Stalkerov novi auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Stalkerov novi auto

I da se pohvalim (znam biće i kritika).
    Kupih nova kola (ali baš nova).
    U pitanju je Dacia Sandero (za više se nije imalo, a nije ni za toliko ...).
    "Sine majčin još si bančin (83/84)" ali eto koristi se.
    Više detalja na:
    http://motornaulja.blogspot.com/2018/12/stalkerov-dnevnik-jesen-2018.html

Uskoro i slike (malo tamo, malo ovde). Za vikend ("sutra sigurno" tj. možda sutra a verovatno prekosutra).

Ovde samo jedan citat iz gore navedenog teksta (na linku):
    Bilo kako bilo, pošli smo da “ne kupimo Daciju” i da NE bude crvene boje … kad ono međutim
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
  • Nelson
    CBC Senator
    • 01.08.2017
    • 211
    • selo
    • Fiat Stilo 1.9 JTD

Pictures or it didn't happen

Čestitam na novom autu, ali opet čekamo slike.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Čestitamo za novi auto, neka je sa srećom i da ga što pre zameniš nečim novijim i boljim

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Boljim može, novijim - teško (plus nije od značaja bar naredne 3-4 god.).
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ma pusti ti te Alfiste, to da ima razuma ne bi Alfu vozilo
          Samo ti to teraj u sreći i veselju
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

pa nek je srecna kupovina !
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

nek je sa srecom.
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Hvala svima!!
                Kačim slike za vikend.
                I znam, nije baš zemlja Srbija za novi auto, ali bar su po gradu na poslednjih par izbora nabacili asfalta, onako pošteno, pa bar nema štrecanja od rupa.
                Naravno, segment C (Golf klasa) je nešto čemu težim, ali polako ... ne valja sa "magarenceta" u "džip" ... mal(k)o da se naviknem na bolje.
                Ako ništa drugo, onaj me je comp na tabli naučio da štedim gorivo i manje oštro vozim (štedim gume, smanjujem potrebu za prekoračenjem brzine (makar ono 90 gde je 80 a "svi" voze 100-120) i tako to).
                Uzgred, "svi" se kunemo da vozimo po propisima (ja lično to mogu da izjavim za auto-put i grad ... priznajem na magistrali ponekad malko pređem onih "turskih" 80) a za to je motor o.k. (nije za 150 osim na par minuta, za preticanje (normalno) je takođe o.k.).
                Lično mi je vožnja, u smislu odaziva motora, (prvi utisak) kao Zastava sa 65 konja*, uz veću maksimalnu zbog bolje aerodinamike i pneumatike od 15 cola. Jednostavno motor (izgleda jer ga još nisam terao preko 3500) treba da se malo "zavrti" da bi se izvukle performanse. Jeste, tad više troši ali koliko pa može 1,0 lit. i tri cilindra? Da, i buka je već pri 3500 primentna ali mislim da će i sa 4000 biti podnošljiva. Ionako će preko biti samo kratko.
                *Zapravo kao stare "specijalke" od 70-tak koje su imale i slične kraće odnose (doduše bez pete). (sasvim gotivno)
                Za sada dovoljno ... da kad bude nakrcan za odmor i sa klimom ... pa dobro 110-120 i nije više da se vozi za takve uslove (čak ni na AP).

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

To za 90 na sat na magistralnom pokazuje kakav nam je pametan komitej za bezbednost saobraćaja, ko i sve u "državi". Iako je sugde po evropi 90 van naselja, a bogami i po naseljima često 70 km/h, mi smo veći katolici od pape, kod nas je 80 km/h, a za autoban podigoše na 130. Bejah 24h u Mađarskoj,tamo je ući u kružni toki izaći potpuno opušteno, i da hoćeš teško ćeš izaći pogrešno, imaju fizičke barijere, prestrojavanjem sve reše.
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Sve napisano, 100% tačno. Ironično da od tolikih komiteta, agencija, ministarstava, paradržavnih (privatnih) firmi, automobilskih časopisa, itd. PLUS (najvažnije) ministarstva za pridruživanje EU (i uopšte zvanične politike "ubrzanog" pridruživanja) niko da se doseti da se sa njima uskladimo po pitanju saobraćaja (kružni tokovi tamo i ovde, odličan primer). Ovde se stalno izmišlja "topla voda" i "burek" a ljudi sve to izmislili pre mnogo vekova (desetina godina, ako ćemo za saobraćaj).
                    Jedino gde smo u skladu sa (Zapadnom) EU je visina nekih kazni.
                    Onih 130 na AP je bio dobar početak, ali kod nas i početak i kraj (i iz potpuno neplaniranog razloga, tj. da se opravda merenje prosečne brzine).

P.S.
                    Plus totalno odsustvo želje da se od nekih magistralnih puteva naprave "moto-putevi" (zabrani saobraćaj poljo mašinama, pa čak i naprave 4 spojene trake, bar gde može). Onda bi sa 130, 110 i 90 zaista bilo opravdano da se često kontroliše brzina na putevima (ne bi ni bilo razloga da se prekoračuje brzina). O ubrzanju saobraćaja a bez mnogo novca (o čemu se izgleda malo razmišlja) da i ne pričamo. Nije sve u auto-putevima, niti su oni opravdani za sve deonice.
                    Last edited by expendable; 15.12.2018, 11:49.

Comment

• stevak
                      CBC Senator XXL
                      • 31.05.2009
                      • 1215
                      • Zemun
                      • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by expendable View Post
                      P.S. Plus totalno odsustvo želje ...
                      ...Ili ideje. Sve mi liči na moje sređivanje podruma u momentu kad pomislim da bi moja žena to htela (što ne znači da jeste htela), pa izvučem sve iz budžaka, stavim na sredinu, a onda opet potrpam po budžacima. Rezultat takvog bezidejnog "sređivanja" je da više nemam pojma gde mi šta stoji iako sam prethodno znao bar za polovinu stvari.
                      ex SAABotražitelj

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Da, lepo rečeno.
                        A sada (za par minuta) slede i sličice.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

htedoh u prvom postu reci sto ne fijat tipo al' da ne kvarim. Sad vidim na sajtu da je bio u razmatranju.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Pa da krenem:

Prvo, pokrivka u salonu pre preuzimanja (lepo od njih).

Zatim slika iz salona

Preuzeto sa 6 km (ne vidi se baš najbolje, pa da pojasnim); btw. pri prvom gledanju bilo je 4 km, ali je auto "prošetao" do salona automobila u Nišu

Evo ga ispred garaže

Što bi rekao Џојс: "To je Moli, koju svako voli, lepa spreda ..."

"... lepa straga"

Btw. Reklama za Lassa gume - zahvaljujući najnižoj ponudi Renault-u, za zimsku akciju "zimske gume za Џ"

Torbica je Eneos, ali ne zaboravite da je Technolub i veliki distributer Total-a u Srbiji. (ko tebe parama a ti njega reklamom - Google)

Motorni prostor iz profila

Pa i spreda, sa više detalja

Zapaziti da je motor sa tri cilindara, prostor je poluprazan; zanimljivost je i čuvena flourescentna Renault rashladna tečnost, do nje prema motoru je teg za uravnoteženje vibracija (ipak je trocilindraš, ma koliko mali a ovaj je dva zidarca piva); Ne vidi se lepo ali akumulator je od 60 Ah ... (ili beše 64, tako nešto), za onoliku makinicu previše, ali vodite računa da ima start-stop sistem ... na sreću može da se isključi na dugme (na mrazu se i ne pali, i uopšte dok se ne zagreje motor, mada je to samo 2 km i to ne pravog leta, nego onog miholjskog)

I za kraj, još jednom - cela silueta sa strane (iz profila)

a i uklapa se sa bojom fasade ... ha-ha
                            zapravo, jedina konkurencija, verovatno i lepšta boja*, bila je ona zlatno-braon (narandžasta), no trebalo je čekati 4-6 nedelja za nju, taman bi automobil stigao u ovo vreme (na pola metra snega)

* a i bolje bi se slagala sa bojom fasade

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Originally posted by Chubbs View Post
                              htedoh u prvom postu reci sto ne fijat tipo al' da ne kvarim. Sad vidim na sajtu da je bio u razmatranju.
                              I kao što je (tamo) rečeno, objektivno se više isplatio (sa 10640€, onih 10240 je za belu, koje nema ili čekaš do 2019. još tad).
                              Ipak, već sam i sa ovim probio budžet, a kao što se nazire sa slike u garažu ovo jedva staje, a Fiat - ni teorijski (4,6 m a garaža 4,5 m a i širinom ... teško, i ovde sklapam jedan retrovizor, jer je Sandero 1,99 a vrate 2,11 ... da je ravno bila bi pesma ali pod nagibom ... )

Comment

Working...
                              X