na clio thalia je presudila zbog gepeka koji je dosta veliki i sa takvim gepekom porodica opušteno može da se uputi na putovanje a da ne mora da stavlja torbe i kofere u kabinu među noge i po sedištima. Uzeo sam motor 1.4 benzin 75 konja. Motor je pouzdan i bez problema podnosi sve prepreke pred sobom. Planinske uspone savladava bez problema, na autoputu se ponasa odlično (moram priznati da nije za neke velike brzine, ali pri brzini od 120-130 km/h se ponaša odlično i potrošnja je sasvim korektna). Ogibljenje mu je odlično - ne naginje se u krivinama, kočnice lepo hvataju i brzo koči, volan je precizan i nema praznog hoda. Sedišta su udobna, menjač precizan. Što se tiče udobnosti moram i to pohvaliti. Prednja sedišta su dosta udobna. Vozačko sedište može da se pomera po visini i dubini tako da i visoka i niska osoba mogu naći idealan položaj za vožnju. Kada napred sede dve korpulentnije osobe, nazad baš i nema nešto prostora, ali četiri osobe normalnih gabarita mogu opušteno sesti u thaliu i motor će vući bez ikakvih problema. Takođe velika prednost mu je lim koji nema korozije. Koju thaliu god sam gledao nigde nisam video rđu. Moj auto nema klimu, neki će reći da mu je to mana. Klimu nisam uzeo jer na taj motor predstavlja veliko opterećenje i onda bi motor bio slabiji za jedno 20-30%. E sad ko ne može bez klime neka gleda model sa većom konjažom. Iz iskustva ne kupujem više automobile sa konjažom ispod 100 konja a da imaju klimu. Ko ima iskustva zna o čemu pričam, autoput i planina pravo mučenje kada je klima uključena a motor postaje nenormalno bučan što baš i nije dobro za motor. Što se tiče održavanja, moram i to pohvaliti. Motor je dosta pristupačan i jednostavan za rad majstora. Cene delova su korektne i ništa skuplje od delova za punta. Testirao sam ga na svim vrstama puteva i realno kažem da je auto vrlo pouzdan i kvalitetan. Neki će reći da je ružniji od clia, ali nikada ne bih uzeo clia zbog manjka prostora. Thalia je automobil za ljude kojima treba mali gradski auto sa kojim mogu da odu i na putovanja i da ne razmišljaju da li će ih leđa boleti posle putovanja jer je veoma udobna kao i da ne razmišljaju da li će imati mesta za torbe i kofere jer auto ima odličan gepek. Što se tiče plastike u unutrašnjosti nisam primetio da nešto škripi ili krcka. Doista ja sam uzeo auto sa pređenih 90 000 km i stvarno nemam nikakvih problema. Pretpostavljam da vozila koja su prešla 200 000 km i više imaju problema sa škripanjem i krckanjem. Zato sam uvek za varijantu da vozilo platim koju stotinu eura više sa manjom kilometražom i očuvanim enterijerom da me kasnije ne bi bolela glava (govorim iz iskustva - jednom sam se opekao i nikada više; kako kaže narod - ne platiš na mostu, platiš na ćupriji). Moram dodati da se na našem tržištu nalaze thalie proizvedene u Francuskoj i Turskoj. Modeli 2002. i 2003. a koji su plasirani u Evropi su svi proizvedeni u Francuskoj. To mi je rekao čovek iz renaulta. Sve u svemu kvalitetan, odličan, pouzdan, startan i ekonomičan auto manjih gabarita sa dosta prostora u gepeku i kabini sa malim troškovima održavanja i registracije.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Slike?

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Koliko je meni poznato, nijedna Thalia nije napravljena u Francuskoj. Te "naše" bi trebalo da su iz Turske. Možeš to i sam da proveriš. Kada otvoriš prednja desna vrata, na B stubu ćeš videti nalepnicu, poput ove:

Na njoj, u gornjem desnom uglu postoji podatak koji izgleda poput ovog K001783. Slovo na početku označava fabriku, a broj je redni broj tog modela iz te fabrike. Najverovatnije ćeš videti slovo R, što je oznaka za fabriku u Bursi, u Turskoj.

Uzgred, zar nije ipak jednostavnije isključiti klimu na uzbrdici ako baš toliko smeta, nego je nemati uopšte?

Comment

• Nikica
        Banovan
        • 01.03.2017
        • 6
        • Beograd
        • Renault thalia

Mupe moram te razočarati, moja jeste proizvedena u Francuskoj u fabrici u Krilu. Kao što rekoh modeli zaključno sa 2002. i 2003. godinom su proizvedeni i u Francuskoj pored ostalih fabrika širom sveta u kojima se thalia radi. Thalia se radi u više fabrika pod raznim imenima (thalia, clio, symbol,...). Takođe je rađena i pod nissan-ovim imenom... Što se tiče klime uvek sam za, ali mali motor + klima nije baš za pohvalu.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

ma kakva duza putovanja bez klime, da te uhvati negde granicni prelaz ili tako neka guzva po vrucini usred leta,mozes samo porodicu da posaljes u hladovinu a ti da ga guras. da ne bi sedeo u "smedervecu " na +60 C.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Nikica
            Banovan
            • 01.03.2017
            • 6
            • Beograd
            • Renault thalia

Ha... Dobra šala... Ne znam koliko imaš godina, ali nekada smo vozili tristaće, kečeve i golfove bez klime, serva i svega ostalog i niko nije imao problem. Porodice su fićama na more išli i niko se nije žalio. A mogu da potpišem da 80% ljudi leti ne pali klimu, već otvara prozore.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

mogu da razumem da je nekome neki auto simpatican ili praktican(kao sto je meni punto 2) ali ovoliko hvalospeva za obicnu konzervu...sta bi bilo da sednes u pravi auto.
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Nikica
                Banovan
                • 01.03.2017
                • 6
                • Beograd
                • Renault thalia

Nije lepo vređati. Ja se ne trudim da omalovažim ni jedno vozilo, pa samim tim neću izneti negativne i veoma realne činjenice o puntiću (koji ipak ima i svoju dobru stranu). Mislim da je poenta foruma izneti svoja iskustva (pozitivna i negativna) o vozilu koje je predmet diskusije. Tako da ako imate impresije po pitanju renault thalia-e bilo bi mi veoma drago da ih ovde prenesete. Ima dosta vlasnika kojima bi Vaše sugestije i saveti pomogli.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

pa "konzerva" nije vredjanje vec impresija. Osim ako nisi Stevo Zigon iz majstorske radionice al' onda ti treba Pavle Vujisic.

A konzerva jeste, kao i punto kao i bilo koja druga konzerva iz tog segmenta. Da si uzeo neki klio sport, rs, nesto zanimljivo pa da se covek i odusevi, ovako...

i da ne bude zabune, ovde nismo politicki koretktni i neoliberalni, tako da sranja "sve me vredja" okaci macku o rep.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Milan Mladic
                    Banovan
                    • 02.03.2017
                    • 2
                    • Novi Sad
                    • Audi a6

Drugari treba mi pomoc oko kupovine. Danima merkam jednu taliju na oglasima. Bio sam da je vidim i sve je realno kako mi je covek rekao preko telefona. Moj majtor mi kaze da je kupim jer je u dobrom stanju. Da li moze neko da mi kaze svoja iskustva sa talijom? Ljudi je dosta hvale al ja nemam iskustva sa talijama.

Comment

• Nikica
                      Banovan
                      • 01.03.2017
                      • 6
                      • Beograd
                      • Renault thalia

Momak nije lepo tako komunicirati. Ja sam stariji čovek pa shodno svojim godinama i potrebama vozim automobile. I spadam u one koji obožavaju Stevu i Pavla. A te modele koje spominjes imao sam prilike voziti. Moj sin je imao jedno vreme clia 2.0 od 200 konja. Sve pohvale za inženjere koji su ga pravili. Meni to nije iz ove pozicije praktičan automobil. Zato sam i pokrenuo temu o thaliji da bih razmenio iskustva sa ljudima kojima taj auto odgovara. Svako kupuje auto shodno svojim potrebama. Ako volis sportske modele onda ne trebas da učestvuješ u diskusiji na ovu temu jer definitivno thalija i slični automobili ne mogu da te zadovolje. Srdačan pozdrav i želim ti da nađeš ekipu za diskusiju o sportašima.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Slusaj matori, imas tacno 2 sekunde da objasnis zasto koristis dva naloga i zasto se dopisujes sam sa sobom u istoj temi.

Comment

• Nikica
                          Banovan
                          • 01.03.2017
                          • 6
                          • Beograd
                          • Renault thalia

Milane, ja sam pokušao da približim što realnije svoje utiske o thaliji tako da se nadam da će ti biti od koristi. Ako ti majstor kaže da je auto vredan pazara nemoj se dvoumiti. U svakom slučaju nije loše da odeš do nekog od ovlaštenih servisa Renaulta da ti pregledaju vozilo. Takođe momci u AMSS dosta realno pregledaju vozila. Mislim da ćeš tako definitivno biti siguran da je auto vredan kupovine. Thalija je jedan dosta kvalitetan automobil koji će ti završiti sve svakodnevne obaveze i slobodno se njime možeš uputiti na putovanje. Naravno ako samo putuješ na dugačkimk relacijama onda gledaj veću i jaču klasu vozila. Kao dugogodišnji korisnik renaultovih vozila svakako ti preporučujem thaliju. I nemoj žaliti koji euro više da platiš ako auto stvarno vredi (ako je redovno održavan i dobro očuvan). Ali obavezno vozi auto na proveru jer danas svašta ima na oglasima (lupana vozila, smanjene kilometraže, itd).

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

nisi objasnio zasto se dopisujes sam sa sobom?

Comment

• Milan Mladic
                              Banovan
                              • 02.03.2017
                              • 2
                              • Novi Sad
                              • Audi a6

Hvala ti za odgovor. Meni se talija mnogo svidja i za moj posao i porodicu mislim da je najbolja varijanta auta koju sam mogao naci. Dobro si mi rekao za automoto savez. Ali mislim da nema potrebe ne verujem da bi moj majstor pogresio. Dteljno je pregledao ovu taliju i sve je ispravno plus sto je registrovana godinu dana.

Comment

Working...
                              X