Astra G 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shommy_kg
    CBC Veteran
    • 24.01.2009
    • 125
    • Kragujevac
    • Opel Astra G 1.6 16v

Astra G 1.8

Neplanirano, u garazu je stigla jos jedna Astra G. Ovog puta u hecbek varijanti.
    Razloga (da se odlucim) za kupovinu je vise a jedan od njih ljubiteljima ovog modela ocigledan - oprema.

NCDR 1500 + CID + telefon + cd sarzer
    Dig. klima
    Grejanje sedista
    Kozni enterijer
    Bose ozbucenje
    Tempomat
    Xenon + pranje farova
    Senzor za kisu
    Samozatamljujuci unutrasnji retrovizor
    4 x podizaci
    Parking senzori pozadi
    Tonirana sva stakla

Naravno, lajsne i kvake u boji vozila.
    Kompletna oprema je fabricka.
    Po onome sto je meni poznato, nedostaje jedino siber od (da tako kazem) kompletne opreme u Astri.

Na autu je svako dugme ispravno i svaka zabica na svom mestu.
    Auto ima orginalnih 103.000 km. Uz auto sam dobio 8 guma, zimske dot 2015 (dakle za sankanje, iako je sara 5+ mm) na celicarama i all season dot 2019 na alu felnama.

Dosla je i kompletna dokumentacija u fabrickoj Opel fascikli. Servisna knjiga. CD za navigaciju kao i cd za update softvera. Auto je imao 1 vlasnika. Od 2003-ce (kada je proziveden) do 2004-te stajao izlozen u Opel salonu. Dakle, auto je uzet od vlasnika, ne sa placa. Ono sto se vidi iz servisne, izmedju ostalog, prosle godine zamenjena sva 4 amortizera i opruge, prednji diskovi i plocice i uradjen mali servis.

08.2020 uradjen je Tüv koji je auto prosao bez ikakvih nedostataka (dobio sam Dekra izvod uz ostalu dokumentaciju). Uvoz - Frankfurt.

Mane: dihtung guma antene - AKO NEKO ZNA GDE SE MOZE NABAVITI, molio bih najlepse da mi javi.
    Zadnji diskovi su sa blagim risevima, plocice 2/3 potrosene.
    Nedostaje magacin za diskove u cd sarzeru (stize sutra, danas porucen).
    Nedostajala izolacija haube (reseno danas).

Ono sto me ocekuje dok ne stigne AMSS (samo potvrda, uradjen je pregled)
    Veliki i mali servis
    Zadnji diskovi i plocice
    G12
    Termostat - zaglavio otvoren
    Servis menjaca (vrv sl godine, jer u januaru moram nazad u DE).

Ko procita sve, svaka cast, smorio samog sebe :ludilo:

Jos jedna od mana, vozacevo sediste standardno malo osteceno na bubregu sto ce biti reseno jer je iz Frankfurta porucena orginal Opel koza za kompletan enterijer

• sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Nek je sa srecom nova zanimacija

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ovo je odličan pogodak. Nema tu mnogo šta da se radi, već samo uživa par godina.
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• shommy_kg
        CBC Veteran
        • 24.01.2009
        • 125
        • Kragujevac
        • Opel Astra G 1.6 16v

Hvala momci. Obzirom da je tu i karavan, on ce biti gl. prevozno sredstvo.
        Ovu Astru s druge strane planiram da drzim u fabrickom stanju. Jedina promena van fabrike bice vrv neki kvalitetan h7 philips led za dugo svetlo, pre svega zbog bolje vidljivosti. Uz to, planiram da je dovedem u 0 (mali/veliki servis). Servis menjaca (vrv na leto, jer u januaru moram nazad u DE). Osim toga, jedino sta sam zapazio da je za zamenu - zastitni limovi oko zadnjih diskova, nacela ih je korozija. Pod nekim specificnim uslovima se blago cuju solje amortizera. I cini mi se da auspuh ima neku rupicu. Sve sem servisa menjaca planiram da saniram do odlaska.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

lepo

i kolko para je u swabiji?
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Sad nesto kontam, mislim da ovu astru nisam nikad ni video sa ovakvim koznim enterijerom. Bertone mozda ima kozni enterijer ali ne ovako lep.

Comment

• shommy_kg
              CBC Veteran
              • 24.01.2009
              • 125
              • Kragujevac
              • Opel Astra G 1.6 16v

Sto ce tice cene...recimo da do tablica, parkirana u garazi u Kragujevcu bude blizu 4.000. Logican izbor za kupovinu nije sigurno a s druge strane mene i karavan do sada kosta bar malo preko te cifre.
              Srdjane (malo sale nije na odmet je l ...ima Astri sa ovakvim enterijerom. Retke su, ali ih ima (evo bas se jedna zafira prodaje u delovima i ima ovakav enterijer).
              S druge strane, oprema je cini "drugacijom". Ovo je prvi primerak na koji sam naisao u ovom paketu opreme...bude ih opremljenih, ali sve na jednom mestu (fabricki) veoma retko (ljudi naravno pakuju i to funkcionise ali...budz je budz .
              Inace pored navedenog ima i tc, esp, senzor nivoa tecnosti brisaca, rashladne tecnosti, potrosenosti plocica, izgorelih sijalica itd...po opremi bez problema parira doooosta mladjim automobilima

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Dobar auto sa tako malom kilometrazom dosta kosta u inostranstvu, najcesce toliko da se ne isplati uvoziti ga

Comment

• shommy_kg
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2009
                  • 125
                  • Kragujevac
                  • Opel Astra G 1.6 16v

Ko uzima auto za sebe u neku ruku se isplati. U smislu - uzimas "proveren" auto. Narocito je to pogodno ako postoji mogucnost da covek bude 3-5 dana u Nemackoj recimo. Npr, Nemac, privatno lice, vam kaze da auto nije udaran. Vi kazete ok, ja cu odvesti auto u ADAC na proveru (oko 80e). I ako oni utvrde da je auto farban, udaran, a vama je to prodavac sakrio, duzan je da uzme auto nazad, vrati novac i plus plati sve troskove koje ste imali (gorivo, pregled u ADAC, taj slobodan dan koji ste eventualno uzeli iz firme). Inace da, ovo sto si rekao stoji, dobar auto i preko kosta.
                  Ali zato su tu Holandija i Italija, raj za vlasnike srpskih auto placeva

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

via DHL ,
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• shommy_kg
                      CBC Veteran
                      • 24.01.2009
                      • 125
                      • Kragujevac
                      • Opel Astra G 1.6 16v

Sve spremno za mali/veliki servis.
                      Sutra na kontrolu auspuha, cini mi se da ima negde neku rupicu, eventualno zamena pletenice...
                      Cetvrtak pregled trapa i zamena solja ili stabilizatora, jedno od dva se cuje, ne mpgu d oodredim sta.
                      Petak servis da se odrade potrebne intervencije.

Ubacena i rucna sa hrom "tasterom". Kod prijatelja koji radi sa kozom se radi kozica rucne. I ubacene prskalice soferke od insignije

Last edited by shommy_kg; 15.12.2020, 17:48.

Comment

• shommy_kg
                        CBC Veteran
                        • 24.01.2009
                        • 125
                        • Kragujevac
                        • Opel Astra G 1.6 16v

Sredjuju se sitnice dok se ceka AMSS. Otisao do auspuh servisa i sanirana je jedna manja "poderotina". Kupljena nova Topla, 66 ah. Ujutru zamena solja/stabilizatora, jedno od dva se cuje, pa da se i to resi. Naravno, reglaza trapa. I onda petak, servis i obavljanje svih potrebnih intervencija.

Najverovatnije cu sa majstorom dogovoriti skidanje/ciscenje kartera i uljne pumpe. Onda na dalje samo kvalitetno ulje, zamena na 5.000 km kao na karavanu i mislim da se time sprecava puno potencijalne glavobolje.

Zamenjene makaze brisaca, standardna boljka Astre G, nosac vozacevog brisaca prolazi kroz plasticnu vodjicu koja je dobila jako puno lufta. Brisac radi najnormalnije, ali...jace je od mene da dozvolim da tako ostane. Imam lokalni otpad sa puno Astri iz CH, pustaju me da se samoposluzim pa sam tamo srecan kao malo dete

I na karavanu resena jedna kozmeticka sitnica, naime donja lajsna soferke korodira i onda tu bide veliki zazor i ruzno izgleda, pa je eto usput dobila "novu" lajsnu sa "svajcarca" naravno

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Pranje kartera i uljne pumpe je jedna od najpametnijih stvari koje si mogao da uradis. A zamena ulja na 5000 mislim da je preterana, osim ako nije prosla puna godina od prethidne zamene. Pogotovo ako sipas kvalitetno ulje.

Comment

Working...
                          X