video sam ih pre izvesnog vremena kod nekih vulkanizerau u ugrinovackoj u zemunu (ne poznajem bas dobro zemun). znaci prodjes hotel juga i posle skrenes levo i ides pravo jos dosta. mozda neko i zna za taj servis nalazi se bas iza autobuske stanice u smeru ka gradu, rade centriranje i imaju ispred izlozene felne (gomilu).
evo ja da se javim posle malo duzeg vremena sa utiscima o koriscenju ovog automobila
proslo je godinu dana i 7 meseci kako sam ga kupio, za to vreme sam
presao oko 23.500 kilometara.. prosecna potrosnja u gradu je 7litara
na otvorenom moze da varira zavisno od brzine izmedju 4 i 5.5 litara
osim redovnog odrzavanja, za sada sam promenio jedino viljuske koje su me izasle 8.000din obe.. tako da sto se tice vanrednih kvarova mogu biti samo prezadovoljan jer ih skoro nije ni bilo
kao trenutni problem mogu primetiti kako motor ima u poslednje vreme dosta bucniji rad i prenosi dosta vibracija u kabinu, kazu da je u pitanju verovatno plivajuci zamajac, ali i da moze da se vozi jos dosta da bi se taj deo menjao, tako da necu nista da diram sto se toga tice..
takodje cuje mi se na neravninama i rupama prednji levi tocak, kaze majstor da je to do balans stangle, ali da nije nista ozbiljno i da moze da se tera dalje
kao zamerku bi naveo i los kvalitet enterijera, plastika ume da skripucka, presvlake sedista se lako habaju..itd ali moze se preziveti sa tim
..poz...
Sta ce ti taj znak Ferrari-a ispod zmigavca ??? Skini to...malo je bzvze...
One alu felne idu cini mi se i u verziji opreme Dynamic, i nisu rezervisane samo za Stila Abarth...
Taj plivajuci zamajac bi trebao da izdrzi i celih 200000 km-a...a vec je poceo da se cuje na 110...Skupa stvar jeste...i ne mora odmah da se menja...ali ce simptomi biti sve izrazeniji kako se bude povecavao broj kilometara...
Lepo izgleda auto..lepa je boja...
[ sada je jos lepsi nego sa onim ratkapnama koje su bile na njemu...one koje se vide na slikama sa prve strane ]...
I moj je 2002, ali mi plastika jos ne zvecka...mozda ce sad zimi da pocne, videcu..
Koje su gume na njemu ?
Mogao si i vece felne...ipak ima Stilo izgled za njih...ove nekako na fotografijama kao da nisu 15-ce...
[ ne kazem da stvarno nisu, vec tako izgledaju ]...
Imas u onoj knjizici koje sve gume i felne mogu da se stave...pocev od 195/65 R15 91H....205/55 R16 91V....215/45 R17 87W...
....6,5J x 15 ET 43....7J x 16 ET 41....7J x 17 ET 41....
Lep je...i sam kazes da je pouzdan, a to je najvaznije...
Ostalo su sitnice...
I, naravno...skini bre onaj znak Ferrari....
Imam drugara koji ima Mareu 1.9 JTD 110ks i letos je kupio auto i nakon izvesnog vremena mu se pojavio isti problem i morao je da menja zamajac i set kvacila.Sam zamajc je kod Stojanova kostao 45000din i set kvacila,plus servis(ulje filteri )i cifra se popela na 1200e ,sto je preskupo preskupo je.
@neshaocht - nema vise tih nalepnica, tako da ne brini.. felne jesu 15 (195/55 gume) , u tom trenutku sam imao para samo za takve felne, hteo sam da se sto pre otarasim ratkapni, mada imam u planu da stavim 16, ali ne zurim, cekam da naidjem na nesto dobro..
@davore, ne znam sta da ti kazem za zamajac, cuo sam i ja da je tako skup nov, ali kazu da ima polovni za mnogo manje pare.. ja cu zasad da vozim pa dokle ide ide.
mada u sustini nemam ni sta da se bunim, ko zna ko je sve u italiji vozio ova kola i koliko su presla zaista. ipak je to macka u dzaku, iako sam za sada zadovoljan
mislio sam ja i da ga prodam, ali mi se to uopste ne isplati, jer sam mu na 100k km uradio veliki servis (zamenu kaiseva i spanera) i ulozio sam 240e u limarsko-farbarske radove (jer su mi po parkinzima dobro iscukali auto na par mesta)..
..imao si i one originalne ratkapne za Stila
[ ipak su mnoooogo lepse od onih obicnih ]...
One koje su uradjene kao da odaju izgled onih alu-felni za Stila...samo sto komplet kosta 4800 dinara...
Dobre su ti i ove felne koje si stavio...
jedino sto na slikama izgledaju kao da su manje...ali, jedno je slika, a drugo je uzivo...
Comment