Zdravo drugari, evo posle par dana uhvatih vremena da predstavim mog ljubimca Suzuki Swift 1.3 GTI 1990god.
Ovaj moj ljubimac ima mnogo prica iza sebe i veliku istoriju. Ja sam peti vlasnik. Kroz informisanje sam saznao da su sva cetiri prethodna vasnika automehanicari. Jedan od vlasnika je svojevremeno bio Denis iz Sombora koji je na reli trkama osvajao nagrade u ovom automobilu. Cuo sam i da je jedan od vlasnika kupio svom mladom sinu ovaj auto, a sin ga je skrsio, zabio se prednjocom u nesto. Na zalost ne znam nikakve detalje price, ali auto je gazen i nije mazen, presao je 160.000KM, desilo se i da prokuva, i da radi na minimum minimuma ulja ( to se meni licno desilo, duga prica, sva sreca sam na vreme stao i resio problem ) i da je lupan, popravljan, krpljen, modifikovan... Koliko ja znam, ovaj moj ima 140ks na benzinu, a oko 120 na plinu. Da, ima ugradjen plin
Kada sam ga kupio vlasnik mi je objasnio da mu je ugradjen cip za trke, da nema katalizator, lonac od auspuha je od yamahe R1 itd... Auto je imao zvuk da kada ga upalim na parkingu svi ljudi u okolini iznenadjeno krecu glavu ka meni i cude se kako tako mali auto tako bruji. Kasnije sam na tehnickom morao da montiram neki katalizator samo da ga ima. Bio je i truo od dole ali limar je to resio. Uskoro cu da stavim jos slika, slikacu enterijer i instrument tablu. Ovaj GTI ima motor koji je ugradjivan samo u ovaj model iz 1990godine. 16v 2 bregaste, trpi do 9.5 hiljada obrtaja. Na 400m mogu da se trkam skoro s kim hocu. Ali ne praktikujem jer imam osecaj da mi menjac nije u redu kada saltam brzine na visokim obrtajima ne ulazi glatko iz prve u drugu pa necu da se igram i mucim ga. Trenutno vozim samo na plin, na benzin ne mogu jer su prljave dizne i samo palim na benzin. Jedva cekam da ga provozam na benzin, a to ce biti uskoro. Prednji branik je ruzan zbog mene, farbao sam sprejem na velikoj hladnoci i oljustio se. Imam taj gorlji deo branika novi i ofarban, ali ne mogu da montiram sam jer postoje neki srafovi do kojih je jako tesko doci ( trreba da se skidaju farovi ). Boja mu je metalik bela koja kad je lep dan i kad se presijava vuce na plavu. Sve u svemu auto u koji sam zaljubljen, drag mi je, to mi je prvi auto u zivotu i volim ga.
link za slike:
Ovaj moj ljubimac ima mnogo prica iza sebe i veliku istoriju. Ja sam peti vlasnik. Kroz informisanje sam saznao da su sva cetiri prethodna vasnika automehanicari. Jedan od vlasnika je svojevremeno bio Denis iz Sombora koji je na reli trkama osvajao nagrade u ovom automobilu. Cuo sam i da je jedan od vlasnika kupio svom mladom sinu ovaj auto, a sin ga je skrsio, zabio se prednjocom u nesto. Na zalost ne znam nikakve detalje price, ali auto je gazen i nije mazen, presao je 160.000KM, desilo se i da prokuva, i da radi na minimum minimuma ulja ( to se meni licno desilo, duga prica, sva sreca sam na vreme stao i resio problem ) i da je lupan, popravljan, krpljen, modifikovan... Koliko ja znam, ovaj moj ima 140ks na benzinu, a oko 120 na plinu. Da, ima ugradjen plin

link za slike:
Comment