Austin Mini Morris 1.3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Mozda ovo moze da ti pomogne:

Oglas sa streetraceforuma gde se prodaju delovi za minija

http://www.streetraceforum.net/board/in ... wtopic=197
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• -Miki-
      Moderator
      • 09.11.2005
      • 708
      • Valjevo
      • Honda Accord coupe cg4

Wow lepo si sredio minija !!! To je auto koji sam i ja zeleo ,mada na oglasima su bili mnogo skupi ili veliki krsevi koji nisu vredni ulaganja tako da ga na kraju nisam nikad kupio . Samo napred zavrsi ga auto je vazio za veoma kvalitetan i pouzdan a sigurno ce biti uzrok mnogih uzdaha i pogleda jer bez obzira na godine koje ima mini je uvek atraktivan

Pozdrav
      Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• AEROX
        CBC Član
        • 08.02.2006
        • 93
        • Nish

Hvala na pohvalama ajd da kazem josh neshto..
        Delovi mogu da se nadju ali uglavnom u Beogradu ili ako se naleti slucajno negde blize. A i kad se nadju delovi deshavalo mi se da mi se ne uklapaju pa sam morao da ih menjam.. Dosta zajebano ..

Starac Vujadin_ Sve shto si rekao je apsolutno tachno. Prethodni vlasnik mi je reko da je 1100 special i to mi pishe i u saobracajnoj. Dovezem ga ja kuci, odem kod majstora koji je vozio minija i razume se u njih i on mi kaze -ovo ti je 1300. Ok.Brojevi motora i shasije se poklapaju sa saobracajnom. E sad kad sam uzimao druge zglobove, narucio sam za mini 1300. Majstor probao da ih stavi -kaze da se ne uklapaju. Znaci motor je sigutno menjan. Jel bi mogo da mi kazesh josh neshto na shta bi trebao da obratim paznju?

Kanarinac_ Da sa Vidikovca je. Pa kao nije bio vozen godinu dana kad sam isho da ga gledam.. Platio sam ga 500e- sa novim gumama i novom pumpom za gorivo. Znam da nije vredeo toliko.

sri98_ Pricao sam sa tim deckom na drugom forumu.

-Miki-_ I meni je malo falilo da odustanem kad sam ga kupio al sam ipak reshio da probam da ga sredim...

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Pa pazi miniji su uvek na ceni tako da ono i platio si ga dosta i nisi.Sa ovih slicica sto si okacio ispada jako lepo.NEma sta samo tako nastavi!

I love my

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Prethodni vlasnik mi je reko da je 1100 special i to mi pishe i u saobracajnoj. Dovezem ga ja kuci, odem kod majstora koji je vozio minija i razume se u njih i on mi kaze -ovo ti je 1300. Ok.Brojevi motora i shasije se poklapaju sa saobracajnom. E sad kad sam uzimao druge zglobove, narucio sam za mini 1300. Majstor probao da ih stavi -kaze da se ne uklapaju. Znaci motor je sigutno menjan.
            Ovako kako si napisao ispada da je 1100 kubika. Nijedan dokaz ne postoji da je 1300 (prethodni vlasnik ti je rekao da je 1100...brojevi motora i sasije se poklapaju sa 1100...ne uklapaju se delovi za 1300...)
            Na sta da obratis paznju...Pa, na limariju i ogibljenje. Motor i menjac su skoro "nesalomivi". Limarija je losa uradjena. Ako mozes suzdrzi se od voznje po kisi (znam da zvuci kretenski, ali je tako sa skoro svim engleskim kolima iz tog doba). Ako ga vozis po vlaznom obavezno ga dobro prosusi (brisanje, topla garaza...). To su neki idealni uslovi, a sad sta je moguce to ti znas. Tzv. "gumeno ogibljenje" je dobro zamisljeno, ali jeftino uradjeno i sa tim ces gotovo redovno imati posla - izbegavaj rupe. Iskreno, ne znam kako sad funkcionise sa delovima...Ostalo mehanicki je sve vrlo prosto i napravljeno da traje i da se lako popravlja. Elektrika je nekvalitetno uradjena, ali zato je u odnosu na druga kola prosta. I najvaznije...ne zaboravi da je to star auto i ne treba mu dusu vaditi...uzivaj, a i bez nekog preterivanja videces da si u gradskoj guzvi skoro najbrzi. Motor od 1100 kubika je je malkice tromiji od ostalih, ali to je sada u ovim okolnostima samo detalj. Secam se da sam citao za njega da ne trpi budzenja i pojacavanja! Gledaj da uzmes sto mekse gume kada budes menjao (izbegavaj Michelin, zubi ispadaju...), tako ces pristedeti ogibljenje i bice ti udobnije. To mozes da postignes i sa stavljanjem vecih guma, ali to nije fora. Mini je pravi sa desetkama. Ako imas volje i para onda bi mogao da potrazis negde na otpadu ili Italiji Innocentijevu salt tablu sa gomilom cajgera, da stavis jednostruki izduv na sredini (ova salama deluje "preambiciozno"), rally farove. Motor u svakom slucaju ne bih dirao. Srecno i u svakom slucaju nisi na gubitku!

Comment

• Karbo
              CBC Senator
              • 16.02.2006
              • 225
              • Sydney - Land of Downunder

Fin autic, jos mu sad samo ubacis 1.3L motor od Suzuki Swift GTi i turbo. Pojacas kocnice i nece ti niko moci ni prici na kilometre a kamoli da se pokusa trkati s tobom!
              I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
              a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
              It will take your breath away!!!
              by David E. Davis

Comment

• Dren
                CBC Senator XXL
                • 24.08.2005
                • 1068
                • Sarajevo

Nazalost, malo koji drugi motor (a svi su veci...) moze stati u Mini... Barem bez vecih zahvata na prosirenju motornog prostora u kabinu... I ovo je jedva stalo...

Comment

• AEROX
                  CBC Član
                  • 08.02.2006
                  • 93
                  • Nish

Ma ne bi ja drugi motor.. Dok sam ga vozio sa ovim polu ispravnim motorom isho je ko nenormalan- nisam smeo da dam jachi gas bash zbog kochnica a i limarija je bila .. Al kad razmislim nebi bio losh taj suzukijev motor..
                  Dren tacno, al staju i neki drugi npr. ovaj ima bash taj suzukijev motor a znam da staju i neki hondini motori itd. Ovaj je stao taman
                  [/quote]

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Ma taj mu je motor i onaj od 1300 ( cooper ) bas pasu...

Ovo na slici izgleda super uglavljeno, milina... Mada mi se cini da je malo previse desno, ne znam gdje mu poluosovine izadju, pa su mozda zato prosirenja koja nagovjestava crna plastika onolika...

Posto je nizak do bola, k'o karting, nemas problema s tim...

Comment

• @lix
                      CBC Senator XXL
                      • 17.12.2004
                      • 875
                      • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Divno, jos jedan kandidat za oldtimera na forumu. Moje je neko misljenje da se kompletna zezancija sa sredjivanjem uvek na kraju isplati (iako je i materijalno isplativo, zadovoljstvo je nemerivo). Na zalost, obicno dugo traje, sto zbog priliva sredstava sto zbog problema sa snabdevanjem delova. Postoji li kod nesa neki klub ljubitelja i vlasnika Minija?
                      Što više za što manje

Comment

• AEROX
                        CBC Član
                        • 08.02.2006
                        • 93
                        • Nish

Pozdrav alix
                        E pa sad oldtimer.. Ma moj mini je sad u najboljim godinama , dobro malo je truo i teshko ide al razgazicu ga ja . Pa dobro ajde, moze za neku godinu da bude oldtimer ali -OLDTIMER JUNIOR-
                        Pa kad sam ga uzeo bilo mi je bitno samo da sto pre pocnem da se vozim, al sam kasnije uvideo da bi mnogo bolje uzivanje u voznji bilo ako pocnem da ga sredjujem polako i bez zurbe.. Za sredstva i delove stoji ovo shto si naveo al skrpicu se josh malo.. Valjda cu na kraju postati jedan od ponosnijih vlasnika sredjenih minija kod nas

Bash me je zanimalo ovo za neki klub vlasnika ili nesto sl. ali izgleda da od toga nema nista. Jedino mozda ako naletim na nekog u klubu oldtimera..

Comment

• Karbo
                          CBC Senator
                          • 16.02.2006
                          • 225
                          • Sydney - Land of Downunder

Originally posted by AEROX
                          Ma ne bi ja drugi motor.. Dok sam ga vozio sa ovim polu ispravnim motorom isho je ko nenormalan- nisam smeo da dam jachi gas bash zbog kochnica a i limarija je bila .. Al kad razmislim nebi bio losh taj suzukijev motor..
                          Dren tacno, al staju i neki drugi npr. ovaj ima bash taj suzukijev motor a znam da staju i neki hondini motori itd. Ovaj je stao taman
                          Vidio sam jedan tako nabudzen (sto se tice motora) Mini ovde u Australiji. Covijek je stavio motor od Suzuki Swift-a GTi i turbinu na njega. Mislim da bi morao malo da prosirujes "engine bay", al vjeruj mi isplatilo bi ti se. Ovaj Mini je isao kao nenormalan. Ostavljao je budzene V6 i V8's samo tako. Holden Commadore VL (motor od 3.0L isti kao u Nissan Skyline-a) nabudzeni mu nije nista mogao. Cak i u cetvrotoj brzini gume su mu potpisivale u toku voznje (nije u mjestu nego na nekih 100-120km/h). Samo sto bi stvarno morao da poradis na kocionom sistemu (mozda bi ti mogle pasat kocnice sa Toyote Starlet GT, takodje turbo verzija ili Nissan Pulsar GTi-R).
                          Swift GTi ima jako lose kocnice (znam iz licnog iskustva, imao sam Swifta GTi oko 2 i po godine, tako da njegove kocnice nebi preporucio). Mozda od Suzuki Caltus GTi (Japanska verzija Swifta GTi AWD, al to ti je veoma tesko nabaviti, pa cak i nama ovde u Australiji, a kamoli tamo u Srbiji).
                          I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
                          a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
                          It will take your breath away!!!
                          by David E. Davis

Comment

• AEROX
                            CBC Član
                            • 08.02.2006
                            • 93
                            • Nish

Evo malo sam rasturao unutrashnjost.. Zanima me jel zna neko gde bi u Nishu mogo da nadjem eko kozu ili neki malo bolji materijal za tapaciranje ?

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

Josh jedan projekat restauracije hvale vredan! Samo napred

Mogao si na farbanju da trazhish da odrae i dve bele trake uzduzh, preko haube i krova Video sam jednom takvog Minija, imao je i neke spoljashnje maglenke, izgledao je xtra
                              http://www.bmw.tv

Comment

• RS-6
                                CBC Senator XXL
                                • 24.07.2005
                                • 581
                                • Montenegro-Bar
                                • 2x AR I BMW 330XI

Bas mu lijepo stoji ova boja.Samo naprijed ima da bude vrh kad ga zavrsis.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

Working...
                                X