Ako dobro vidim, automatik je?!
Astra G 1.8
Collapse
X
-
U karavana 1.6 ide Liqui Moly MOS2 od kupovine (ono sivo, sa nekakvim aditivima) i menjam na 5.000. Tako sam krenuo i postujem taj interval.
U 1.8 sada ide Motul sa slike na prethodnoj strani i za njega mi je receno sa sam idiot ako ga zamenim na toj kilometrazi (menja se valjda na 20.000 ali to ne bih radio ni u ludilu).
Tako je - automatik. Servis menjaca ce vrv ostati za sl godinu jer u Kragujevcu nema majstora kome bih smeo da prepustim servis a tablice nemam i vrv ih nece ni biti do kraja decembra a ja nakon toga moram nazad za DE pa a toga ostaje odlaganke tog servisa do sl dolaska.
Comment
-
-
"Zavrsen" trap danas, zamenjene solje i uradjena reglaza. 90% tup-tup zvuka propalih solja je nestao ali se i dalje na minimalnoj brzini na sitnim pregibima nesto se cuje...nervira me trenutno ali - resice se. Odmah zakazan termin u drugom servisu (njega sam izbegao na pocetku jer se uzasno mnogo ceka - termin je zakazan za 4-ti januar).
Prevezen auto kod mehanicara. Dogovoreno je:
Veliki servis - zupcasti, pk kais, zatezac, vodena pumpa....sve se menja
Zamena: G12, nov termostat, anker platne zadnjih diskova, ATE kociono ulje, ATE plocice napred i pozadi, obrada diskova (jer su u dosta dobrom stanju), filter goriva, ulja, kabine, vazduha, svecice...
I ono meni najdraze - skidanje i ciscenje kartera, "ispiranje" motora nekim motul sredstvom, ciscenje uljne pumpe (preventivno, naravno)
Mislio sam da cistim i dizne ali sam odustao jer motor ne dimi, radi mirno, pali na "cvrgu" pa mislim da je sa tim delom sve ok.
I ono sta ostaje (za sl godinu) i sta imam zelju da odradim - wynns tretman, skidanje i ciscenje rezervoara i (stoti put ali 'ajde) servis menjaca.
Astru, inace, imam u planu da dovedem u fabrika stanje i tako cuvam. Dakle bez led svetala i sl. U planu mi je jedino dodavanje onog fabrickog spojlera, kacketa i voleo bih da stavim druge pragove
Comment
-
-
Vrv poslednji post za neki naredni period. Idu praznici, nakon toga me ceka povratak u DE pa ce Astra u zimski san.
Zavrsena je citava prica oko servisa. Sve sto je planirano, zavrseno je. Nije bilo potrebe da se karter skida i cisti, sve je bilo cisto kao suza, ali mi je svakako mirna glava sada kada je i to provereno.
04.01. detaljan pregled trapa u jednom ozbiljnom servisu i to je to za neki naredni period.
Iskoristih danas lepo vreme da sredim motorni prostor i sredim auto spolja. Ako me posluzi vreme, sutra da se posvetim enterijeru.
Comment
-
-
Što ne kačiš slike direkt na forum nego na postimg? Nećemo ih moći videti za par meseci ili godinu dana, a šteta da jednog dana kad neko bude prelistavao temu ne može slike da vidi.
Što se tiče auta, astra izgleda odlično i samo nastavi da je tako čuvaš i paziš. Možda bi joj prijalo jedno dobro poliranje
Comment
-
-
U pravu je sErGiO za postimage i imageshack, mada svojevremeno kada se desio taj problem bilo je potrebno uraditi neka podešavanja na forumu (bilo je uputsvo na njihovom sajtu) mada ko bi se toga setio. Najbolje direkt na forum, mada ja i dalje to ne postujem koristim postimage.
Lepo održavaš auto, svaka čast.
Ono što bih ti preporučio kao bivši detailer a sada samo entuzijasta, potreban ti je dobar wheel cleaner (prednje felne odskaču od ostatka auta). Preporuka je da kupis i npr ironx, pa felne i lak središ sa njima (on skida polepljene metalne čestice od kočionih čeljusti), a ako nešto ostane na felnama uzmeš dobar wheel cleaner (npr sonax) pogoto što ideš u de pa tamo može uzeti za njihovo tržište.
Comment
-
-
Hvala momci na lepim komentarima. Vec sam jednom rekao, uzivam u tome, to mi je spas od svega cemu smo danas izlozeni. Uz to, smatram da ako zelis da te auto sluzi i ne izda kada najmanje treba, moras mu to omoguciti redovnim i (bar sto se mene tice) kvalitetnim odrzavanjem. Sto se slika tice, ja samo kliknem dodaj sliku poruci i automatski ode na postimage?
Ono sto mi je plan je da auto ostane skroz fabrika. Sada sam takvog misljenja da necu ni led sijalice stavljati umesto onih sa vlaknom.
Kada dodjem sl put plan je - reg na prvom mestu. Zamena D2S sijalica. Sijaju lepo ali verujem da su orginal i godine su vrv ucinile svoje. Philips extreme 130% za dugo. Zamena kompletne koze enterijera (to sam porucio orginal Opel i sutra treba da je preuzmem). Ujedno, da se pogleda stanje sundjera, pa ako bude potrebe da se i to resi. Felne planiram od Corse D 16 ili 17, ove fabricke ce biti ili zimski set ili na prodaju pa im se iz tog razloga nisam nesto posebno posvetio. I na kraju, nadam se da cu imati dovoljno slobodnog "vremena" da odradim poliranje i keramicku zastitu i jedno fino ciscenje enterijera i tretman koze. Da skinem glavcine, ocistin ih od rdje i osvezim ih crnom bojom. I nakon toga samo uzivanje i odrzavanje akobogda.
I naravno, hvala na korisnim savetima
Evo, to su te felnice <3
Last edited by shommy_kg; 25.12.2020, 14:51.
Comment
-
-
Sve se slažem ali ja nebi dirao enterijer, eventualno da se zameni kiža i sunđer tamo gde je oštećeno. Generalno suvozačevo i zadnje sedište se retko koriste i obično su u odličnom stanju. Pogotovo na toj km.
Comment
-
-
Originally posted by slobodank View PostU pravu je sErGiO za postimage i imageshack, mada svojevremeno kada se desio taj problem bilo je potrebno uraditi neka podešavanja na forumu (bilo je uputsvo na njihovom sajtu) mada ko bi se toga setio. Najbolje direkt na forum, mada ja i dalje to ne postujem koristim postimage.
Zato postoji mogućnost stavljanaj slika na forum, tu će biti dok je foruma.
Comment
-
-
Originally posted by sErGiO View PostSve se slažem ali ja nebi dirao enterijer, eventualno da se zameni kiža i sunđer tamo gde je oštećeno. Generalno suvozačevo i zadnje sedište se retko koriste i obično su u odličnom stanju. Pogotovo na toj km.
Vozacevo, klasika od ulaska/izlaska.
Koza koja je porucena je upravo kao ova postojeca. Dakle, ova se skine (u smislu kao presvlaka skine) i navuce nova. I to je to. Dakle - plug and play, sto kazu mladiLast edited by shommy_kg; 25.12.2020, 23:49.
Comment
-
Comment