Honda CRX ED9 - dnevnik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

Iz USA sam doneo sledeće:

30kg delova + garderoba u dva kofera... Na carini sam prošao bez problema - najverovatnije bez problema, jer me niko ništa nije pitao, samo sam odvezao kolica van aerodroma ...

Lista delova:

1. Front - Brembo OE Brake Rotor
    Part number: 25280/3, Weight: 10.00, Price: $28.49 x 2 = $56.98
    --------------------------------------------------------------------------------
    2. Rear - Brembo OE Brake Rotor
    Part number: 25199/2, Weight: 8.00, Price: $24.49 x 2 = $48.98
    --------------------------------------------------------------------------------
    3. PBR/Axxis Deluxe FRONT Brake Pad Set
    Part number: D 1123 R/1, Weight: 4.00, Price: $26.59 x 1 = $26.59
    4. PBR/Axxis Deluxe REAR Brake Pad Set
    Part number: D 1163 R/4, Weight: 3.00, Price: $24.99 x 1 = $24.99
    -------------------------------------------------------------------------------
    5. KYB GR-2 Shock - Front Left
    Part number: 341136\2, Weight: 4.00, Price: $47.68 x 1 = $47.68
    6. KYB GR-2 Shock - Front Right
    Part number: 341135\2, Weight: 4.00, Price: $47.68 x 1 = $47.68
    7. KYB GR-2 Shock - Rear
    Part number: 341094\1, Weight: 4.00, Price: $56.08 x 2 = $112.16
    Subtotal:
    $365.06
    Shipping:
    $41.65
    -----------
    TOTAL:
    $406.71

+ $150 za Energy Suspension komplet silen(t) blokova
    + $45 za amortizere gepeka
    + $15 za poklopce prednjih zvučnika
    + $10 za nosače zadnjih zvučnika (na zadnjoj klupi)

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

E sad ono što sam najviše čekao, menjanje delova, na čelu sa silen(t) blokovima...

Zamena diskova, pločica, amortizera i silen blokova, potrajala je 2 dana - oko 12 radnih sati. Prvi dan je dosta vremena majstor i ja smo izgubili bleneći u uputstva i šemu vešanja, kako bi saznali de koji bushings ide. Kad smo sve pohvatali, drugi dan se odužio jer se jedan od amortizera zaglavio.

Utisci? baš ono što čemu sam se nadao (mislim na zamenu kompleta silen blokova). Ceo auto je sada neopisivo postao čvršći, pogotovo prednje vešanje. Podsećam da su opruge i amortizeri stock.

Osećaj u vožnji je sada (u odnosu na auto pre zamene) kao da sam ugradio kraće opruge. Međutim to je samo osećaj, ali ponašanje nije tako... moje skromno mišljenje je da je još bolje. Na ležanju nisam izgubio (naprotiv, dobio sam zbog novih amortizera), ali sam na upravljanju znatno dobio, jer su vešanja sada utegnuta kako treba. U stvari, pošto su ES bushingsi tvrđi od fabričkih, cela stvar je tvrđa

Još uvek nisam probao auto kako treba, jer su diskovi i pločice nove i ne želim da dovodim sebe u situaciju naglog kočenja... bar ne još neko vreme.

Na putevima koje prelazim svaki dan, danas sam osetio "nove" neravnine, što za udobnost nije dobro, ali mislim da je cela priča oko novih/tvrđih bushingsa jasna. Osećaj na volanu, inače odličan kod CRXa, sada je neopisiv, kao da se vuče ruka po asfaltu, što bi R. Hamond rekao.

Što se krivina tiče, probao sam, ali ne nešto preterano - Potenze su glasno zaškripale , u njih imam poverenja, ali ne bih da se zezam jer su mi zadnje gume loše. Boljitak se odmah oseća, ali koliki je... treba će mi vremena da to kažem, a i nisam baš siguran da bi išao do određenih granica po vijugavim ulicama, ma koliko one prazne bile.

Kada je o amortizerima reč, ne mogu ništa da kažem, osim da se više auto posle grbe/neravnine ne ponaša kao jo-jo, nego samo ode dole i vrati se gore... onako kako treba . Inače, ovi KYB GR-2 nisu ništa posebno, close to OEM, ali sam čitao da su ljudi ok zadovoljni sa njima... kažu da su dobra kupovina.

Inače, u onom ES setu bushingsa dobija se i komplet za (ručicu) menjač(a), pa je tako sada ručica menjača kao na novom auto, osećaj je dosta bolji, a menjanje brzina je preciznije (iako preciznost nikada nije dolazila u pitanje na ovom CRXu)...

Comment

• Bane R
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2006
        • 1769
        • Beograd

Što se tiče sitnica:

- zamenjeni amortizeri za treća vrata (doviđenja motka u gepeku )
        - zamenjena sajla haube
        - kupljena lajsnica što je nestala kad me neko zimus čukn'o na parkingu
        - prednji zvučnici stavljeni u vrata, više nisu NA vratima
        - zadnji zvučnici premešteni sa police na svoja fabrička mesta

To bi bilo to... valjda ću napraviti neke nove slikice ovih dana ...

Comment

• HotDog
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 965
          • BSG 75 (011)

shto ne kupi brembo sa kanalima, kad je bio bal nek je bio maskenbal, taman bi ti i prtljag bio malo laksi

Comment

• shone190
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2004
            • 1877
            • Beograd
            • Dodge Charger 8.1l

Ti odlucio da ga vratis u fabricko stanje

Za te pare si mogao uzeti Del Sol V-tec ali ajt' i ja sam mog'o Golf 4

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Jesenji servis:

za motor Motul 6100 15-50 sintetičko (15-50 stavljam preko leta, za zimu sam hteo 10-40, al nije bilo)

za menjač Motul 2000 15-40 mineralno (hteo sam polusintetiku 10-40, nije bilo u pakovanju manjem od 5l)
              - inače, ako u Srbiji ne nađete Honda MTF ili MTF2 ulje za Honda menjače, ko što ni nećete naći, onda je savet motorno 10-40 polusintetika - generalno je bitno da ne bude gusto - ni slučajno ne sipati tuđa ulja za menjače!

filter za ulje nipparts (hteo original, nema)
              filter za gorivo nipparts (hteo original, nema)
              filter za vazduh nipparts (nisam hteo original, a ni nema ga, a mora neka pečurka da padne na proleće, čisto radi uštede kupovine stock filtera)

svećice ngk neke (po principu što jeftinije, to bolje)

ujutru nameštam lajsnice i još neke vizuelne sitnice ...

Comment

• HotDog
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 965
                • BSG 75 (011)

da nije malo pregusto to ulje za zimu, sto ne saceka malo da nabave 10-40?

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Grejace garazu, pa nece imati problema

Comment

• Bane R
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2006
                    • 1769
                    • Beograd

Gusto jeste, pregusto nije... ne bi motoru bilo ništa ni da sam se olakšao u njega ...

Comment

• Bane R
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2006
                      • 1769
                      • Beograd

E pošto sam utvrdio da mi je auto napred spušten (dobro sam provalio posle godinu dana ), te kako je posle stavljanja poliuretanskih silen blokova postao previše tvrd za naše ulice, rešio sam da mu napred vratim fabričke opruge.

Mislio sam da su napred bile Eibach opruge, međutim u pitanju su bile neke druge fabričke (nije ništa sečeno ili nabijano), samo ne znam koje.

Utisci posle stavljanja fabričkih opruga? Kao što sam i očekivao, izgubilo se na upravljanju i dobilo na ležanju. Pri tome, čini mi se da je podupravljanje sada manje izraženo (mada nisam previše vozio, pa ne mogu da potpišem). Isto tako, auto se sada više naginje u krivinama, ali CRX je to , opet je super u odnosu na druge civilne automobile.

Naravno, voleo bih ja i kraće opruge i šire gume i niži profil guma, ali to situacija ne dozvoljava. Auto mi služi za svakodnevnu upotrebu i previše mi je ležećih, klizišta i radova na putu. Sad je baš izbalansiran kako treba treba za moje zahteve. Malo lakše u krivinama uz bolje ležanje na neravnom asfaltu i sve cool ...

Comment

• shone190
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2004
                        • 1877
                        • Beograd
                        • Dodge Charger 8.1l

Daj slike da vidimo kako si ga digao

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Ovo su slike pre nego što sam stavio normalne opruge.

Comment

• El Radisa
                            CBC Veteran
                            • 06.12.2006
                            • 101
                            • Sabac

extra dobar crx... samo mnogo te izasao u pm.., al kad si zaljubljenik novac nije bitan
                            Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.

Comment

• level3
                              CBC Senator XXL
                              • 29.01.2006
                              • 857
                              • BGD, V.B. Karaburma

Ma to je bre sica.

Ja volim da vidim mog druga Mugena kad utera 5000$ u Crx-a
                              www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

Bane kako auto?

I love my

Comment

Working...
                                X